Profesorii se intorc in banci

Cursuri de perfectionare in sistemul de invatamant

Peste o suta de cadre didactice s-au inscris la stagiile derulate de CCD pentru diferite discipline * Scopul cursurilor este de a dezvolta maniera de predare-invatare la clasa a profesorilor si de a imbunatati relatia elev-cadru didactic * Unul din cursuri se adreseaza si celor care ocupa o functie de conducere in unitatile de invatamant preuniversitar

Casa Corpului Didactic Constanta (CCD) organizeaza stadii de perfectionare pentru profesorii din unitatile de invatamant din judet care doresc sa se perfectioneze. Pentru stagiile derulate de CCD s-au inscris peste 100 de cadre didactice. Oferta de formare a CCD in domeniul managementului educational este variata tematic si se adreseaza atat cadrelor didactice in general, car si celor care ocupa functii de conducere. In acest sens, 25 de cadre didactice vor incepe cel de-al treilea modul, intitulat "Elemente de marketing educational", privind eficientizarea in plan managerial. Pana in acest moment, cei 25 de profesori si directori au incheiat cu succes modulele "Initiere in management" si "Noi si proiectele noastre". Ce de-al treilea modul se va derula pe parcursul a patru intalniri, in cadrul carora participantii se vor familiariza cu elementele teoretice fundamentale in domeniul marketingului si vor avea posibilitatea sa exerseze modalitati de aplicare a tehnicilor de marketing in procesul educational. Un alt grup de 20 de profesori, de data aceasta de istorie, va participa la cursul "Practicarea instrumentelor de evaluare la istorie". Interesul cadrelor didactice pentru acest stagiu de formare a fost motivat de importanta actului de evaluare atat pentru elevi, cat si pentru profesor, dar si de preocuparea pentru insusirea si exersarea unor noi instrumente de examinare. Pentru profesorii de matematica, CCD demareaza un stagiu care are ca scop particularizarea demersului didactic in asimilarea continuturilor si formarea capacitatilor instrumental-operationale in functie de caracteristicile de invatare a elevilor. La acest stagiu, denumit "Probleme de didactica matematicii", s-au inscris 29 de profesori de gimnaziu si liceu. De asemenea, tinand cont de interesul manifestat de unele cadre didactice si chiar de cei din afara sistemului de invatamant pentru insusirea unei limbi straine, CCD ofera unui grup de 20 de persoane posibilitatea participarii la cursul "Limba engleza pentru incepatori". Toate aceste cursuri si stagii de formare vor fi incepute in cursul zilei de astazi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 168

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 310

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 206

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 291

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 332

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 725

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 280

Firme Constanța Transter Neptun SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționărilor. Iată ordinea de zi

27 Apr 2024 295

Firme Constanța Imsat Elconmet SA convocă Adunarea Generală a Acționarilor pentru evaluarea situațiilor financiare din 2023

27 Apr 2024 328

Declarații de avere Constanța Ce avere are Reveicuța Gurgu, secretar general al comunei Crucea (DOCUMENTE)

27 Apr 2024 347

Infotrafic Au fost ridicate toate restricțiile de pe autostrada A2 București – Constanța

26 Apr 2024 460

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 479

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 482

IGPR InfotraficTrafic reluat pe A1

26 Apr 2024 276

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 481