Actualitate

Monumentul de la Adamclisi va fi inclus in circuitul turistic

1196283215.jpg

Primaria localitatii a demarat reabilitarea drumului pana la monumentul triumfal, pentru a inlesni accesul turistilor

Potentialul turistic al comunei Adamclisi va fi exploatat. Primaria localitatii a decis sa investeasca intr-un drum turistic ce va face legatura intre monumentul Tropaeum Traiani si Cetatea Adamclisi. Obiectivul de importanta istorica a fost ridicat in cinstea imparatului Traian intre anii 106 -109 pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor in 102. Acesta a fost reconstituit in 1977 dupa modelul vechiului monument aflat in ruine. In muzeul adapostit in interiorul acestuia se gasesc parti din monumentul original. De asemenea, in comuna exista si un muzeu arheologic in care se gasesc vestigii descoperite in zona. Lucrarile la drumul turistic au inceput pe 15 septembrie. Vechiul drum de pamant care ajungea pana la monument si cetate este pietruit. Potrivit viceprimarului comunei, Anton Tudorel Burcea, in primavara, imediat ce vremea se va ameliora, va incepe si asfaltarea. El a precizat ca investitia se ridica la 600.000 RON, fondurile fiind alocate de Consiliul Judetean. "Este importanta pentru comunitate realizarea acestui drum pentru ca va permite includerea comunei Adamclisi in circuitul turistic. Acesta este si scopul pentru care am inceput aceasta lucrare", a adaugat viceprimarul. Viceprimarul a mai spus ca includerea zonei intr-un circuit turistic ar putea fi benefica si pentru atragerea de investitori. "Pe viitor, s-ar putea construi in apropierea monumentului o mica pensiune, care sa permita turistilor sa petreaca timp in aceasta zona", a mai spus viceprimarul Burcea. De altfel, monumentul va avea in viitor si apa curenta. In ultima sedinta a Consiliului Judetean Constanta s-a aprobat documentatia tehnico-economica pentru alimentarea cu apa a monumentului Tropaeum Traiani.

Apa nu va mai fi o problema pentru locuitorii din Abrud si Zorile

Primaria Adamclisi se ocupa si de reabilitarea drumurilor din interiorul localitatilor comunei. In localitatea Zorile s-au pietruit strazile interioare, dimensiunea lucrarii fiind de aproximativ trei kilometri. Un alt obiectiv al autoritatii locale este repararea drumului care face legatura intre Abrud si Adamclisi. Comunicatia a devenit impracticabila in urma ploilor de anul acesta, care au produs ravene ce pun in pericol siguranta circulatiei. O alta prioritate a Primariei Adamclisi este, potrivit viceprimarului, executarea unui foraj la mare adancime, in Abrud, pentru realizarea unui put, care sa deserveasca cele 45 de gospodarii din localitate. Investitia totala pentru forarea putului si realizarea unui bazin de apa este de 270.000 lei. Banii vor fi alocati de Guvern prin intermediul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Autoritatea locala intentioneaza sa reabiliteze sistemul de alimentare cu apa si in localitatea Zorile, care are o vechime de peste 30 de ani. "Sistemul este putred si din acest motiv sunt pierderi mari de apa", a afirmat viceprimarul Anton Burcea.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la un adăpost de animale. Intervin salvatorii (galerie foto)

20 Feb 2019 388

Post vacant la Direcţia Cultură şi Sport Mangalia

20 Feb 2019 448

Direcţia Cultură şi Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

19 Feb 2019 454

Plutonier adjutant Ioan Iulian Căpăţână şi maestrul Gheorghe Stanciu, Dana Sofronie şi Elena Buhaiev, cetăţeni de onoare ai Constanţei

19 Feb 2019 1238

Post vacant la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Constanța. Când are loc concursul

19 Feb 2019 787

Direcția Cultură și Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant

18 Feb 2019 430

Post vacant scos la concurs de Primăria Oraşului Techirghiol

17 Feb 2019 545

Constanța. Șapte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

16 Feb 2019 504

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

16 Feb 2019 609

Intervine Brigada Antitero Amenințare cu bombă la sediul unui post de televiziune din Capitală

15 Feb 2019 626

Post vacant la Primăria Comunei Amzacea, județul Constanța

15 Feb 2019 450

Grădinița cu Program Prelungit Azur din Constanța angajează bucătar șef. Ce condiții trebuie îndeplinite

15 Feb 2019 530

Constanța. Două nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

15 Feb 2019 349

Post vacant la Primăria Ostrov, județul Constanța. Cine poate participa

14 Feb 2019 410

CN APM Constanţa a încheiat un contract de servicii cu o societate din Năvodari (document)

14 Feb 2019 542