Proiect aprobat în Parlament Comisie specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane

Parlamentul a aprobat, marţi, în şedinţă comună, cu 318 voturi "pentru", patru "împotrivă" şi opt abţineri, un proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane.

Obiectivele comisiei sunt următoarele: analiza cauzelor care duc la manifestarea traficului de persoane; analiza activităţii instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice abilitate la nivel central şi local în soluţionarea traficului de persoane; elaborarea unor propuneri legislative în vederea modificării legislaţiei din domeniu; identificarea şi promovarea celor mai bune practici în domeniul prevenirii traficului de persoane.

Pentru ca şedinţele comisiei să aibă loc este necesară prezenţa a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor care o compun.



Iată până când funcționează Comisia 

Comisia funcţionează până la încheierea legislaturii 2020 - 2024, iar concluziile şi propunerile comisiei vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

În scopul realizării obiectivelor pentru care se constituie comisia, Camera Deputaţilor şi Senatul vor asigura personalul de specialitate şi logistica necesare, cu aprobarea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus ca, în urma discuţiilor dintre liderii de grup, să existe o suplimentare a numărului de membri faţă de ceea ce propune proiectul, respectiv creşterea de la 15 la 26, propunerea fiind aprobată de plen cu 316 voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi o abţinere.



Comisia va fi formată din 26 de membri


Comisia va fi formată din 26 de membri desemnaţi de grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit configuraţiei politice a Parlamentului şi va fi condusă de un birou, compus din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.

Distribuţia membrilor în comisie va fi următoarea: PSD - 10 membri, PNL - şase, USR - patru, AUR - doi, UDMR - doi, minorităţi şi neafiliaţii câte un membru, urmând ca liderii grupurilor parlamentare să comunice către Secretariatul General toată lista nominală.


Sursa: Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a înființat comisia parlamentară de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență. Cine este de la Constanța

02 Jul 2020 3521

Parlament. Proiectul Codului administrativ, în dezbaterea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene

07 May 2018 1962

Deputatul Stelian Ion, despre modificările codurilor „CCR primeşte o putere extraordinară, efectele unor decizii deja pronunţate se vor răsfrânge şi cu privire la condamnările anterioare!“

20 Apr 2018 2152

Vicepremierul Paul Stănescu - ”Prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de stat”

19 Apr 2018 1763

Comisia specială a hotărât! CSM va putea numi şi revoca şefii Înaltei Curţi. Iohannis, eliminat din procedură

19 Mar 2018 1638

PMP despre o eventuală hotărâre ca ofiţeri, poliţişti, oameni din SRI, procurori să fie obligaţi să vină la Comisia Parlamentară

10 May 2017 13366

Cine face parte din comisia parlamentară care analizează activitatea SIE

14 Mar 2017 2014

Se recomandă destituirea președintei Braziliei, Dilma Rousseff

12 Apr 2016 3262

Nu va mai fi înfiinţată o comisie parlamentară de anchetă pentru polițele RCA

17 Jun 2015 2435

Totul pentru a-l apăra pe Voiculescu USL trăieşte şi i s-a alăturat, mai nou, şi PDL. Află cine afirmă acestea

02 Jul 2014 2133