Peste 40 de migranți depistați de polițiștii de frontieră cu ajutorul tehnicii aeriene de supraveghere a frontierei (FOTO)

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga și Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat 41 de cetățeni străini, intrați și aflați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga și Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat 41 de cetățeni străini, intrați și aflați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.

Pentru depistarea acestora, polițiștii de frontieră s-au folosit de mijloacele tehnice de supraveghere - termoviziune, aparatură de observare fixă, drone şi un avion prezent în cadrul operațiunii Frontex JO Terra 2023 precum și pe o strânsă cooperare cu autoritățile de frontieră sârbe și Agenția Frontex.

În data de 15 septembrie 2023, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - ITPF Timişoara au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 50 m de frontieră, pe direcția localității de frontieră Comloșu Mic, un grup masiv de persoane care se deplasa din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

La nivelul sectorului, a fost declanșată o acțiune de prevenire și combatere a migrației ilegale, fiind angrenate forțe și mijloace tehnice de supraveghere pentru oprirea și identificarea persoanelor.

Astfel, o aeronavă de supraveghere aeriană care participă la operațiunea FRONTEX JO Terra 2023 a ajuns imediat în zonă, și, împreună cu dronele din dotarea ITPF Timișoara, au cercetat aerian zona în vederea coordonării activității de la sol a lucrătorilor noștri.

Totodată, o patrulă mixtă româno-sârbă, care s-a creat în momentul operativ, fiind declanșată procedura de patrulare în comun, s-a deplasat în zona de frontieră, fiind ghidați de mijloacele tehnice de supraveghere aeriene și terestre, care au identificat 27 de cetățeni străini, aflați în culturile înalte de pe câmp.

Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal și Pakistan, toți bărbați care au intrat legal pe teritoriul României.

La scurt timp, polițiștii de frontieră de la același sector au mai observat cu ajutorul postului de observare cu termoviziune fix, alte patru persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia. Colegii noștri le-au monitorizat traseul, i-au identificat și i-au condus la sediul sectorului pentru cercetări. Este vorba despre doi cetățeni din Nepal, unul din India și unul din Sri Lanka


În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei, pe direcția localității de frontieră Jimbolia, trei grupuri de cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

Cele zece persoane, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal și au intrat legal pe teritoriul României.

Din primele declarații, toți cei 41 de migranți au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Traficul de granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1765

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 569

Poliția de Frontieră Română Aeroport Cluj Napoca - Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo (GALERIE FOTO)

17 Jan 2024 723

Poliția de Frontieră Situația actualizată a amenzilor la frontieră

14 Jan 2024 780

Poliția de Frontieră Traficul de la frontierele României în ultimele 24 de ore

06 Jan 2024 790

Poliția de Frontieră Situația actualizată a amenzilor la frontieră

04 Jan 2024 608

Traficul de la granițele României din ultimele 24 de ore

03 Jan 2024 637

Politia de Frontiera În primele 11 luni ale anului 2023. Creștere de aproximativ 2,2 ori a cantității de deșeuri descoperite de polițiștii de frontieră la intrarea în țară

30 Dec 2023 699

Poliția de Frontieră Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

30 Dec 2023 723

Poliția de Frontieră Română Situația actualizată la frontieră. Mai mulți români nu au fost autorizați să părăsească țara

28 Dec 2023 723

38 de cetăţeni străini, depistați într-un TIR cu textile la PTF Nădlac II

26 Dec 2023 797

Poliția de Frontieră Țigări de contrabandă descoperite pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu ajutorul câinelui Ebasa

26 Dec 2023 950

Poliția de Frontieră Română Situația actualizată la frontieră. Mai mulți români nu au fost autorizați să părăsească țara

26 Dec 2023 826

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

24 Dec 2023 1768

Poliția de Frontieră Română Aproximativ 4,4 milioane pachete cu ţigări, descoperite la frontierele României în primele 11 luni din anul 2023 (FOTO)

24 Dec 2023 707