În Constanța Declarațiile ambasadoarei SUA, Kathleen Kavalec, la Ziua Distinșilor Vizitatori, a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23








 
  • Ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, împreună cu Prim Ministrul Marcel Ciolacu, Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și alți ofițeri de rang înalt au participat, miercuri, 15 noiembrie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul Capu Midia, județul Constanța.

Exercițiul reprezintă testul inaugural al sistemului de rachete PATRIOT al României, o încununare a mai multor ani de planificare și cooperare dintre România și Statele Unite. Sistemul PATRIOT va oferi României nu doar cel mai avansat sistem de apărare aeriană din lume, dar și statutul de lider în apărarea aeriană și antirachetă din alianța NATO. 

Exercițiul tactic demonstrează capacitatea sistemului sol-aer PATRIOT de a identifica, urmări și neutraliza ținte aeriene.

„Acest exercițiu este o dovadă a dedicării  guvernului și forțelor armate ale României pentru a avea una dintre cele mai moderne și mai eficiente armate de pe continentul european”, a spus ambasadorul Kavalec.


Ea a menționat că „Tragerea unei rachete din aer este incredibil de dificilă, dar, așa cum arată exercițiul de astăzi, operatorii extrem de dedicați au abilitățile și instrumentele necesare pentru a face exact acest lucru”.
 
De asemenea, a subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite și România și relația puternică de securitate dintre cele două state. Kavalec a felicitat România pentru investițiile continue în apărarea suveranității sale teritoriale și întărirea Alianței NATO.
 
 

 Citește și
Priorități în cooperarea bilaterală discutate între ministrul de externe român și ambasadoarea SUA

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 846

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 484

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 544

Cu ocazia Lunii Ramazan a comunității musulmane Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în satul Tătaru, județul Constanța

08 Apr 2024 887

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 639

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec

12 Jan 2024 430

MAE Priorități în cooperarea bilaterală discutate între ministrul de externe român și ambasadoarea SUA

06 Nov 2023 849

Anunț important al ambasadorului SUA la București! Când va putea adera România la programul de scutire de vize al SUA/Visa Waiver

28 Sep 2023 848

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, la Oradea pentru deschiderea expoziției “Noi, Poporul”

25 Sep 2023 931

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 780

Discuții între ministrul Apărării și ambasadoarea SUA în România. Ce subiecte au fost analizate

08 Sep 2023 714

Guvernul RomânieiÎntrevederea prim-ministrului Marcel Ciolacu cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec

02 Aug 2023 772

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec

02 Aug 2023 798

Kathleen Kavalec, ambasador al SUA, prezentă la Constanța Anunț de ultim moment despre românii care vor să își extindă viza pentru SUA

12 Jul 2023 1537

LIVE VIDEO Ambasada SUA organizează evenimentul „Noi, Oamenii - 25 de ani de Parteneriat Strategic” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

12 Jul 2023 1926