Proiectul unor studenți constănțeni - case pentru nevoiași (galerie foto)


 
Filiala Constanța a Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români a demarat un proiect inedit în spațiul dobrogean: construcția de case pentru nevoiași. Locuințele vor purta numele asociației.
 
Astfel, temelia primei case ASCOR Constanța a fost pusă ieri, 8 februarie 2022, în localitatea Oltina, județul Constanța. Beneficiarii vor fi un tată cu trei copii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Tinerii studenți apreciază că, până de sărbătorile pascale familia se va muta în noua locuință. La eveniment au participat maica Filareta Băltărețu, stareța Mănăstirii Strunga, protos. Visarion Păun și membrii ASCOR Constanța, coordonați de Andrei-Marian Stoian, președintele asociației.
 
Familia a rămas fără casă în urma unui incendiu petrecut în urmă cu doi ani, iar, de atunci, cei patru au locuit într-o casă părăsită din comună. Tragedia familiei a intrat în atenția membrilor Filialei Constanța a Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români care, în august 2020, au organizat un concert caritabil la Biserica „Sfântul Mina” din Constanța, concert la care a participat și îndrăgita artistă Sofia Vicoveanca.
 

Începerea lucrărilor reprezintă primul pas măreț de aducere a bucuriei pe zâmbetul familiei greu încercate în anul 2020, familie care si-a pierdut casa, singura lor locuință, într-un incendiu devastator. De atunci și până acum, familia a locuit într-o casă părăsită din Oltina, și au fost tot timpul sub grija asociației noastre studențești. În luna august 2020, ca primă activitate după reînființarea filialei ASCOR Constanța, voluntarii noștri, coordonați de conducerea de atunci, au organizat un concert caritabil susținut de către Corala Armonia împreună cu solista Sofia Vicoveanca, la care s-a strâns o suma considerabilă de bani pentru ridicarea primei case ASCOR, pentru această familie greu încercată”, transmite Departamentul Media și Relații Publice al ASCOR Constanța.

 
Cei care doresc să sprijine demersul ASCOR Constanța pot afla detalii pe pagina de socializare a asociației.
 
Sursă foto: Facebook ASCOR Constanța
 
Despre Ionuţ Druche
S-a născut pe 16 decembrie 1982 în Constanța. Este absolvent al Şcolii Generale nr. 9 „Ion Creangă“ din localitate, al Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini din Constanţa şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, promoţia 2005. A lucrat în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ocupând postul de director al Editurii Arhiepiscopiei Tomisului şi pe cel de redactor-şef al revistei „Tomisul Ortodox“, publicaţie de cultură şi spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.
 Actualmente este bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene „I.N. Roman” din Constanța.
 Preocupat de istoria contemporană a vieţii bisericeşti din Dobrogea, Ionuţ Druche a organizat din 2010 şi până în prezent mai multe comemorări şi simpozioane. De asemenea, este autor şi coautor a mai multor cărţi şi articole.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente în Constanța Lansarea peliculei cinematografice „Unde ești, Adame?” la Constanța

15 Sep 2023 1447

Ziua Internațională a femeii IPS Teodosie a oferit daruri mamelor internate în secția de Neonatologie a Spitalului Județean (FOTO)

08 Mar 2023 1347

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Biserica Sfântul Grigorie Palama, „biserica pe care Dumnezeu a vrut să o ridice“!

29 Oct 2021 2576

Cu acordul Primăriei Constanţa, continuă lucrările la Capela Tinerilor de la intrarea în staţiunea Mamaia

16 May 2020 2884

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, colindaţi de studenţii de la ASCOR, Asociaţia „Suflete Deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

18 Dec 2017 2463

Ctitorită de ÎPS Teodosie. Tumultoasa poveste a lăcaşului De ce s-au întâlnit studenţii creştin-ortodocşi la mănăstirea din Dorna-Arini

20 Feb 2017 7996