„Rachete și artilerie antiaeriană- un vis devenit realitate“ Comandatul Bateriei 1 Artilerie Antiaeriană, despre aplicația cu trageri reale de luptă din poligonul Capu Midia

  • Absolvent al Colegiului Militar Liceal ,,Ștefan cel Mare", Câmpulung Moldovenesc, Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă", Brașov și a studiilor universitare de masterat în ,,Managementul Resurselor Organizației" la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, Căpitanul Chifan Andrei-Cosmin ne împătășește decizia sa de alegere a armei Rachete și Artilerie Antiaeriană. 
  • Acesta a precizat că că ceea mai frumoasă perioadă din an este aplicația cu trageri reale de luptă din poligonul Capu Midia.
Rachete și artilerie antiaeriană - un vis devenit realitate

,,Decizia de a alege arma Rachete și Artilerie Antiaeriană am luat-o la îndrumarea colegilor mai mari, tot artileriști și rachetiști, care mă fascinau cu poveștile lor din aplicațiile cu trageri reale de luptă din poligonul Capu Midia.

Cea mai frumoasă perioadă din an este aplicația cu trageri reale de luptă din poligonul Capu Midia, acolo unde, împreună cu echipa de luptă a Batalionului punem în practică cunoștințele teoretice și ne demonstrăm deprinderile practice, pentru a ne îndeplini cu succes misiunile primite.

Primii 12 ani din viață i-am petrecut în orașul natal, Timișoara, mai apoi părinții au decis să revină la Suceava, locul lor natal. Sunt o persoană disciplinată, ambițioasă, perfecționistă și îmi place să lucrez în echipă, acești factori fiind decisivi în luarea deciziei de a urma o carieră militară.

Din anul 2018 Baza 95 Aeriană este noua mea casă, locul în care îmi desfășor activitatea cu dăruire, satisfacție și îmi continui pregătirea cu ajutorul colegilor și sub îndrumarea comandanților.

Colectivul din care fac parte este foarte bine pregătit, profesionist, unit, solidar, cooperant, oameni cu care îmi face o deosebită plăcere să lucrez.

Pe viitor îmi doresc să urmez cursurile de carieră și masterul de conducere pentru a avea o evoluție înfloritoare în carieră.

Aș dori să le mulțumesc părinților pentru ceea ce sunt eu acum, ei m-au sprijinit să îmi urmez visul și mi-au oferit toată dragostea, atenția și îngrijirea lor.”

Căpitanul Chifan Andrei-Cosmin are 31 de ani și este comandatul Bateriei 1 Artilerie Antiaeriană din cadrul Batalionului 954 Artilerie Antiaeriană din Grupul 95 Protecția Forței de la Baza 95 Aeriană.

Absolvent al Colegiului Militar Liceal ,,Ștefan cel Mare", Câmpulung Moldovenesc, Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă", Brașov și a studiilor universitare de masterat în ,,Managementul Resurselor Organizației" la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, colegul nostru se conduce după deviza ,,Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut!" a lui Confucius., transmite MApN. 

Sursa foto-text: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, in doliu. Un fost militar de la Capu Midia, răpus de Covid

14 Nov 2021 720

Militarii Forțelor Aeriene ale Republicii Moldova se antrenează în Poligonul Capu Midia din județul Constanța (FOTO)

11 Nov 2021 337

Militar de la UM 01853 Capu Midia, prins băut la volan!

11 Nov 2021 1973

Constanța. Continuă instruirea în poligonul Capu Midia. Trageri antitanc

09 Nov 2021 444

Trageri în Poligonul Capu Midia. „Asupra țintelor din direcția mării, foc!” (GALERIE FOTO)

08 Nov 2021 540

Echipaj exclusiv feminin la Poligonul Capu Midia. „Inima bate precum proiectilul care pleacă din tun“ (galerie foto)

05 Nov 2021 651

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană. Spectacol în Poligonul Capu Midia

22 Oct 2021 746

Poligonul Capu Mida 24 de militari se luptă pentru titlul „Cel mai bun dintre cei buni"

13 Oct 2021 551

Racheta „Eva” a fost testată în poligonul Capu Midia (galerie foto)

05 Oct 2021 864

ÎPS Teodosie a primit Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene

24 Sep 2021 950

Ceremonial militar și religios, cu prilejul împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene

21 Sep 2021 818

Ceremonie dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene în poligonul Capu Midia, județul Constanța

20 Sep 2021 501

IPS Teodosie a sfințit Capela militară din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu“ (galerie foto)

09 Sep 2021 1487

Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti" Gheparzii dobrogeni în acțiune

08 Sep 2021 725

Alertă la ISU „Dobrogea”. Incendiu în Poligonul Capu Midia

07 Sep 2021 651