Peste 40 de migranți depistați de polițiștii de frontieră cu ajutorul tehnicii aeriene de supraveghere a frontierei (FOTO)

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga și Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat 41 de cetățeni străini, intrați și aflați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga și Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat 41 de cetățeni străini, intrați și aflați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.

Pentru depistarea acestora, polițiștii de frontieră s-au folosit de mijloacele tehnice de supraveghere - termoviziune, aparatură de observare fixă, drone şi un avion prezent în cadrul operațiunii Frontex JO Terra 2023 precum și pe o strânsă cooperare cu autoritățile de frontieră sârbe și Agenția Frontex.

În data de 15 septembrie 2023, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - ITPF Timişoara au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 50 m de frontieră, pe direcția localității de frontieră Comloșu Mic, un grup masiv de persoane care se deplasa din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

La nivelul sectorului, a fost declanșată o acțiune de prevenire și combatere a migrației ilegale, fiind angrenate forțe și mijloace tehnice de supraveghere pentru oprirea și identificarea persoanelor.

Astfel, o aeronavă de supraveghere aeriană care participă la operațiunea FRONTEX JO Terra 2023 a ajuns imediat în zonă, și, împreună cu dronele din dotarea ITPF Timișoara, au cercetat aerian zona în vederea coordonării activității de la sol a lucrătorilor noștri.

Totodată, o patrulă mixtă româno-sârbă, care s-a creat în momentul operativ, fiind declanșată procedura de patrulare în comun, s-a deplasat în zona de frontieră, fiind ghidați de mijloacele tehnice de supraveghere aeriene și terestre, care au identificat 27 de cetățeni străini, aflați în culturile înalte de pe câmp.

Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal și Pakistan, toți bărbați care au intrat legal pe teritoriul României.

La scurt timp, polițiștii de frontieră de la același sector au mai observat cu ajutorul postului de observare cu termoviziune fix, alte patru persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia. Colegii noștri le-au monitorizat traseul, i-au identificat și i-au condus la sediul sectorului pentru cercetări. Este vorba despre doi cetățeni din Nepal, unul din India și unul din Sri Lanka


În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei, pe direcția localității de frontieră Jimbolia, trei grupuri de cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

Cele zece persoane, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal și au intrat legal pe teritoriul României.

Din primele declarații, toți cei 41 de migranți au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Traficul de granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traficul de la granițele României. Ultimele date transmise de autorități

02 Dec 2023 452

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

27 Nov 2023 518

Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

26 Nov 2023 454

Traficul de la granițele României! Ultimele date furnizate de polițiștii de frontieră

24 Nov 2023 530

Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

22 Nov 2023 431

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

18 Nov 2023 480

Zeci de fapte ilegale depistate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

17 Nov 2023 573

Județul Maramureș Traficul autovehiculelor pe podul transfrontalier care traversează râul Tisa, la Sighetu Marmaţiei, va fi restricţionat la greutatea maximă de 2,5 tone

12 Nov 2023 581

Poliția de Frontieră Depistați în cala unui autocar și într-un locaș special amenajat într-un TIR, 34 de cetățeni străini intenționau să treacă ilegal frontiera

12 Nov 2023 465

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de polițiștii de frontieră

12 Nov 2023 433

Zeci de infracțiuni și contravenții descoperite de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

08 Nov 2023 451

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

04 Nov 2023 495

Poliția de Frontieră Română Zeci de fapte ilegale descoperite de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

29 Oct 2023 527

Poliția de Frontieră Română Ciuperci ce conţin substanțe interzise, depistate în PTF Vicovu de Sus (FOTO)

27 Oct 2023 518

Poliția de Frontieră Rezultatele măsurilor de prevenire și combatere a infracțiunilor transfrontaliere desfășurate în ultimele zile de către polițiștii de frontieră din sudul și vestul țării

25 Oct 2023 529