Tulcea Lucrările la şoseaua Jijila-Brăila, aproape de final

Foto: CNAIR
  • Lucrările de realizare a ultimului tronson al proiectului podului peste Dunăre de la Brăila sunt aproape de final, drumul care leagă podul de satul tulcean Jijila şi care va scurta timpii de deplasare între judeţele din Dobrogea şi cele din Moldova urmând să fie dat în folosinţă în lunile viitoare.
     
Lucrările de realizare a ultimului tronson al proiectului podului peste Dunăre de la Brăila sunt aproape de final, drumul care leagă podul de satul tulcean Jijila şi care va scurta timpii de deplasare între judeţele din Dobrogea şi cele din Moldova urmând să fie dat în folosinţă în lunile viitoare, conform Agerpres.

Drumul ar fi trebuit să fie finalizat încă de anul trecut, însă lucrările au fost întârziate din cauza relocărilor reţelelor de gaz şi de energie electrică, dar şi a unor probleme legate de terenurile din zonă, astfel încât constructorul nu a avut front de lucru, iar şoferii folosesc în momentul de faţă drumul care trece prin oraşul Măcin şi care pe o porţiune de câţiva kilometri este şi dig de apărare împotriva inundaţiilor.

„Zi de zi folosesc podul peste Dunăre. Drumul actual nu e perfect, sunt curbe, nu a fost renovat. Pentru noi, şoferii de camion, ar fi un beneficiu deschiderea drumului Jijila-Brăila, pentru că am economisi timp şi carburant”, a declara un şofer de camion din satul Jijila, Sergiu Stelian Ene.


Pentru unii şoferi din satul Jijila, darea în folosinţă a drumului de legătură dintre pod şi localitate ar însemna şi descongestionarea traficului.

„Cred că prin martie o să-i dea drumul. Jijila e tot mai aglomerată. Nu o să mai vedem atâtea TIR-uri prin trafic”, a spus un localnic.


Firma care construieşte şoseaua de legătură dintre podul peste Dunăre de la Brăila şi satul tulcean Jijila a turnat ultimul strat de asfalt şi urmează să treacă la realizarea marcajelor, instalarea gardurilor şi asigurarea iluminatului.

Drumul folosit în momentul de faţă de şoferii care vor să ajungă din judeţele din Dobrogea în cele din Moldova sau invers trece prin oraşul Măcin, iar traficul intens înregistrat după darea în folosinţă a podului peste Dunăre a dus la degradarea unor clădiri, dar şi la modificarea unor reguli de circulaţie, decizie care a provocat nemulţumirea tulcenilor din oraşul Măcin.

Traficul pe podul dintre Măcin şi Brăila s-a deschis în luna iulie. Podul a fost finanţat din fonduri europene, prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Șuruburile parapeților de pe podul de la Brăila vor fi remontate la nici două luni de la inaugurare. CNAIR vrea să verifice toate cele 100.000 de șuruburi 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Considerațiuni generale asupra stării Dobrogei din 1879 - „Este foarte de temut ca o mare parte să se decidă a părăsi acestă țară“

28 Apr 2024 379

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 268

Flash mob pe Faleza "Ivan Patzaichin" din Tulcea. Sute de tulceni au fost prezenți (FOTO)

28 Apr 2024 327

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 444

UPDATE Accident rutier cu persoana încarcerată în județul Tulcea. Un elicopter SMURD din județul Constanța intervine (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 779

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 355

IPJ Tulcea, la Ziua Porților Deschise a Aeroportului Internațional ,,Delta Dunării" (FOTO)

27 Apr 2024 264

UPDATE Accident rutier în Constanța! O mașină cu numere de Tulcea s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 1905

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 520

Biblioteca Județeană Panait Cerna din Tulcea sărbătorește 40 de ani de existență (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 445

OMD Municipiul Tulcea a lansat noul brand turistic al orașului - Tu și Tulcea! (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 549

Maestrul Gogu Neagoe va face parte din juriul Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, de la Sarighiol Deal, Beidaud și Tulcea

26 Apr 2024 449

Tulcea Ecologizări, în cadrul programului Săptămâna Verde

26 Apr 2024 353

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1543

ARBDD Programul Național Săptămâna Verde 2023-2024, la final

26 Apr 2024 398