Nu intrați în panică! Timp de două zile sistemele de alarmare publică din Constanța vor fi verificate. Se vor emite mai multe semnale acustice

Foto: Primăria ConstanțaAtenție, constănțeni! Miercuri și joi se vor efectua lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică din Constanța. Sirenele vor fi pornite prin impulsuri scurte.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, Inspectorii Biroului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în condiții optime.

„Serviciile de mentenanță tehnică asigură funcționarea adecvată a echipamentelor – centrală electronică de alarmare, echipamente PC, software, stații radio, cabluri și antene radio etc.
În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.
Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


SEMNIFICAȚIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICĂ A POPULAȚIEI

Semnalele de alarmare sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu
pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a
obiectivului, respectiv localității.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.


c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

 d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. Semnificație: Înştiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut.

Citește și: 

Sistemele de alarmare publică din Constanța, verificate. Se vor emite mai multe semnale acustice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Atenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă

23 Apr 2024 1256

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 603

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 731

De Ziua Protecției Civile vor suna toate sirenele din Constanța. Atenționările Primăriei

27 Feb 2024 1031

Atenție, se verifică sirenele de alarmare publică din Constanța!

25 Jan 2024 683

„Rugăm cetățenii să rămână calmi, este doar o verificare a mijloacelor de alarmare“ Sirenele de alarmare publică din Constanța trec prin verificări, joi și vineri!

22 Jan 2024 626

Sistemele de alarmare publică din Constanța, verificate. Se vor emite mai multe semnale acustice

27 Jun 2023 918

Atenție! Toate sirenele de alarmare publică din Constanța, verificate până la sfârșitul lunii

21 Jun 2023 1088

Constanța dispune de 63 de sirene electronice pentru alarmarea populației! Unde sunt amplasate (FOTO)

12 Jun 2023 1219

„Se vor emite semnale acustice, cetățenii să rămână calmi” Astăzi se montează sirenele pentru alarmarea populației în Mamaia!

08 Jun 2023 982

Astăzi vor răsuna din nou sirenele în Constanța! În ce zone au fost amplasate sistemele de alarmare

07 Jun 2023 1044

Primăria Municipiului Constanța a început montarea a 9 sirene electronice pentru alarmarea populației. Unde sunt amplasate

24 May 2023 1016

Constanța. Astăzi începe montarea sirenelor pentru alarmarea populației. Iată locațiile

23 May 2023 1244

Primăria Constanța va monta noi sirene de alarmare a populației în oraș

22 May 2023 1295

Primăria Constanța a decis Axatel Service livrează noile sirene de alarmare a populației (DOCUMENTE)

20 May 2023 1998