Ministrul Sorin Grindeanu Podul de la Brăila va fi inaugurat în jurul datei de 27 iunie pe varianta Măcin

Podul de la Brăila! Foto: facebook/Pod suspendat BrăilaPodul de la Brăila va fi inaugurat în jurul datei de 27 iunie pe varianta Măcin, urmând ca varianta Jijila să fie gata până la sfârşitul anului, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.ro

Şeful de la Transporturi a precizat că i-a transmis constructorului italian - Webuild (fosta Astaldi) - că îl va invita pe ministrul Transporturilor din Italia la această inaugurare, în ideea de a pune presiune pe acesta.

"Ce voiam să vă spun legat de această companie (Webuild - n. r.) este că undeva în iunie, în jurul datei de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cu cine o fi prim-ministru, plus/minus câteva zile, de aia fac şi anunţul public, ca să nu mai fie semne de întrebare, se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta pe care o ştiţi cu toţii şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului. Deci, 27 iunie, plus/minus 2- 3 zile, 2023. Deci, public, da, pentru că este angajamentul pe care dânşii şi l-au luat. Şi l-au mai luat, numai că de data asta le-am spus că trimit în numele ministerului, eu, ca ministru, invitaţie omologului italian să vină la inaugurare. Aşa că folosesc acest prilej ca să punem presiunea mai mare pe dânşii", a afirmat Grindeanu.


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa pe 15 martie 2023, pe pagina sa de Facebook, că stadiul fizic al lucrărilor la pod este de 93,4%, iar al lucrărilor la drumurile de legătură de 60%, stadiul fizic al întregului proiect fiind de 91,9%.

"O echipă de experţi din cadrul CNAIR a fost la Brăila, pentru verificarea stadiilor lucrărilor la podului suspendat peste Dunăre şi la drumurile de legătură, conform prevederilor contractuale. Pentru finalizarea lucrărilor în termenul asumat, antreprenorul trebuie să-şi îmbunătăţească mobilizarea", se menţiona în postarea CNAIR.


Instituţia mai preciza că la podul suspendat peste Dunăre au fost programate următoarele lucrări: hidroizolaţie; montare senzori monitorizare structurală; montare sisteme de scurgere a apelor în interiorul tablierului, iar la drumurile care vor face legătura cu podul următoarele lucrări: turnare mixtură asfaltică; amenajări terasamente; armare elevaţie; montaj grinzi prefabricate; armare placă de suprabetonare; cofrare placă; armare placă.

Antreprenorul lucrării "Pod Suspendat peste Dunăre" este Asocierea Webuild SPA - IHI Infrastructure Systems CO LTD, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lungimea drumului principal Brăila - Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin este de 4,328 kilometri.

De asemenea, lucrările pe Drumul Expres Galaţi - Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar antreprenorul român a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila), a anunţat pe 3 aprilie ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, pe pagina sa de Facebook.

"Primii 300 metri de asfalt au fost aşternuţi astăzi pe Drumul Expres Galaţi - Brăila. Antreprenorul român, ajuns la un stadiu fizic de 50% al lucrărilor, a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul #Brăila). Potrivit contractului, circulaţia pe Drumul Expres Brăila - #Galaţi trebuie deschisă la sfârşitul lunii aprilie a anului viitor", a notat atunci Sorin Grindeanu.

Constructorul Drumului Expres Galaţi - Brăila este Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Călătorie cu peripeții pe podul Brăila - Tulcea. Un șofer merge pe contrasens! (FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 912

Brăila Au reapărut tasările la rampa de acces pe Podul peste Dunăre; pentru stabilizare vor fi foraţi 40 de stâlpi

11 Mar 2024 665

Tulcea Lucrările la şoseaua Jijila-Brăila, aproape de final

03 Jan 2024 1129

Șuruburile parapeților de pe podul de la Brăila vor fi remontate la nici două luni de la inaugurare. CNAIR vrea să verifice toate cele 100.000 de șuruburi

31 Aug 2023 939

Tentativă de suicid pe podul de la Brăila. Circulația a fost blocată

23 Aug 2023 970

Restricții pe podul suspendat de peste Dunăre, inaugurat ieri! Timp de câteva luni, podul închis pe timpul nopții

07 Jul 2023 1188

Senatorul PSD Felix Stroe, prezent la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila (GALERIE FOTO)

06 Jul 2023 1101

Podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis

06 Jul 2023 1184

Premierul Ciucă a făcut anunțul Podul suspendat peste Dunăre va fi gata în luna decembrie a acestui an (VIDEO)

15 Apr 2022 1447

MAE Bogdan Aurescu şi omologul japonez, discuție despre investiţiile în economia românească

19 Feb 2022 3033

Grindeanu despre podul suspendat peste Dunăre de la Brăila Trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor

04 Dec 2021 1492

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în vizită de lucru la Brăila

26 Aug 2021 1657

Tulcea. Șantierele obiectivelor majore de investiții vor fi deschise din 2019

19 Dec 2018 1716