Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire cu omologul sloven, Boštjan Poklukar. Iată despre ce au discutat

Foto: MAI
  • În data de 16 noiembrie 2023, Cătălin Predoiu, Viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a efectuat o vizită oficială în Slovenia, la invitația omologului său sloven, Boštjan Poklukar.
 
În data de 16 noiembrie 2023, Cătălin Predoiu, Viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a efectuat o vizită oficială în Slovenia, la invitația omologului său sloven, Boštjan Poklukar, transmite un comunicat din partea MAI.
 
În cadrul întrevederii, cei doi demnitari au abordat teme europene de interes comun, precum azilul și migrația, aderarea României la spațiul Schengen, aspecte aflate pe agenda bilaterală cu accent pe cooperarea polițienească și situațiile de urgență, precum și consolidarea cooperării în plan regional și european.
 
Dialogul celor doi oficiali a evidențiat viziunile similare și poziționările comune în privința majorității aspectelor ce privesc agenda regională, europeană și internațională.
 
A fost reiterat interesul comun pentru combaterea criminalității sub toate formele sale, precum și pentru stabilirea celor mai bune modalități de cooperare, inclusiv din perspectiva organizării unei întrevederi la nivel de șefi de poliție. În acest sens, a fost evidențiată importanța schimbului operativ de informații pentru combaterea criminalității organizate, cu accent pe traficul de migranţi, droguri şi cyber crime. Partea slovenă a comunicat intenția de a trimite în România un atașat de afaceri interne, care să contribuie la eficientizarea cooperării.
 
Cei doi miniștri au reiterat importanța proceselor de cooperare în domeniul afacerilor interne cu țările din Balcanii de Vest, Moldova și Ucraina, nevoia de a sprijini aceste state în procesul de aderare la UE, dar şi implicarea în mod concret în susținerea eforturilor unora dintre aceste state pentru  prevenirea, combaterea migrației ilegale şi dezvoltarea măsurilor de returnare, inclusiv cu sprijinul agențiilor europene.
 
Legat de agenda europeană, cei doi demnitari au făcut un schimb de opinii pe marginea principalelor dosare aflate pe rol, cu accent pe extinderea spațiului Schengen. Oficialul sloven a reiterat susținerea puternică şi dorința de a se implica activ în finalizarea acestui dosar.
 
Totodată, ministrul Cătălin Predoiu a evidențiat principalele demersuri pe care România le-a efectuat pentru a arăta angajamentul țării noastre de a participa la eforturile regionale de reducere a fluxurilor de migrație și de securizare a frontierelor externe ale UE, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Misiunile efectivelor MAI în ultimele 24 de ore. Ce au constatat autoritățile

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avanpremieră și la Constanța a filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 391

Editorial Toți pentru unul și unul pentru toți! Când o mână ajută pe alta, victoriile vin

28 Feb 2024 427

CSM Constanța Cântărețul Răzvan Drăgan, fratele handbalistului Andrei Drăgan, în Sala Sporturilor, la meciul cu Dinamo. Ce melodie a răsunat în sală (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Feb 2024 845

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 403

Licitații Constanța Direcția Regională Drumuri și Poduri Constanța a achiziționat lucrări de marcaje rutiere de peste un milion de euro. Iată de la ce firmă (DOCUMENT)

28 Feb 2024 347

Handbal Junioarele 3 de la CSS1 Constanța, calificate în Grupa Valoare a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 543

În anul 2023, numărul turiştilor sosiţi pe litoral a crescut față de anul 2022

28 Feb 2024 250

Premierul Marcel Ciolacu „Din partea preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, nu a existat nicio solicitare pentru atribuirea unei locuinţe de protocol“ (VIDEO)

28 Feb 2024 324

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 386

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 370

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - „Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă“ (VIDEO)

28 Feb 2024 3467

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Prin semnarea contractelor de construire a spitalelor regionale de urgență Iași și Cluj îndeplinim o promisiune făcută de clasa politică de mai bine de 15 ani

28 Feb 2024 227

LIVE TEXT Ziua Protecției Civile marcată la ISU Dobrogea. Ce activități sunt pregătite (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 477

Constanța Atenție șoferi! De mâine, se instituie noi sensuri unice în cartierul Tomis Nord. Cum se va circula în zonă

28 Feb 2024 653

Echipa Under-15 de la Farul Constanța s-a calificat în sferturile Cupei Elitelor (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 490