Mihai Lupu- "Am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia" (VIDEO)


Mihai Lupu a făcut un anunț important pentru constănțeni. 


Interesul meu și al echipei mele pentru dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Sunt bucuros să vă anunț că am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia., a scris acesta într-o postare pe pagina de socializare. 

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu.

Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia a fost inaugurat în anul 1963 iar astăzi se află în paragină.
 
Situat în zona Perla, teatrul de vară din Mamaia a avut o reputație bună de-a lungul anilor. A găzduit, veri la rând, festivaluri după festivaluri, seri la rând, spectacole de revistă și concerte, și a adunat mii de turiști.
 
Pe scena sa s-au născut multe stele ale muzicii românești, fie ea ușoară sau populară. Festivalurile de la Mamaia au lansat tineri artiști și hituri care și acum mai sunt fredonate.

Anunțul făcut de președintele CJC 

Interesul meu și al echipei mele pentru dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Sunt bucuros să vă anunț că am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu.

În prezent se lucrează la studiul SF/DALI, urmând a fi finalizat, cel mai probabil, la începutul primăverii. Vor fi refăcute interioarele, scena, podul scenei, precum și zona de culise, iar noua structură va avea un acoperiș retractabil, care va permite Teatrului să găzduiască evenimente pe tot parcursul anului.

Știu că și dumneavoastră, ca și mine așteptați ca Teatrul de Vară să își recapete strălucirea și să fie casa evenimentelor importante ale Constanței și României. Am încredere că vom reuși să repunem Teatrul pe harta obiectivelor de cultură importante ale României și să redăm artiștilor scena pe care o merită.


 

Sursa foto-video: facebook/ Mihai Lupu 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 1379

Constanța Licitația pentru extinderea Delfinariu, rămasă fără ofertanți

30 May 2023 763

Florentin Marian Sîrbu, desemnat director interimar al Muzeului de Artă Populară Constanța

30 May 2023 755

Mihai Lupu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Muzeelor

18 May 2023 451

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

18 May 2023 1109

ZIUA LIVE CNI va construi blocul operator de la Pneumoftiziologie. Mihai Lupu a făcut anunțul (VIDEO)

17 May 2023 622

Președintele CJC, precizări importante despre Spitalul de pediatrie "Mama și Copilul"

17 May 2023 611

ZIUA LIVE Ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni? Mihai Lupu ne răspunde (VIDEO)

17 May 2023 916

ZIUA LIVE Rotativa guvernamentală vine la pachet cu un pact de neagresiune între PNL și PSD și pe plan județean?

16 May 2023 1218

Consiliul Județean Constanța continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din județ

16 May 2023 555

Mihai Lupu, vești bune despre Mormântul pictat Hypogeu (FOTO)

11 May 2023 761

LIVE VIDEO-TEXT Voucherele de vacanță pentru salariații din mediul privat sunt dezbătute la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 1297

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1718

LIVE TEXT Ziua Limbii Tătare, marcată la Constanța. Spectacol organizat de UDTTMR (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2023 928

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a sectorului de drum DJ393 Albeşti-Coroana

26 Apr 2023 748