Ministerul Transporturilor Modificări în tabelul exproprierilor pentru construire Autostrăzii București-Constanța

  • După întocmirea documentațiilor cadastrale, s-a constatat faptul că informațiile privind numele și prenumele anumitor proprietari nu mai sunt în conformitate cu cele menționate
 
Ministerul Transporturilor a publicat, în transparență decizională, Proiectul de Hotărâre de Guvern privind rectificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ”Autostrada București – Constanța, tronsonul 6, Cernavodă - Constanța”.
 
Pentru realizarea obiectivului de investiții "Autostrada București-Constanța, tronsonul 6, Cernavodă-Constanța" a fost aprobată Hotărârea Guvernului nr. 415/2010 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Autostrada București-Constanța, tronsonul 6, Cernavodă-Constanța".
 
După întocmirea documentațiilor cadastrale, s-a constatat faptul că informațiile privind numele și prenumele anumitor proprietari nu mai sunt în conformitate cu cele menționate în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare.
 
Prin prezentul proiect de ordin se urmărește rectificarea poziției de la nr. crt. 3, aferentă Unității Administrativ Teritoriale Cernavodă din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare, în sensul actualizării numelui și prenumelui proprietarilor, conform documentelor doveditoare referitoare la existenţa drepturilor reale asupra bunului imobil expropriat.
 
Documentaţia poate fi consultată: 
  • pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
  • în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
  • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
 
 
Facem mențiunea că după întocmirea documentațiilor cadastrale, s-a constatat faptul că informațiile cu privire la numele și prenumele anumitor proprietari, nu mai sunt în conformitate cu cele menționate în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:
  1. Pentru imobilul de la poziția nr. crt. 3 din cadrul Unității Administrativ Teritoriale Cernavodă,  din Anexa nr. 2 la Hotarârea Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare, identificat cu nr cadastral 64, parcela nr. 504/2, având suprafața totală de 9970 m² din care au fost expropriați 3106 m²,  proprietar/deținător fiind Penu Florica, iar ca urmare a intocmirii documentațiilor cadastrale au rezultat modificari ale numelui proprietarului, în speță Mihaela Sabina DAN si Ion Silviu DAN.
Facem mențiunea că datele și informațiile în baza cărora a fost întocmită anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare, au fost furnizate, potrivit prevederilor legale în vigoare, către Unitatea Administrativ Teritorială Cernavodă.
Totodată, precizăm faptul că prezentul proiect de act normativ urmărește strict elementele de identificare (nume și prenume) a proprietarilor/deținătorilor, care se propun a fi rectificate, fără a se modifica sumele aferente justelor despăgubiri.
Despăgubirea consemnată inițial pentru imobilul care face obiectul prezentului proiect de act normativ nu a fost eliberată. Totodată, facem mențiunea că imobilul obiect al proiectului de act normativ se află în coridorul de expropriere aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare, iar prin prezentul proiect nu se urmărește modificarea limitelor acestui coridor.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru proprietarii unor terenuri peste care Ministerul Transporturilor va investi. Iată lista

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru expropriere a terenurilor Georgetei Tapangea. Când își începe activitatea Comisia pentru acordarea despăgubirilor? (DOCUMENTE)

06 Oct 2022 855

Anunț important al Primăriei Constanța! Este vizată grădina publică ce ar urma să fie amenajată în zona Tomis Nord

05 Oct 2022 908

Modificări de ultim moment Când are loc recursul în procesul dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța. Mărul discordiei, exproprierea

23 Sep 2022 677

S-au aprobat modificările din tabelul exproprierilor pentru construirea Autostrăzii București-Constanța

12 Sep 2022 706

Georgeta Tapangea a pierdut un nou proces în fața Primăriei Constanța, pentru exproprierea de la Brotăcei

11 Aug 2022 2055

Expropriere. Primarul Chițac va da ordin de demolare pentru construcția ridicată de Georgeta Tapangea în cartierul Tomis Nord

28 Jul 2022 14821

Consiliul Local Constanța va vota suma propusă pentru exproprierea terenului din Tomis Nord pe care construiește Georgeta Tapangea (DOCUMENT)

24 Jul 2022 1293

Georgeta Tapangea nu se lasă! Un nou proces deschis împotriva Primăriei Constanța

21 Jul 2022 1782

S-a stabilit primul termen în dosarul în care Georgeta Tapangea cere anularea exproprierii pentru terenul din Tomis Nord

28 Jun 2022 877

Exproprieri! Despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru proprietarii unor terenuri peste care Ministerul Transporturilor va investi. Iată lista

17 Jun 2022 1199

Georgeta Tapangea atacă în instanță decizia de expropriere aprobată de Consiliul Local Constanța

06 May 2022 1303

Procesele dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța continuă. Municipalitatea a făcut apel într-unul dintre dosare

18 Mar 2022 1266

Chițac a semnat dispoziția referitoare la exproprierea imobilelor de la Delfinariu. Cine sunt proprietarii și câți bani vor primi de la Primărie?(DOCUMENTE)

17 Feb 2022 4968

Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri pentru a fluidiza circulația într-o zonă a municipiului

04 Feb 2022 1083

Georgeta Tapangea a pierdut un nou proces deschis împotriva Primăriei Constanța

03 Feb 2022 1777