Precizări importante ale Consiliului Județean Constanța despre proiectul de extindere a Delfinariului Constanța

Președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz a transmis astăzi un comunicat de presă prin care atrage atenția că lucrările ce trebuiau să fie efectuate la Delfinariul din Constanța nu au mai fost realizate. 

Claudiu Iorga Palaz amintește că o finanțare a fost câștigată în 2019 pentru 5 milioane de euro pentru extinderea Delfinariului în conformitate cu normele europene, dar nici până în prezent nu au fost efectuate lucrările necesare.

Cu privire la informațiile apărute ce fac referire la proiectul de extindere a Delfinariului Constanța, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, în calitate de coordonator al Direcției Generale de Proiecte, a transmis un comunicat de presă în care face unele precizări. 

„Proiectul privind extinderea Delfinariului s-a derulat în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558 din 4 august 2017.

Conform acestei hotărâri, ordonatorul principal de credite/investitor este Ministerul Turismului, ordonatorul de credite (secundar/terţiar) și totodată beneficiarul investiției este Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Constanţa.

Execuția de lucrări: contract încheiat cu Manelli Impresa S.R.L, în valoare de 17.642.527,29 lei, exclusiv TVA.

Potrivit prevederilor contractuale, termenul de execuție a fost de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 20 iulie 2020.

Antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de Beneficiar, în sensul că nu a prelungit Garanția de bună execuție si nu a prezentat toate Asigurările așa cum sunt reglementate în clauzele contractuale.

În acest sens, instituția noastră a transmis Antreprenorului o Notificare, prin care i s-a acordat un termen de 15 zile,  de la primirea acesteia, pentru îndeplinirea obligațiilor mai sus indicate, în caz de neconformare, Antreprenorului i s-a pus în vedere rezilierea contractului, la expirarea celor 15 zile.


Având în vedere faptul că Antreprenorul nu a dat curs Notificării, contractul de execuție lucrări a încetat de drept la data de 22 octombrie 2022.
De asemenea, deficiențele în executare sunt reflectate și în stadiul lucrărilor, acestea fiind de aproximativ 10% din total.

Notificarea de reziliere a contractului de execuție cu Manelli Impresa S.R.L a fost comunicată Ministerului Turismului.

Ținând cont de faptul că acest contract de finanțare era valabil până la data de 31 decembrie 2022,  termen în care era obligatorie finalizarea obiectivului de investiții, Ministerul Turismului ne-a înștiințat cu privire la rezilierea contractului de finanțare“ - a transmis Petre Enciu, Vicepreședinte, Consiliul Județean Constanța. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 407

Din această noapte, încep lucrările pe bulevardul Mamaia din Constanța

16 Apr 2024 629

Imobiliare Constanța Un italian vrea să ridice un bloc, pe bulevardul Mamaia, aproape de Delfinariu. Acolo este, în prezent, o parcare

14 Mar 2024 1173

Licitații publice O nouă licitație pentru restul de lucrări de extindere a Delfinariului din Constanța

04 Mar 2024 627

Știri Constanța Accident rutier pe strada Soveja. Intervin pompierii

18 Feb 2024 2896

Averea și interesele Veronicăi Daniela Antone, șef serviciu la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 713

Ce firmă se va ocupa de proiectarea și asistența tehnică la „Construirea și dotarea Teatrului pentru Copii și Tineret în cadrul Complexului Muzeal al Științelor Naturii Constanța”

01 Feb 2024 1027

Știri Constanța Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitare

15 Jan 2024 955

Regulamentul de publicitate stradală din Constanța gândit strategic Primarul Chițac a furat startul! Campanie electorală sau mesaje de interes public? (GALERIE FOTO+VIDEO +DOCUMENT)

09 Jan 2024 2043

Accident în prima zi de Crăciun la Constanța Autoturism răsturnat pe strada Soveja, în zona Delfinariu! O femeie și un copil de 8 luni, implicați în accident (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 3796

Vești bune de la Delfinariul din Constanța! Se redeschide accesul publicului

16 Dec 2023 867

Condamnată pentru mită! Magdalena Tiță, fosta șefă de la Cultură, obligată la muncă în folosul comunităţii la Primăria Constanța sau la Delfinariu

08 Nov 2023 1257

Se cere desființarea unui imobil, rezultatul unui contract de asociere pe 25 de ani Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se judecă cu primarul municipiului Constanța

24 Oct 2023 1097

Accident rutier, în Constanța! Un Logan s-a răsturnat, în zona Delfinariu (FOTO)

22 Oct 2023 4356

Nu au existat ofertanți Consiliul Județean, nevoit să anuleze pentru a doua oară licitația pentru restul de lucrări de extindere a Delfinariului din Constanța (DOCUMENT)

21 Oct 2023 2818