Președintele Klaus Iohannis Căutăm soluții pentru aducerea în țară a românilor din Israel (VIDEO)

Sursă foto: Administrația Preidențială
  • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, 7 octombrie 2023, că în jur de 800-900 de români se află în Israel, mulţi dintre aceştia fiind turişti, şi că se caută soluţii pentru aducerea acestora în ţară a celor care vor să revină în ţară rapid, lucru care va fi posibil în curând.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, 7 octombrie 2023, că în jur de 800-900 de români se află în Israel, mulţi dintre aceştia fiind turişti, şi că se caută soluţii pentru aducerea acestora în ţară a celor care vor să revină în ţară rapid, lucru care va fi posibil în curând, conform Agerpres.
 

„Sunt destul de mulţi români în momentul acesta în Israel. Din datele pe care le avem până acum, sunt între 800-900 de români, mulţi sunt turişti, alţii sunt în pelerinaje. Deocamdată nu avem informaţii că ar fi în dificultate, dar, cum se spune, situaţia este în evoluţie şi în orice moment poate să apară ceva nou. Noi căutăm deja soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei care vor să revină rapid. Acest lucru va fi posibil cred în curând. Aeroportul din Tel Aviv este închis, dar se lucrează la asta", a spus şeful statului, la Palatul Belem, în cadrul declaraţiilor comune susţinute cu omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.


El a indicat că ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, se află în delegaţia sa din vizita de stat în Portugalia.
 

„Evident că din primul moment am discutat şi suntem în contact cu toate părţile, cu ambasada noastră şi cu alţii", a spus Iohannis.


Şeful statului a subliniat că reprezentanţii ambasadelor şi consulatelor sunt la dispoziţia românilor pentru orice informaţie, consiliere sau asistenţă consulară.
 

„Este, din acest punct de vedere, o situaţie tristă şi sper că acest atac va fi terminat în curând", a spus Iohannis.


Şeful statului a condamnat ferm atacurile de sâmbătă asupra Israelului, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi.
 

„România este solidară cu Israel şi reiterează susţinerea pentru dreptul suveran al Israelului la autoapărare", a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.


Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a informat anterior că, din dispoziţia ministrului Luminiţa Odobescu, a fost activată Celula de Criză la nivelul ministerului, aceasta fiind în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv şi Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum şi cu Delegaţia UE din Israel, şi monitorizează atent situaţia din teren în vederea oferirii de sprijin cetăţenilor români care solicită asistenţă consulară.

Israelul şi Fâşia Gaza au intrat din nou în război sâmbătă, după ce aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas a lansat o ofensivă surpriză, lansând mii de rachete şi infiltrând luptători pe teritoriul israelian pe uscat, pe mare şi pe calea aerului, relatează agenţiile internaţionale.

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi sâmbătă în Israel de la începutul ofensivei grupării Hamas. În acelaşi timp, potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 779 de persoane rănite au fost internate în spitale israeliene.

Pe de altă parte, cel puţin nouă persoane au fost ucise în Fâşia Gaza, după ce Israelul a răspuns la atacul Hamas cu lovituri aeriene asupra teritoriului controlat de mişcarea islamistă.


Totodată, cel puţin 50 de persoane sunt ţinute ostatice de militanţi palestinieni care au pătruns în Israel, au afirmat surse palestiniene citate de EFE.Citește și:
Președintele României, Klaus Iohannis: „După părerea mea, acest atac terorist de amploare asupra Israelului are un potenţial foarte toxic” (VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele României, Klaus Iohannis „Apartenența deplină a României la Spațiul Schengen cât mai curând va întări considerabil Uniunea”

07 Feb 2024 377

Președintele României - „Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri“

07 Feb 2024 398

Președintele Klaus Iohannis despre posibilitatea ocupării unei funcții în UE - „Nu cred că este momentul să fac speculații“

07 Feb 2024 431

Președintele României, Klaus Iohannis Absorbția și utilizarea integrală a fondurilor europene - instrumentul cheie al modernizării şi dezvoltării României în aceşti ani

01 Feb 2024 687

Judecătorul Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

29 Jan 2024 686

Mai mulți procurori, eliberați din funcţie prin pensionare! LISTĂ

25 Jan 2024 538

Președintele României, Klaus Iohannis „Marcăm astăzi 165 de ani de la momentul fondator al României moderne“ (VIDEO)

24 Jan 2024 496

Decret semnat de președintele României! Vizat, ambasadorul României în Regatul Spaniei

23 Jan 2024 496

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România

23 Jan 2024 460

Este oficial! Celebrul judecător Vasilică Cristi Danileţ se pensionează! Klaus Iohannis a semnat decretul

22 Jan 2024 621

LISTĂ Aproape 20 de procurori, numiți judecători. Iată cine sunt și unde vor activa!

20 Jan 2024 1111

Editorial Protestele din an electoral, o unealtă pentru cine?

17 Jan 2024 611

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României decorat de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale

15 Jan 2024 770

S-a promulgat legea Amenzi până la 20.000 lei pentru pângărirea drapelului României

08 Jan 2024 544

Președintele Iohannis, la reuniunea Consiliului European! Discuțiille s-au referit la extinderea UE

15 Dec 2023 671