Michael Jackson, la Liberty Parade (galerie foto)

f17.jpgImnul de anul acesta, „Revolution", a fost cântat pentru prima dată de un artist internaţional, Tara McDonald

Câteva zeci de mii de tineri care au participat la Liberty Parade 2009 au reuşit - aşa cum nicio autoritate publică, locală sau naţională nu a fost în stare - să salveze „faţa" litoralului sudic de la dezastru.

În numai o zi, staţiunile Mangaliei au prins viaţă: de la Neptun la Mangalia, străzile au fost arhipline, localurile au „dat pe dinafară", patronii de hoteluri au simţit un respiro în plin dezastru financiar, iar particularii care închiriază camere au reuşit să îşi facă norma pentru cel puţin o săptămână: a fost Liberty Parade şi 70.000 de turişti au dat o fugă până la mare, în „sud", pentru a prinde cea mai mare sărbătoare dance a anului.

Nebunia a început la Olimp, în „tradiţionala" intersecţie. Startul a fost dat pe la 16.00, dar coloana s-a urnit ceva mai greu, pe la 17.30, punând la încercare nervii „parade"-rilor, dar şi pe ai şoferilor şi celor câteva zeci de poliţişti de la Rutieră şi jandarmi. Întârziere însă numai bună pentru a face cunoştinţă cu „personajele". Michael Jackson (e bine, mersi, şi a dansat până dimineaţa pe plaja de la Saturn, la Liberty Parade Arena), Măicuţa, Asistenta, Poliţista (a făcut şi câteva „arestări", dar, suflet milos, a renunţat pentru a participa la distracţie până în zori), Bebeluşul cu suzetă, Papa de la Roma, Călugărul, Bestia şi Îmblânzitoarea, Romanul, alături de miile de „dancer"-i cu creste viu colorate şi obişnuitele sticle de bere şi energizante în mână. Au ajuns la Olimp care cum a putut: cu maşina de fiţe, cu motorul turat la maximum, cu biciclete „tandem", cu minicarul şi chiar cu... trăsurica.

Odată pornită coloana, nu a mai putut-o opri nimeni, până la Saturn, unde petrecăreţii au ajuns pe la apus. Pe drum, alte mii de „parade"-ri s-au alăturat tovarăşilor lor. Anul acesta, caravana a urmat centrul staţiunilor şi nu o rută ocolitoare. Cele trei camioane, ticsite de tineri, au ajuns la Saturn, unde aceştia s-au revărsat brusc pe plajă: şi atunci a început distracţia.

Pe plajă, tristeţe mare: puştii sub 18 ani nu au fost lăsaţi să intre. Cei ce au intrat nu au regretat nicio clipă. Scena imensă trona la Saturn încă de vineri dimineaţă, dar efectul la căderea nopţii a fost de neuitat. La pupitrul nebuniei „Liberty Parade": DJ-i Ferry Corsten şi Planet Funk, DJ Optick, DJ Allen, Vali Bărbulescu, Christian Green, DJ Andi, Liviu Hodor, Cristi Stanciu, Vika Jigulina, Lucian Bărbulescu şi Hermannstadt Collective... Imnul de anul acesta, „Revolution", a fost cântat pentru prima dată de un artist internaţional, Tara McDonald. Piesa a fost compusă de Activ, DJ Optick, DJ Andi şi Play & Win.

S-a dansat, s-a ţopăit, s-a băut, s-a cântat şi, de ce nu, s-a urlat la lună până către zorii zilei. Epuizaţi, mulţi dintre ei au adormit pe nisip... regretând finalul celei de a zecea ediţii a celei mai mari distracţii de pe litoral.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cris

20 Jul, 2009 16:03

ehh nu au intrat doar cei cu varsta de 18 ani sigur au intrat si minori pt ca nu sau cerut buletinele la intrare...oricum e cel mai tare eveniment mai ales caravana:X:X:X:X:X

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 445

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 261

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 445

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2044

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 954

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 574

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 520

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 625

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 954

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 575

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 553

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 590

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 890

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2416

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 916