Mesajul transmis de Universitatea „Ovidius” Constanța la trecerea în neființă a fostului decan al Facultății de Arte, prof. univ. dr. Carmen Cristescu



Printr-o postare pe Facebook, Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Carmen Cristescu, muzicolog și fondator al Facultății de Arte.
 
Absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, domeniul Compoziție, prof. univ. dr. Carmen Cristescu a devenit Doctor în muzică, domeniul Muzicologie, la Universitatea Națională de Muzică din București.
 
A contribuit la întemeierea și dezvoltarea Facultății de Arte din cadrul UOC, în anul 1998 realizând dosarele de înființare a programelor de studii „Pedagogie muzicală” și „Interpretare muzicală-canto”. De asemenea, a contribuit la realizarea laboratorului de cercetare muzicologică, etnomuzicologică și compozițională, laboratorului de informatică și prelucrarea digitală a sunetului, laboratorului de multiplicare și a mini-studioului de înregistrări.
 
Pe parcursul carierei sale, a deținut funcții în învățământul preuniversitar, precum: șef de catedră discipline muzicale teoretice și inspector școlar - muzică, dar și în învățământul universitar, precum: șef de catedră „Muzica vocală și instrumentală” (Pedagogia muzicală), secretar științific, prodecan și decan.
 
Totodată, a făcut parte din organizații profesionale de profil, fiind membră a Societății Române de Educație Muzicală, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și membră a Centrului de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Românești în Context Internațional”. A publicat cărți și articole, precum: „Sunete-culori” (2005), „Miniaturi corale” (2005), „Solfegii” (2005), „Un alt mod de a aborda armonia tonală” (2008), „Ghid de compoziție muzicală” (2008), „Trei piese pentru pian” (2008), „Arta și educația prin artă”, „Modalități de abordare a folclorului în creația pentru pian a compozitorilor români din a doua jumătate a secolului al XIX-lea”.
 
„Carmen Cristescu va rămâne în amintirea studenților și colegilor ca un profesor dedicat, cu o înțelepciune și un talent aparte, cu o mare pasiune și iubire pentru muzică.
 
Ne exprimăm pe această cale întreaga recunoștință pentru implicarea prof. univ. dr. Carmen Cristescu în dezvoltarea Facultății de Arte.
 
Dumnezeu să o odihnească în pace!”, transmite Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Citește și:
Doliu la Universitatea „Ovidius” din Constanța Unul dintre fondatorii Facultății de Arte a decedat
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1739

Doliu la Universitatea „Ovidius” din Constanța Unul dintre fondatorii Facultății de Arte a decedat

03 Apr 2023 4322

In memoriam Decanul Daniela Hanţiu - „Nu este o comemorare. Este o întâlnire cu Daniel Sărăcescu“ (galerie foto)

22 Jan 2015 2346