Actualitate

Municipalitatea, câştig de cauză la CNSC. A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentaţiei de urbanism PUZ „Poarta 6 - Faleză Sud“

În calitate de lider al unei asocieri care a participat la o licitaţie organizată de Primăria Constanţa, SC Project Resolv Consulting a depus la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor Adresa nr. 23/10.09.2018, împotriva rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Servicii de proiectare în vederea elaborării şi întocmirii documentaţiei de urbanism PUZ, în municipiul Constanţa“, lot 1.
 
Societatea a solicitat: anularea raportului de anulare a procedurii de achiziţie publică nr. 147538/06.09.2018 şi/sau a deciziei de anulare a procedurii de atribuire (dacă această decizie a fost emisă de autoritatea contractantă) şi reluarea procedurii de evaluare a ofertelor de către autoritatea contractantă.
 
În luarea deciziei, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, legal învestit, a decis: „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Project Resolv Consulting în contradictoriu cu Municipiul Constanţa. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare”.
 
Rămâne ca municipalitatea să anunţe în următoarea perioadă cine este câştigătorul contractului de elaborare documentaţie de urbanism PUZ „Poarta 6 - Faleză Sud“- 105 ha.
Vă reamintim că, în luna mai a.c., Primăria Constanţa a publicat anunţul184704/4.05.2018 privind achiziţia de servicii de proiectare în vederea elaborării şi întocmirii documentaţiei de urbanism PUZ în municipiul Constanţa.

Obiectivul de investiţii „Elaborare documentaţie de urbanism PUZ (plan urbanistic zonal)“ avea următoarele direcţii generale: uniformizarea abordării urbanistice prin corelarea prevederilor PUG cu documentaţiile de urbanism aprobate anterior pentru terenuri situate în zona de studiu; stabilirea reglementarilor urbanistice pentru terenurile proprietate private ale persoanelor fizice şi juridice situate în zona de studiu, în vederea punerii în aplicare a dispozitivului sentinţei civile nr. 2273/CA/21.06.2012 (pentru lotul 2), actualizarea reglementărilor urbanistice în acord cu situaţia juridică a terenurilor; îmbunătăţirea imaginii urbane prin creşterea calităţii spaţiilor verzi amenajate compact, a calităţii spaţiilor publice; ameliorarea aspectului arhitectural al construcţiilor şi protejarea locuinţelor situate la parterul imobilelor cu spaţii verzi de aliniament; detalierea noţiunii de echipament public; reglementarea zonelor ce asigură dotările de proximitate aflate în cadrul unităţilor teritoriale de referinţă; reglementarea prospectelor stradale pentru fiecare arteră studiată; actualizarea reglementarilor urbanistice în acord cu situaţia juridică a terenurilor; regenerarea urbană a zonei studiate; fluidizarea traficului şi îmbunătăţirea accesibilităţii privind mobilitatea populaţiei în cadrul municipiului Constanţa; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia şi migraţia. 

Obiectivele strategice generale enumerate mai sus vor fi coroborate cu programele finanţate din fonduri europene derulate de municipalitate, dintre care amintim avizarea şi implementarea Planului de mobilitate urbană durabilă la nivelul municipiului Constanţa, se mai preciza în anunţ. 

Serviciile de proiectare în vederea elaborării şi întocmirii documentaţiei de urbanism PUZ sunt defalcate pe două loturi, după cum urmează:
- lotul 1 - elaborare documentaţie de urbanism PUZ „Poarta 6 - Faleză Sud“- 105 ha
- lotul 2 - elaborare documentaţie de urbanism PUZ „Avantech Cont“.

Amplasamentul are o suprafaţă de 7 ha (în apropierea intersecţiei dintre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Suceava şi aleea Capidava) şi vine să pună planul zonei în acord cu situaţia juridică a terenurilor rezultată în urma unui proces pierdut de municipalitate.
 
Mai exact, în dosarul 5046/118/2015, Tribunalul Constanţa a decis: soluţia pe scurt - admite în parte cererea promovată de reclamanta SC Avantech Cont SA, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local Constanţa. Obligă pârâţii Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local Constanţa la plata către reclamanta SC Avantech Cont SA a sumei de 25.000 de lei reprezentând penalităţi pentru executarea cu întârziere a obligaţiilor stabilite în sarcina pârâţilor prin sentinţa civilă nr. 2273/CA/21.06.2012, pronunţată de către Tribunalul Constanţa în cadrul dosarului nr. 14385/118/2011. Sentinţa a fost pronunţată pe 24.05.2016.
 
Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa vrea să reactualizeze planurile urbanistice zonale pentru trei zone din oraş Este vizată şi reglementarea urbanistică în urma unui proces pierdut de municipalitate

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţia pentru reabilitare străzi şi echipare tehnico-edilitară, contestată Primăria Năvodari, obligată de CNSC să reevalueze oferta firmei Autoprima Serv

21 Feb 2019 738

Contractul de dezinsecţie şi deratizare a municipiului Constanţa pentru 2019, în aer. O firmă care a participat la licitaţie s-a adresat instanţei

13 Dec 2018 591

Primăria Constanţa, pârâtă la CNSC. Între timp, firma şi-a retras plângerea!

08 Aug 2018 594

Asociaţia Philson Young din Bucureşti cheamă în judecată Primăria Constanţa

19 Jul 2018 662

CNSC a declinat o sesizare către Tribunal. Selecţia evenimentelor dedicate Centenarului şi un nou proces al Primăriei Constanţa!

17 Jul 2018 956

Contestaţia formulată de Coral Impex SRL împotriva Primăriei Constanţa, respinsă de CNSC. Iată motivul!

11 Jun 2018 1377

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a tranşat licitaţia pentru reparaţii la adăpostul de câini fără stăpân de pe strada Vârful cu Dor din Constanţa

22 Feb 2018 992

Eraos SA a contestat rezultatul licitației inițiată de Primăria Fântânele. Ce a decis CNSC

08 Feb 2018 1455

Licitația pentru Registrul spațiilor verzi din Constanța, contestată de o firmă din București. Ce a decis CNSC (document)

31 Dec 2017 996

Soluţia magistraţilor Licitaţia privind elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa, atacată în instanţă de SIVECO România (document)

25 Aug 2017 1983

Patronul, cercetat în dosarul cumnatului lui Victor Ponta Licitaţia privind evaluarea bunurilor mobile şi imobile ale municipalităţii, contestată la CNSC de firma ce a adus creditul pe care s-a construit Pavilionul Expoziţional

08 Aug 2017 1615

Tichetele valorice mai aşteaptă Primăria Constanţa, obligată de CNSC să reevalueze oferta Edenred România SRL (document)

11 May 2016 2158

Decizie de ultimă oră a CNSC! Contestaţia formulată de Euromateria SRL, respinsă. Reabilitarea Parcului Arheologic poate continua (document)

07 May 2016 2578

Licitaţia pentru tichetele valorice de la Primăria Constanţa, contestată de o firmă deţinută de o companie din Italia (document)

07 May 2016 2001

Mărul discordiei - sirenele electronice DAF ROM SRL a apelat la CNSC din cauza unei licitaţii la Primăria Constanţa (document)

20 Jan 2016 1577