Președintele României, Klaus Iohannis, spune că posibilitatea de a da în judecată Austria în cazul Spațiului Schengen „trebuie foarte bine analizată"

  • Posibilitatea de a da în judecată Austria, dacă se împotriveşte din nou aderării României la Schengen, „trebuie foarte bine analizată", a afirmat miercuri, 20 septembrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis.

Posibilitatea de a da în judecată Austria, dacă se împotriveşte din nou aderării României la Schengen, „trebuie foarte bine analizată", a afirmat miercuri, 20 septembrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

„Această abordare trebuie foarte bine analizată şi, dacă este posibilă o soluţionare pe această cale, atunci cu siguranţă vom şti care este această posibilitate", a arătat şeful statului, într-o declaraţie pentru presa din România.


Preşedintele Klaus Iohannis este prezent la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că, în cazul în care Austria va vota, la Consiliul JAI din luna decembrie, împotriva aderării României la Schengen, va ataca decizia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), demers în care va dori să aibă instituţiile europene drept parteneri.

Şeful Executivului a dat asigurări că va folosi cu certitudine toate mijloacele pe care le are la îndemână, tot ce este legat de acest subiect şi tot ce este legal de făcut, fiindcă locul României este în Schengen. 


Citește și:
Stimularea schimburilor comerciale prin Portul Constanța, printre subiectele discutate de președintele Iohannis cu omologul său din Kazahstan

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Iohannis „România este o gazdă din ce în ce mai atractivă pentru manufactura de tehnologii verzi“

04 Dec 2023 370

Klaus Iohannis România este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice

02 Dec 2023 449

Președintele României, Klaus Iohannis „România îşi propune să devină un lider regional în operaţiunile şi implementarea energiei nucleare”

02 Dec 2023 474

Maia Sandu, mesaj de la Chișinău, de Ziua României „România este iubită aici. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul'”

01 Dec 2023 494

Președintele Iohannis „România va rămâne un susținător al aprofundării relațiilor dintre Uniunea Europeană și Cabo Verde“ (VIDEO)

20 Nov 2023 503

Judecătorul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, la pensie! Președintele a semnat decretul

02 Nov 2023 1652

Cresc taxele și apar altele noi Klaus Iohannis a promulgat măsurile fiscale care introduc și majorează taxe. Ce modificări fiscale vor avea loc

26 Oct 2023 978

Legea privind măsurile fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României, promulgată de președintele Iohannis

26 Oct 2023 611

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei „România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

25 Oct 2023 690

Convorbirea telefonică a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Statului Israel, Isaac Herzog

13 Oct 2023 598

Președintele Klaus Iohannis în Ungaria! Este prima vizită la nivel de șef de stat la Budapesta în ultimii 14 ani

11 Oct 2023 526

Guvernul României Întrevederea între premierul, Marcel Ciolacu, și Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei

10 Oct 2023 732

Declarația președintelui Iohannis, la întrevederea cu Zelenski Relația cu Ucraina se ridică la nivel de parteneriat strategic

10 Oct 2023 736

Iohannis Vor fi semnate două memorandumuri de cooperare în domeniul energiei şi în cel al investiţiilor şi comerţului (VIDEO)

07 Oct 2023 605

Preşedintele Klaus Iohannis România lucrează la extinderea facilităţii de tranzit a cerealelor ucrainene (VIDEO)

07 Oct 2023 638