Peste 4.000 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Unde au intervenit

foto: Pexels Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (17-20 martie a.c.), salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 4.354 de misiuni desfășurate de salvatori.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 367 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 489 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 367 de incendii, 210 intervenții au fost pentru stingerea arderilor necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri) în urma cărora au fost afectate 381 ha de teren., transmite IGSU. 


De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, 3.481 de misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 3.501 de persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. ,mai punctează sursa citată. 

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 25 de persoane aflate în dificultate. 

Oficial de la IGSU, despre misiuni: 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- Pompierii militari vasluieni au acționat, vineri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Lipovăț. Echipajele de stingere ajunse la locul intervenției au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 130 mp. După aproximativ două ore de luptă continuă cu flăcările, incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime. 


-O altă misiune, care a necesitat atenție sporită și efort susținut, este cea de sâmbătă, a salvatorilor din județul Mehedinți. Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o hală a unui operator economic din municipiul Drobeta Turnu Severin. Ajunse la fața locului, colegii noștri au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu pericol de propagare la o fabrică din imediata apropiere. Incendiul a fost stins cu promptitudine, fiind împiedicată propagarea acestuia. 

-O misiune solicitantă a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Ialomița. Echipajele de stingere au acționat pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Dridu. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau la nivelul acoperișului și al tavanului casei. După mai multe ore de luptă cu focul, incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime.

La nivel național, în perioada de referință, au fost transmise 10 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău, Brașov și Harghita.
 
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O chilie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei și trei anexe, mistuite de flăcări într-un incendiu ce ar fi pornit de la o lumânare (GALERIE FOTO)

03 Jun 2023 481

Incendiu violent în județul Neamț! O gospodărie, mistuită de flăcări (GALERIE FOTO)

03 Jun 2023 402

Constanţa Incendiu într-un apartament din zona Tomis Nord! Misiunea pompierilor, îngreunată de aleile înguste şi maşinile parcate în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jun 2023 2460

Incendiu la un adăpost de animale! (FOTO)

02 Jun 2023 591

Incendiu violent în localitatea Galeșu, județul Constanța. O basculantă, distrusă de flăcări

01 Jun 2023 548

Primăria Constanța mai face două atribuiri directe către compania deținută de Marius Tudorel Constantin (DOCUMENTE)

30 May 2023 621

Incendiu în Mamaia Nord! Arde un autoturism (FOTO +VIDEO)

29 May 2023 2488

Un nou incendiu izbucnit la o locomotivă, pe traseul Tecuci-Iași! Sute de călători s-au autoevacuat (FOTO +VIDEO)

29 May 2023 558

UPDATE Incendiu la o clădire de pe strada Oborului din municipiul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

28 May 2023 917

UPDATE Incendiu la o mănăstire din județul Suceava! O biserică și mai multe chilii, cuprinse de flăcări (GALERIE FOTO)

28 May 2023 804

Incendiu violent în cursul nopții în stațiunea Mamaia. Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 May 2023 2341

Un nou pas făcut în extinderea capacității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

27 May 2023 649

Angajații Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, mai pregătiți în intervenția la incendiu! Un specialist le-a prezentat responsabilitățile (FOTO)

27 May 2023 527

În sfârșit! Reabilitarea blocului incendiat de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu poate începe

27 May 2023 1008

UPDATE Aproximativ 40 de persoane, printre care și copii, evacuate după un incendiu într-un bloc de pe Aleea Hortensiei din municipiul Constanța(GALERIE FOTO)

24 May 2023 1368