Protecția Consumatorilor anunță că a câștigat definitiv în instanță procesul OTP Bank, obligată să elimine o anumită sintagmă dintr-o ofertă comercială (FOTO)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă  că a câştigat definitiv în instanţă, în faţa OTP Bank România SA, procesul de contestare a actului de control prin care instituţia sancţiona banca din cauza unei practici comerciale incorecte.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC):

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a câștigat definitiv, în instanță, în fața OTP Bank România SA, în procesull de contestare a actului de control emis de ANPC, prin care instituția sancționa banca din cauza unei practici comerciale incorecte.

În cadrul unei acțiuni de control tematic desfășurat în anul 2021 la OTP Bank România SA, echipa de comisari ANPC a constatat că banca prezenta o ofertă pentru persoane fizice cu privire la pachetul LeZero sub sloganul "Ia-ți pachetul Le zero/Zero cuvinte în plus. Le zero. Lejer zero", acesta fiind un produs combinat, iar produsul inducea ideea consumatorilor că pot obține un beneficiu potențial - o scutire de preț până la zero.

Aceasta constituie o practică comercială incorectă, deoarece nu asigură, în context, diligența profesională, respectiv "componenta și grija așteptată, în mod rezonabil, de un consumator din partea comercianților, în conformitate cu practicile incorecte de piață și principiul general al bunei credințe”.

Astfel, comisarii ANPC au propus, la momentul respectiv, încetarea praticii comerciale incorecte, prin eliminarea sintagmei LeZero, de natură să inducă în eroare consumatorii.

În acest sens, în data de 24.08.2021 a fost emis Ordinul ANPC împotriva operatorului economic financiar bancar, care prevedea măsura dispusă prin actul administrativ, aceea de eliminare a sintagmei LeZero din pachetul LeZero.

OTP Bank România SA a contestat în instanță acest Ordin, care a fost, însă, menținut definitiv de către Curtea de Apel București prin Hotărârea 428/2022, în urma emiterii motivării, banca fiind nevoită să îi dea curs.foto: ANPC 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Control al comisarilor ANPC la Taverna Racilor din Timișoara! Mai multe nereguli constatate (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 479

Opt operatori economici din Veranda Mall București, închiși de comisarii ANPC. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO

21 Sep 2023 448

Control ANPC la Taverna Racilor din București. Ce au descoperit autoritățile (FOTO)

19 Sep 2023 5420

ANPC Operatorii economici din domeniul metalelor și pietrelor prețioase, la control (FOTO)

07 Sep 2023 628

Controale ale ANPC la mai multe cămine și centre de copii si tineri! Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

03 Sep 2023 793

Începe un nou an școlar! Sfaturi utile pentru părinți și elevi

31 Aug 2023 548

Un cămin de bătrâni din București, închis de autorități, funcționa ilegal. Ce măsuri au luat comisarii ANPC

23 Aug 2023 678

Județul Constanța Vânzătorii de pe litoral au fost verificați de poliție. La ce sumă se ridică amenzile

21 Aug 2023 540

Reduceri de prețuri în această perioadă. Sfaturile ANPC pentru românii care fac cumpărături

17 Aug 2023 469

Control ANPC la Mega Image! Ce au descoperit comisarii (FOTO)

11 Aug 2023 731

ANSVSA, reacție dură împotriva lui Horia Constantinescu, președintele ANPC. „Anumite virtuți umane sunt codificate genetic diferit de la individ la individ “

07 Aug 2023 3180

Stiri Constanța Scandal de amploare în Satul de Vacanță! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

05 Aug 2023 3324

UPDATE. Știri Constanța Scandal de amploare în timpul unui control al comisarilor OPC în Satul de Vacanță! Mai mulți operatori economici, verificați (FOTO+VIDEO)

04 Aug 2023 1567

Control al comisarilor ANPC la Restaurantul Mozzafiato din Constanța. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

04 Aug 2023 931

Horia Constantinescu, președintele ANPC, acționat în instanță de Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

03 Aug 2023 2139