Actualitate

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu sindicaliștii din industria de apărare

  • Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, s-au întâlnit, joi, 21 mai, la sediul MApN, cu reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).
  • Discuțiile din cadrul întâlnirii au gravitat în jurul ideii de revitalizare a industriei românești de apărare pentru ca aceasta să fie capabilă să furnizeze Armatei României armament, echipamente și tehnică proiectate și fabricate la nivelul de dezvoltare tehnologică existent în prezent pe piața mondială și la standarde care să îndeplinească cerințele formulate de categoriile de forțe ale armatei noastre și să asigure interoperabilitatea în context aliat.
Ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă și secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, s-au întâlnit, joi, 21 mai, la sediul MApN, cu reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

În cuvântul său, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat viziunea strategică a Guvernului României pentru a reconecta industria națională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României în perioada următoare.

 „Am pus la dispoziția Ministerului Economiei, instituția guvernamentală care coordonează industria de apărare și cu care avem o colaborare excelentă, proiecția pe 10 ani în ceea ce privește planurile noastre de înzestrare și finanțarea acestor programe, astfel încât agenții economici care activează în acest sector să-și poată adapta strategiile de dezvoltare la cerințele și nevoile de înzestrare ale armatei noastre”, a declarat ministrul apărării naționale.

Subliniind că nivelul de ambiție al Ministerului Apărării Naționale este ca toate programele de înzestrare să angajeze, la maximum posibil, industria românească de apărare, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a precizat că nivelul de două procente din Produsul Intern Brut alocat apărării, pentru o perioadă de 10 ani, trebuie să se regăsească din ce în ce mai mult în investiții în industria românească, în capacități de producție moderne și locuri de muncă înalt calificate create în țara noastră.

În continuare, discuțiile din cadrul întâlnirii au gravitat în jurul ideii de revitalizare a industriei românești de apărare pentru ca aceasta să fie capabilă să furnizeze Armatei României armament, echipamente și tehnică proiectate și fabricate la nivelul de dezvoltare tehnologică existent în prezent pe piața mondială și la standarde care să îndeplinească cerințele formulate de categoriile de forțe ale armatei noastre și să asigure interoperabilitatea în context aliat.

Acest deziderat presupune dezvoltarea unei relații de colaborare între industria naţională de apărare și Ministerul Apărării Naționale, relaţie ce trebuie dezvoltată prin lansarea unor programe de investiții în retehnologizarea liniilor de producție de tehnică și armament, construirea unor parteneriate cu firme românești sau străine, dar și printr-un transfer tehnologic între unitățile de cercetare ale armatei și societățile din industria de apărare.
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atacarea orașului Babadag și bătălia din Dealul Comisului (1596) (II) - Izvoarele medievale și mercenarii lui Mihai Viteazul

04 Jul 2020 1650

1 iulie 1860 A luat fiinţă prima unitate de gardă din Armata Română. Cum se numește în prezent (video)

01 Jul 2020 401

Ziua muzicilor militare. Colonelul dr. Cornel Ignat, dirijorul Muzicii Militare din Forţele Navale "Când apare un copil în faţa formaţiei, retrăiesc emoţia copilăriei"

01 Jul 2020 886

Peste 1.000 de locuri, inclusiv la Constanța MApN continuă recrutarea pentru serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar

25 Jun 2020 463

Armata României va participa la misiunile internaționale, tip coaliție, Gallant Phoenix și Sentinel

19 Jun 2020 1664

„Când te oprește Armata Română…“ Ciprian Marica, alături de un general-maior (cu 2 stele) în retragere. Cu ce ocazie

19 Jun 2020 1678

Ambasadorul Maior, convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională. Care a fost tematica

02 Jun 2020 406

Dublă sărbătoare în Armata Română. Ce militari sunt omagiați azi. Mesajele președintelui Ligii Militarilor Profesioniști

31 May 2020 1798

MApN. Activități de instruire în comun cu bombardiere strategice americane B-1B Lancer

29 May 2020 407

MApN Misiune în SUA, executată de personal medical militar și specialiști CBRN din Armata României pentru a oferi sprijin autorităților americane

25 May 2020 821

Misiune în SUA executată de personal din Armata României, în contextul pandemiei COVID-19

24 May 2020 818

MApN Echipamente medicale în valoare de 15 milioane euro, achiziționate pentru Armata României

15 May 2020 648

O aeronavă militară va aduce materiale sanitare din Turcia

15 May 2020 698

Este Ziua Poliţiei Militare. Care este mesajul polițiștilor militari

15 May 2020 734

O noua victorie mare a Ligii Militarilor Profesioniști! Proiectul de lege privind statutul SGP a fost votat favorabil

14 May 2020 1308