Actualitate

Monumentul de la Adamclisi va fi inclus in circuitul turistic

1196283215.jpg

Primaria localitatii a demarat reabilitarea drumului pana la monumentul triumfal, pentru a inlesni accesul turistilor

Potentialul turistic al comunei Adamclisi va fi exploatat. Primaria localitatii a decis sa investeasca intr-un drum turistic ce va face legatura intre monumentul Tropaeum Traiani si Cetatea Adamclisi. Obiectivul de importanta istorica a fost ridicat in cinstea imparatului Traian intre anii 106 -109 pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor in 102. Acesta a fost reconstituit in 1977 dupa modelul vechiului monument aflat in ruine. In muzeul adapostit in interiorul acestuia se gasesc parti din monumentul original. De asemenea, in comuna exista si un muzeu arheologic in care se gasesc vestigii descoperite in zona. Lucrarile la drumul turistic au inceput pe 15 septembrie. Vechiul drum de pamant care ajungea pana la monument si cetate este pietruit. Potrivit viceprimarului comunei, Anton Tudorel Burcea, in primavara, imediat ce vremea se va ameliora, va incepe si asfaltarea. El a precizat ca investitia se ridica la 600.000 RON, fondurile fiind alocate de Consiliul Judetean. "Este importanta pentru comunitate realizarea acestui drum pentru ca va permite includerea comunei Adamclisi in circuitul turistic. Acesta este si scopul pentru care am inceput aceasta lucrare", a adaugat viceprimarul. Viceprimarul a mai spus ca includerea zonei intr-un circuit turistic ar putea fi benefica si pentru atragerea de investitori. "Pe viitor, s-ar putea construi in apropierea monumentului o mica pensiune, care sa permita turistilor sa petreaca timp in aceasta zona", a mai spus viceprimarul Burcea. De altfel, monumentul va avea in viitor si apa curenta. In ultima sedinta a Consiliului Judetean Constanta s-a aprobat documentatia tehnico-economica pentru alimentarea cu apa a monumentului Tropaeum Traiani.

Apa nu va mai fi o problema pentru locuitorii din Abrud si Zorile

Primaria Adamclisi se ocupa si de reabilitarea drumurilor din interiorul localitatilor comunei. In localitatea Zorile s-au pietruit strazile interioare, dimensiunea lucrarii fiind de aproximativ trei kilometri. Un alt obiectiv al autoritatii locale este repararea drumului care face legatura intre Abrud si Adamclisi. Comunicatia a devenit impracticabila in urma ploilor de anul acesta, care au produs ravene ce pun in pericol siguranta circulatiei. O alta prioritate a Primariei Adamclisi este, potrivit viceprimarului, executarea unui foraj la mare adancime, in Abrud, pentru realizarea unui put, care sa deserveasca cele 45 de gospodarii din localitate. Investitia totala pentru forarea putului si realizarea unui bazin de apa este de 270.000 lei. Banii vor fi alocati de Guvern prin intermediul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Autoritatea locala intentioneaza sa reabiliteze sistemul de alimentare cu apa si in localitatea Zorile, care are o vechime de peste 30 de ani. "Sistemul este putred si din acest motiv sunt pierderi mari de apa", a afirmat viceprimarul Anton Burcea.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa scoate la concurs un post vacant

19 Jul 2019 202

Primăria Hârşova scoate la concurs funcţie publică de conducere. Ce condiţii trebuie îndeplinite

19 Jul 2019 324

Grădinița Azur din Constanța angajează îngrijitoare

18 Jul 2019 327

Viorica Dăncilă îi cere ministrului Sănătăţii să-i demită pe directorul CNAS şi pe purtătorul de cuvânt

18 Jul 2019 342

Primăria Municipiului Mangalia organizează concurs de recrutare. Două posturi contractuale

17 Jul 2019 276

Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene

16 Jul 2019 406

Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu

16 Jul 2019 732

Unitatea Militară 02146 Mangalia recrutează. Ce post este vacant

16 Jul 2019 449

Incendiu în judeţul Tulcea. Unde şi cu ce forţe de intervenţie acţionează pompierii (galerie foto)

16 Jul 2019 718

Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs 22 de posturi vacante

15 Jul 2019 675

Posturi vacante la Autoritatea Navală Română din Constanţa

15 Jul 2019 1494

Ianis Hagi a primit „botezul“ la Genk! Vladimir Screciu a imortalizat momentul

15 Jul 2019 1036

Post vacant scos la concurs de Consiliul Județean Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Jul 2019 1006

Post vacant scos la concurs de Unitatea Militară, Constanța. Tu te încadrezi

13 Jul 2019 593

Post vacant în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

13 Jul 2019 632