Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă "Resursa umană este cea mai de preț valoare pe care Armata României o are" (galerie foto)

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă s-a aflat într-o vizită inopinată la Batalionul 17 Vânători de Munte "Dragoş Vodă" din Vatra Dornei, potrivit postării sale de pe Facebook:

 "Nu puteam să ajung în Câmpulung Moldovenesc fără a profita de ocazie pentru a-i vizita pe militarii Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă” din Vatra Dornei.

Această unitate este una din puținele unități din Armata României în care nu am reușit să ajung și să discut cu militarii pe timpul mandatului de șef al Statului Major al Apărării.

Azi am fost plăcut impresionat de dialogul pe care l-am avut cu ofițerii și subofițerii, cu soldații și gradații gradați profesioniști, dar și cu personalul civil. Mi-au plăcut preocupările lor, nu s-au plâns de ceea ce nu au, ci mi-au vorbit de proiecte și idealuri. Ce poate fi mai însuflețitor?!

I-am găsit executând mentenanța la tehnică, mi-au demonstrat că tehnica de luptă și intervenție, chiar dacă este veche, de peste treizeci de ani, pornește la cheie. De asemenea, înlocuiau acoperișul la pavilionul principal al cazărmii și își primeneau condițiile de muncă. Bravo lor!

Am plecat strângându-le mâna cu mare plăcere și cu convingerea că vânătorii de munte sunt o specialitate militară de elită care necesită o categorie de oameni deosebiți. Dincolo de calitățile fizice și psihice, “oamenii muntelui” sunt caractere puternice, sunt cei care înțeleg, pe deplin, ce înseamnă munca în echipă și coeziunea, pentru că acolo, în vârful muntelui, nu poți să te bazezi decât pe tine însuți și pe camaradul tău.

Mereu am afirmat și voi susține în continuare că resursa umană este cea mai de preț valoare pe care Armata României o are.

Mi-am propus să văd situația reală, motiv pentru care nu am anunțat vizita.

Fiecare comandant își evaluează nevoile, planifică și solicită resursele. Este datoria mea și a comandanților de la toate eșaloanele să asigurăm resursele necesare îndeplinirii obiectivelor asumate, astfel încât, așa cum ne-am asumat, Armata Romaniei să fie în măsură să își execute misiunile constituționale. ", a menționat Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă  pe Facebook.


 


Sursa foto-text-captură: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în Armata României Veteranul Gheorghe Bădulescu a murit!

08 Apr 2021 744

81 de ani de la înființarea primei structuri de Infanterie Marină din România

01 Apr 2021 434

Fostul adjunct al DGIA, Iulian Cristian Gherghe, rămâne în arest

30 Mar 2021 534

Tragedie în armata română. Un tânăr ofițer a pierdut lupta cu viața. Acum doi ani fratele său geamăn a murit înecat în mare

30 Mar 2021 5583

Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fostul adjunct al serviciul de informații din Armata Română, cere să fie eliberat

29 Mar 2021 829

Oficial! Fostul adjunct al serviciul de informații al Armatei Române a fost arestat preventiv!

27 Mar 2021 3643

500 de militari din România, SUA și Polonia se vor instrui la Galaţi, în cadrul exerciţiului „Justice Eagle 21.1“

12 Mar 2021 131

Constanța Liga Ofițerilor Old-Boys, 17 ani de viaţă. Sufletişti din Scoția, Italia şi Belgia s-au alăturat şi ei campaniei umanitare

06 Mar 2021 3093

MApN Șeful Biroului Securității Naționale din Republica Polonă, în vizită în România

26 Feb 2021 559

Doliu! A trecut în Armata Cerului unul din puținii veterani din județul Constanța

25 Feb 2021 1229

Oficial de la MApN O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, implicată într-un incident

23 Feb 2021 543

Una din teme, mediul de securitate din zona Mării Negre Discuție între Ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

19 Feb 2021 481

MApN Ministrul Ciucă, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

17 Feb 2021 627

Întâlnire de lucru între miniștrii Apărării și Economiei „Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare“

05 Feb 2021 1027

Maiorul Iulian Stoica din Batalionul 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista” a trecut la cele veșnice!

03 Feb 2021 2584