Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunță că schema de ajutor de stat destinată HoReCa se află în plin proces de efectuare a plăţilor

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) intenţionează să achite până la finalul anului 2021 toate granturile aferente schemei de ajutor de stat destinată industriei HoReCa prevăzute în limita de un miliard de lei, a anunţat marţi, 21 decembrie,  MAT.


În prezent, schema de ajutor de stat destinată HoReCa se află în plin proces de efectuare a plăţilor, proces demarat în data de 17 decembrie 2021 către beneficiarii care au optat ca plata să fie efectuată în conturile de subvenţii ale Trezoreriei Statului.



"Avem ca obiectiv clar ca până la finalul anului 2021 să putem achita către beneficiari toate granturile aferente schemei de stat pentru industria HoReCa prevăzute în limita de 1 miliard de lei. Subliniez că Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului este un partener al celor care au aplicat pentru această măsură, pe care îi încurajez să aibă în vedere demararea tuturor procedurilor operaţionale astfel încât sumele să ajungă cât mai repede în conturile bancare indicate, conform prevederilor contractuale.

Totodată, cheltuirea de către beneficiari a granturilor are prevederi stricte, iar colegii din minister vor urmări cu mare atenţie modalitatea de utilizare a banilor
", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.



Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului reaminteşte beneficiarilor că pentru a putea intra în posesia granturilor au obligaţia de a deschide cont distinct, destinat programului, la banca pentru care au optat în formularul de înscriere.


Beneficiarii au obligaţia menţinerii activităţii pe o perioadă de minimum 6 luni de la data primei plăţi sau 12 de luni de la data primei plăţi, în cazul în care valoarea grantului este mai mare de echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro.

Totodată, se impune achitarea cu prioritate a obligaţiilor fiscale către bugetul central, iar până la finalul perioadei de monitorizare, în urma achitării obligaţiilor fiscale către bugetul central, beneficiarul are obligaţia de a încărca în aplicaţia electronică certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor şi dovada plăţii.




Ministerul precizează că, potrivit articolului 43, alin. (1) din OUG 77/2014, beneficiarul unei măsuri de ajutor de stat sau de minimis are obligaţia păstrării unei evidenţe a informaţiilor despre ajutoarele primite pentru o perioadă de minimum 10 ani de la data la care a fost acordată ultima alocare specifică.



Această evidenţă trebuie să conţină informaţiile necesare pentru a demonstra respectarea tuturor condiţiilor impuse prin actul de acordare, cum sunt: datele de identificare ale beneficiarului, durata, cheltuielile eligibile, valoarea, momentul şi modalitatea acordării ajutorului, originea acestuia, durata, metoda de calcul al ajutoarelor acordate.

Foto Pixabay

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ATIMMT și OMD Mamaia Constanța Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, la Pavilionul Expozițional Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 453

SC Histria Tour Mondial SRL declară pierdute certificatele de clasificare și fișele anexe

25 Apr 2024 244

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 707

Rețetă autentică Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului promovează salata cu icre de știucă de la Tulcea

16 Apr 2024 392

Patru agenții de turism din județul Constanța au rămas fără licență de funcționare. Iată care sunt acestea (DOCUMENT)

10 Apr 2024 6080

Soluție judiciară în dosarul de restituire cauţiune Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa contra Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului

13 Mar 2024 719

Descoperă autenticitatea Scrumbia de Dunăre afumată, produs cu denumire de origine protejată

13 Mar 2024 623

România, promovată ca destinație turistică la BBC

09 Feb 2024 639

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 542

Proiectul Strategiei Industriale a României, pentru perioada 2023 – 2027, în dezbatere publică

29 Dec 2023 561

Ministerul Economiei Forma consolidată a Ghidului pentru schema de ajutor de stat Constructplus a fost publicată!

29 Dec 2023 590

OFICIAL OMD Municipiul Tulcea a obținut avizul legal de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

29 Dec 2023 706

OMD Mamaia Constanța vrea să implementeze excursii de o zi cu plecare din Constanța și din stațiunea Mamaia

14 Dec 2023 874

MEAT Din luna ianuarie 2024, solicitările de autorizare în domeniul turismului vor putea fi depuse online, prin intermediul noului sistem informatic

08 Dec 2023 1054

Primele concluzii ale OMD Mamaia Constanta, după WTM Londra (FOTO)

14 Nov 2023 865