Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu delegația Fondului Monetar Internațional

Foto: facebook/Guvernul României Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu delegația Fondului Monetar Internațional condusă de Jan Kees Martijn, aflată în România pentru misiunea anuală de evaluare.

Guvernul României este puternic angajat în susținerea creșterii economice, reducerea cheltuielilor publice și combaterea evaziunii fiscale, a afirmat prim-ministrul Ciolacu în cadrul întâlnirii cu delegația FMI în care a fost analizată evoluția economiei românești, în contextul provocărilor din ultima perioadă.

”Creșterea noastră economică se bazează pe investiții. Susținem cu prioritate proiectele de infrastructură, în special în transporturi, având în vedere faptul că investițiile în acest domeniu au cel mai mare grad de multiplicare în economie. Acordăm aceeași atenție proiectelor de investiții în sănătate și educație pentru că, în egală măsură, ne preocupă creșterea calității vieții cetățenilor noștri”, a subliniat șeful Executivului.


Potrivit unui comunicat al Guvernului României, prim-ministrul a menționat proiectele guvernamentale pentru susținerea directă a dezvoltării și investițiilor în sectorul materialelor de construcții și în industria alimentară, domenii importante pentru economia românească.

Premierul a punctat și importanța proiectului de lege asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru consolidarea veniturilor bugetare.

”Pentru reducerea cheltuielilor bugetare și combaterea evaziunii fiscale, digitalizarea ANAF în ritm accelerat este prioritate națională. Toate instituțiile statului cu atribuții în domeniu – Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, ANAF - au ca prioritate stabilirea de măsuri speciale pentru combaterea evaziunii și pentru creșterea colectării veniturilor bugetare. Totodată, prin proiectul de lege asupra căruia ne-am angajat răspunderea în fața Parlamentului vom crea cadrul legal pentru ca ministerele să se reorganizeze prin desființarea sau comasarea autorităților din subordine”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.


Șeful misiunii FMI în România, Jan Kees Martijn, a apreciat imaginea de care se bucură economia României, care înregistrează creștere și are un rol pregnant în regiune.

„De asemenea, șeful misiunii FMI a afirmat că pachetul fiscal anunțat de Guvern este un pas important în direcția corectă, iar reforma ANAF este esențială. În acest context, reprezentanții delegației au menționat că FMI va continua să sprijine, prin acordarea consultanței tehnice, reformarea și digitalizarea ANAF.

Totodată, șeful misiunii FMI în România a arătat că discuțiile cu Banca Națională a României au relevat faptul că sistemul monetar este sănătos și stabil.

La întrevederea de la Palatul Victoria din delegația guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu au făcut parte vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea“ - au mai menționat reprezentanții Guvernului României.

Citește și. 

Premierul României, Marcel CiolacuBariera Schengen a ajuns să reprezinte „ultima rămăşiţă a divizării Europei"

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciucă, întrevedere cu delegația FMI, aflată în România pentru misiunea anuală de evaluare

09 Jun 2022 2012

Universitatea „Ovidius” din Constanța O nouă serie de workshopuri pentru pasionații de informatică

08 Apr 2021 2354

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, în vizită în România. Ce subiecte vor fi analizate

31 Oct 2018 1167

Ministrul Tudose, despre măsurile fiscale ”Vor produce efecte pozitive pentru România”

09 Nov 2017 1886

Bogdan Huțucă (PNL) Politicile PSD în domeniul fiscal-bugetar au rolul doar de a masca deficitul bugetar

15 Mar 2017 1976

FMI România va avea cea mai mare creștere economică din Europa în 2016 și 2017

04 Oct 2016 1393

"Vraciul FMI a făcut o mulţime de vizite în România şi a prescris tratamente şoc". Afirmaţia şefului Senatului zguduie spaţiul public

23 Jul 2016 1847

FMI Măsurile populiste într-un an electoral ar putea afecta în mod negativ încrederea și descuraja investițiile (document)

11 May 2016 1983

Economia României evaluată de FMI

26 Feb 2016 1727

Analiză KeysFin. Cum ar putea profita România de pe urma crizei din Grecia

21 Jul 2015 1646

Șefa misiunii FMI, avertisment pentru Ponta

28 Mar 2015 1863

FMI modifică prognoza pentru economia mondială. Lucrurile se înrăutăţesc

20 Jan 2015 1508

Victor Ponta „Din punctul meu de vedere nu este nevoie de un nou acord cu FMI”

07 Dec 2014 1797

O nouă rundă de negocieri între FMI şi Guvern

06 Dec 2014 1688

Preţul gazelor naturale produse în România va rămâne neschimbat

03 Dec 2014 1429