Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța, în atenția APM. Se solicită acordul de mediu

UAT Municipiul Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitǎrii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:„Policlinică Municipală Specializarea Cadiologie și Oncologie Constanța - Spital nou, inclusiv organizare de șantier, propus a fi amplasat în Județul Constanța, Municipiul Constanța,Bd. Aurel Vlaicu, în spate la Dacia Service – lot 2.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa: municipiul Constanţa str. Unirii nr.23 şi la sediul titularului UAT Municipiul Constanța, din Județul Constanța, Municipiul Constanța, Bdul Tomis, nr. 51, în zilele de luni - vineri, între orele 09.00-13.00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța.

Primăria Constanța a eliberat în luna iulie a.c. un certificat de urbanism necesar investiției „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.
 
Prin CU 2148 din data de 31 iulie 2023, în spatele la Dacia Service, pe bulevardul Aurel Vlaicu va fi construită policlinica nouă, cu specializare cardiologie și oncologie. Documentația este valabilă 24 de luni
 
Reamintim că în ianuarie 2023, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR. Printre aceastea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”  


Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.  


Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.  


Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  


De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.  


Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2. Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie.  


Descriere spital

Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune. 


PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Policlinică Municipală de cardiologie și oncologie la Constanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul de finalizare este 2026

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Administrația Porturilor Maritime SA cumpără sistem de acostare cu geamanduri pentru rada interioară a Portului Constanța (DOCUMENT)

22 Sep 2023 596

Comuna Mihai Viteazu a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitare și modernizare străzi”

22 Sep 2023 381

Licitații Constanța Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA achiziționează stații de lucru tip desktop si portabile (DOCUMENT)

19 Sep 2023 551

Imobiliare Constanța Magenta Construct modifică un bloc din Mamaia Nord pentru a avea SPA la demisol

17 Sep 2023 674

Imobiliare Constanța Navalex Plus SRL modifică din nou blocul din Palazu Mare

12 Sep 2023 568

Primăria Cernavodă va moderniza un drum public din oraș! Iată despre care este vorba

12 Sep 2023 503

Undă verde de la Mediu pentru sistematizarea cartierului Anadalchioi, din Constanța

11 Sep 2023 614

Imobiliare Constanța Demers al familiei Butnaru. Două blocuri de șase etaje vor fi ridicate la Medgidia

06 Sep 2023 1668

Acord de mediu pentru „Împădurirea suprafețelor agricole din localitatea Ostrov, județul Constanța“

06 Sep 2023 359

Licitații Constanța Consal Trade SRL se va ocupa de dragajul din Portul Midia (DOCUMENT)

05 Sep 2023 620

Licitații Constanța CN Administrația Porturilor Maritime SA cumpără software de 4,17 milioane de euro (DOCUMENT)

03 Sep 2023 727

Licitații Constanța Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a primit o singură ofertă pentru contractul de 1,9 milioane de euro pentru diguri (DOCUMENTE)

02 Sep 2023 852

Știri Portul Constanța Fondul Proprietatea pierde procesul cu Administrația Porturilor Maritime SA pentru profitul din Portul Constanța! Ce spun judecătorii

01 Sep 2023 946

Licitații Constanța Administrația Porturilor Maritime, cu procedura anulată pentru contractarea reparațiilor la nava Anghel Saligny (DOCUMENT)

31 Aug 2023 478

Imobiliare Constanța Noc Constant SRL ridică un imobil în Mamaia. Documentația, depusă la Mediu

29 Aug 2023 707