Misiunile gestionate de pompieri în decursul zilei de ieri


Sursa foto: ISU Tulcea




•    peste 1.600 situații de urgență gestionate, în doar 24 de ore
•    1.351 de persoane asistate de către echipajele SMURD


Joi, 21 decembrie, la nivel național, pompierii militari au gestionat cu promptitudine 1.622 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și protecția comunităților și a bunurilor acestora, potrivit IGSU.
 
Cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical peste 1.300 de persoane.
 

„Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și a bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în 183 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență”, spun pompierii.

 
Totodată, atenție a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 13 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 

„Tot în cursul zilei de ieri, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea celor 67 de incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele material”, mai adaugă IGSU.
 

În această perioadă specifică a anului, pentru preîntâmpinarea situațiilor care pot genera incendii la locuințe, pompierii recomandă să respectați și să urmați următoarele măsuri:

 
• Nu lăsați niciodată aragazul nesupravegheat, în timp ce gătiți;
• Dacă fierbeți, coaceți sau prăjiți alimente, verificați-le în mod regulat, rămâneți în casă în timp ce alimentele se gătesc;

• Asigurați-vă ca mânerele oalei nu sunt în exteriorul aragazului, pentru preîntâmpinarea evenimentelor casnice;
• Dacă tigaia ia foc, nu stingeți niciodată flăcările cu apă! Acoperiți-o cu un capac și opriți alimentarea cu gaz. Țineți capacul până când tigaia se răcește complet.
• Dacă apreciați că această manevră vă pune în pericol viața, opriți alimentarea cu gaz și electricitate, închideți ușa și ieșiți din clădire. Apelați cât mai rapid posibil numărul unic de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.​​
 
Citește și
Minivacanță, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!Recomandările pompierilor
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.