Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanții celor două sectoare de activitate, soluțiile legale în acord cu normele la nivel european, precum și modalitatea de aprobare a acestora.

”V-am invitat la discuții pentru că doar prin dialog și stând împreună la aceeași masă vom găsi rezolvare la problemele pe care le-ați ridicat. Și noi, la Guvern, și dumneavoastră, ne dorim ca lucrurile să meargă cât mai eficient. Din partea Guvernului avem toată deschiderea să găsim soluțiile potrivite, corecte și aplicabile. Pentru asta, după ce am centralizat doleanțele, trebuie să găsim soluțiile, în grupuri de lucru din care să facă parte toți cei care cunosc în detaliu fiecare nemulțumire semnalată”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.


A fost stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele și instituțiile cu atribuții în soluționarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii.

Luni, 15 ianuarie, se va reuni primul grup de lucru pe problematica agriculturii, la care vor participa și reprezentanții ministerelor cu atribuții în domeniu. Marți, 16 ianuarie, va avea loc o întâlnire pe problematica transporturilor, de asemenea, cu participarea reprezentanților ministerelor cu atribuții în domeniu, iar miercuri, 17 ianuarie, va avea loc grupul de lucru pe problematica asigurărilor de răspundere civilă auto.

Dialogul va continua pe marginea soluțiilor care ar putea implica modificări legislative, astfel încât să fie pregătite, agreate și avizate proiectele de acte normative într-un timp cât mai scurt.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, la întâlnire au participat vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, la consultări au participat prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, și reprezentanți ai Prefecturii Capitalei.

La dialog, din partea transportatorilor și fermierilor au participat: Șerbănescu Constantin, Cercel Ionuț-Lucian, Calotă Georgian, Medan Mircea-Marcel, Stemate Ionel-Cristian, Andruș Dănuț, Oltean Denisa Daniela, Dolete Mihai, Dogărescu Constantin, Dumitrache Benone, Petrea Dumitru Alexandru, Dinu Vasile Viorel.

Citește și: 

Protest al transportatorilor la Constanța! Coloană de TIR-uri pe Autostradă spre Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord privind încetarea protestelor fermierilor și transportatorilor, semnat la Palatul Victoria

02 Feb 2024 934

Sondaj de opinie Considerați îndreptățit protestul fermierilor și transportatorilor?

21 Jan 2024 908

Senatul, convocat luni în sesiune extraordinară. Se va discuta despre OUG privind transporturile

19 Jan 2024 748

Protestele transportatorilor continuă la Constanța! Unde s-au adunat protestatarii (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1535

Primăria București a aprobat un protest al transportatorilor și fermierilor în parcarea din Piața Constituției

18 Jan 2024 622

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 660

Marcel Ciolacu „Vreau să găsim soluţii pentru restituirea parţială către operatorii de transport a accizei la carburanţi“ (VIDEO)

18 Jan 2024 603

Şedinţă de Guvern, joi. Se discută despre măsuri ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri

18 Jan 2024 685

Fermierii care protestează în stradă au început negocierile cu ministrul Agriculturii!

18 Jan 2024 653

Transportatorii se întâlnesc astăzi cu premierul Marcel Ciolacu. Despre ce se va discuta

17 Jan 2024 664

Protest al transportatorilor și fermierilor în Punctul de Trecere a Frontierei Siret! Anunțul Jandarmeriei Suceava

17 Jan 2024 622

Știri Constanța Metoda găsită de protestatarii de la Constanța pentru a continua să-și exprime nemulțumirile, deși vremea de afară este rece (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2024 1143

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu face un apel către fermieri să meargă acasă

16 Jan 2024 740

Știri Constanța LIVE. Transportatorii nu cedează! Continuă protestul la Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2024 2198

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa „Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!

16 Jan 2024 1047