Polițiștii de imigrări în ultimele 72 de ore






 
  • Polițiștii de imigrări au înregistrat în perioada 16 – 18 decembrie a.c., la nivel național, 417 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 401 cereri au fost aprobate, iar 77 au fost respinse, potrivit Inspectoratului General pentru Imigări (IGI).   
 
Cetățenilor străini le-au fost emise 767 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate și 565 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
De asemenea, alte 121 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri. Din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 149.904 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, conform sursei.
 

„Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 72 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.455 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională”, transmite IGI.
 

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,7 %.
 
Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră etc.) au depistat 42 de străini în situații ilegale, 31 dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.
 
Au fost efectuate 22 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 143.500 lei, relatează sursa.
 

Citește și
Patru străini luați în custodie publică și două decizii de returnare emise de polițiștii de imigrări

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.