PNL Constanța - Grupul Consilierilor Județeni Noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare, votate dacă sunt îndeplinite procedurile și normele legale

PNL Constanța - Grupul Consilierilor Județeni, anunță că noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare vor fi votate doar dacă sunt îndeplinite procedurile și normele legale.
 
Potrivit sursei citate, urmează o nouă ședință a Consiliului Județean Constanța, iar unul din proiectele de interes major pentru buna funcționare a instituției este referitor la noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare a instituției, a subordonatelor,  care ar trebui adoptate și corelate cu noile modificări legislative, în special cu legea 296/2023 și Codul Administrativ.
 

„Ținem să subliniem faptul că, din partea grupului de consilieri PNL din cadrul CJ Constanța, există toată deschiderea ca acest proiect să fie adoptat cu celeritate, însă este necesar să fie îndeplinite atât procedurile administrative, cât și cele legale, fapt ce nu s-a întâmplat în sedința anterioară. Prin urmare, consilierii PNL invită la respectarea legii, astfel încât să putem avea un proiect de hotărâre care va fi în interesul instituției, fără a fi făcut în culise, doar în ideea de a oferi niște poziții unor persoane.  În același timp, credem că am depășit perioada și modelul lui Nicușor Constantinescu, un stil total nepotrivit, nerespectuos față de consilieri, dar și care ocolește adesea legea“ - au precizat reprezentanții PNL Constanța.  

Pentru a preveni repetarea unui vot negativ din partea consilierilor PNL, similar celui înregistrat în cadrul ședinței anterioare, aceștia subliniază importanța unor detalii ce ar trebui să însoțească inițiativa președintelui CJ Constanța, referitoare la noua organigramă.

„Enumerăm câteva aspecte esențiale:

  1. Organigrama, noua arhitectură instituțională a Consiliului Județean, rezultată în urma procesului de reorganizare, este obligatoriu să fie însoțită și susținută de explicații referitoare la fiecare permutare realizată în cadrul instituției. Mai mult, este imperativ ca inițiatorul să argumenteze în baza căror criterii au fost luate deciziile privind reorganizarea fiecărei structuri, fie că este vorba de diminuare, comasare sau desființare a unor entități, inclusiv în contextul creării de noi servicii sau direcții. Practic, conform legii, ințiatorul este obligat să justifice în fața consilierilor necesitatea adoptării măsurilor propuse.
  2. Este obligatoriu ca, o dată cu adoptarea Organigramei, să fie votat și Regulamentul de Organizare și Funcționare. Dacă acest proces nu se desfășoară simultan, se va crea un blocaj, generând astfel o situație în care devine imposibilă implementarea organigramei. Aprobarea ROF este corelată cu reorganizarea și cu definirea viitoarelor atribuții, acestea fiind esențiale în acest proces.
  3. În plus, dorim să mai subliniem faptul că proiectul de hotărâre este obligatoriu a fi însoțit de rapoartele de specialitate ale instituției, precum și de avizul departamentului juridic, acesta din urmă fiind esențial, pentru că îi asigură pe toți consilierii că aspectele de legalitate sunt îndeplinite“ - au mai precizat reprezentanții PNL Constanța. 
 
Grupul Consilierilor PNL înțelege cât de urgentă este adoptarea acestui proiect de hotărâre și dorește să sprjine activitatea instituției, astfel încât să nu intre în blocaj și să se confrunte cu sincope în derularea proiectelor.

Menționăm că în cadrul ședinței CJC din luna noimebrie, aleșii județeni liberali au votat împotriva celor două documente, acuzând faptul că le-au fost puse la dispoziție cu întârziere, dar și faptul că proiectele de hotărâre erau incomplete.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 261

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 547

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 756

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 667

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 884

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1403

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 582

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 607

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2970

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 630

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 928

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 715

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 689

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 3203