Proces de calomnie Prinţul Harry nu a reuşit să obţină în instanţă respingerea argumentelor apărării

Sursă foto: Instagram/ sussexroyalProcesul de calomnie intentat de prinţul Harry împotriva tabloidului Mail on Sunday din cauza unui articol despre aranjamentele sale de securitate trebuie să fie judecat în faţa unui tribunal, a decis vineri un judecător de la Înalta Curte din Londra, respingând astfel cererea prin care prinţului britanic a solicitat respingerea argumentelor prezentate de avocaţii companiei care editează acel supliment duminical, informează Reuters.

Prinţul Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, a dat în judecată Associated Newspapers anul trecut din cauza unui articol în care se afirma că el s-ar fi oferit să plătească din fonduri proprii pentru a beneficia de protecţia Poliţiei din Regatul Unit abia după ce a deschis un proces separat împotriva Guvernului britanic.

Articolul l-a acuzat totodată pe prinţul Harry, în vârstă de 39 de ani, că a încercat să inducă în eroare publicul britanic cu privire la disponibilitatea sa de a plăti pentru protecţia Poliţiei, care i-a fost retrasă după ce el a renunţat la îndatoririle sale din cadrul casei regale în 2020.


Prinţul Harry a depus o cerere prin care solicita respingerea argumentelor apărării

Prinţul Harry a depus o cerere prin care solicita respingerea argumentelor apărării, iar avocaţii lui au declarat în martie că prinţul britanic s-a oferit să plătească pentru a beneficia de protecţie poliţienească în timpul unei întâlniri de criză la care au participat regretata regină Elisabeta a II-a, tatăl lui şi fratele său mai mare, prinţul William, organizată la reşedinţa regală Sandringham, în ianuarie 2020.

Ce au declarat Avocaţii Associated Newspapers

Avocaţii Associated Newspapers au declarat însă că acest grup editorial deţine argumente solide şi au afirmat că declaraţia dată publicităţii de agenţii de presă ai prinţului Harry înainte ca articolul din Mail on Sunday să fie publicat a susţinut în mod eronat că Guvernul a refuzat oferta lui Harry de a plăti pentru protecţie poliţienească.

Judecătorul Matthew Nicklin a precizat în sentinţa sa de vineri că apărarea grupului Associated Newspapers are şanse reale să obţină câştig de cauză în cadrul unui proces, care ar putea avea loc cel mai probabil în 2024.


Judecătorul britanic a adăugat că grupul Associated Newspapers este "îndreptăţit să încerce să dovedească, ca un fapt, că (Harry) nu a făcut o ofertă de a plăti Guvernului pentru securitatea sa de stat" înainte de a depune o contestaţie separată în justiţie.

Matthew Nicklin a mai spus că Associated Newspapers are o perspectivă reală de a demonstra la proces că declaraţiile făcute în numele prinţului Harry cu privire la procesul său împotriva Guvernului au fost înşelătoare.

Decizia de vineri vine la o zi după ce s-au încheiat audierile legate de contestaţia legală a prinţului Harry împotriva deciziei Guvernului de a-i retrage protecţia poliţienească, despre care avocaţii prinţului susţin că ar fi nedreaptă. O hotărâre în acest caz este aşteptată să fie anunţată la o dată viitoare care nu a fost încă stabilită.



Citește și:

Prinţul Harry, primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care va depune mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani



Sursa: Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liderii G7 reuniţi duminică fac apel ca toate părţile implicate în conflictul din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere

14 Apr 2024 472

România, profund angajată în prioritățile Uniunii Europene pentru 2024-2029. Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)

03 Apr 2024 520

Palatul Buckingham pregătește înmormântarea Regelui Charles al III-lea sub denumirea „Operațiunea Menai Bridge“

31 Mar 2024 9549

Preşedintele Klaus Iohannis „Îi dorim regelui Charles recuperare completă”

06 Feb 2024 496

Regele Charles, diagnosticat cu cancer! Anunțul Palatului Buckingham

05 Feb 2024 1649

Preşedintele CE, Charles Michel, a anunţat că renunţă să ia parte la alegerile pentru Parlamentul European

26 Jan 2024 5821

Regele Charles al III-lea internat în spital pentru o intervenție la prostată

26 Jan 2024 788

Regele Charles al III-lea va fi spitalizat în urma unei hipertrofii de prostată

17 Jan 2024 830

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 896

Un înalt oficial al Vaticanului pledează pentru posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească

08 Jan 2024 631

Viktor Orban ar putea deveni președintele Consiliului European într-o perioadă crucială

08 Jan 2024 627

Cântăreaţa Taylor Swift, desemnată de revista TIME personalitatea anului 2023

06 Dec 2023 1129

Firme Constanța Un bărbat din America a pus bazele unei societăți în Ovidiu

18 Nov 2023 792

Semnificația zilei Pe 22 octombrie 1964, Jean-Paul Sartre a refuzat Premiul Nobel pentru Literatură

22 Oct 2023 796

Oamenii de ştiinţă propun o nouă lege a naturii. Despre ce este vorba

17 Oct 2023 869