Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

Foto cu rol ilustrativ
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 18 septembrie, cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec.
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 18 septembrie, cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, transmite un comunicat din partea MApN.
 
Agenda întâlnirii a cuprins discuții privind impactul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina asupra securității regionale, cu accent pe situația generată de recentele atacuri asupra porturilor fluviale ucrainene, în proximitatea granițelor României. 
 
Ministrul Tîlvăr și-a exprimat preocuparea față de intensificarea acestor atacuri și a precizat că MApN colaborează cu structurile centrale și locale cu competențe în domeniul urgențelor civile și că „acționăm pentru a monitoriza cu mai mare acuratețe situațiile pe timpul atacurilor și pentru a reduce riscurile în zonele cele mai apropiate de infrastructura portuară ucraineană lovită intens în ultima perioadă”.
 
Totodată, ministrul apărării naționale a precizat că instituția militară rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.
 
Oficialul român a punctat, de asemenea, importanța suplimentării misiunilor NATO de poliție aeriană, adresând mulțumiri pentru decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România în perioada următoare. Totodată, ministrul a evidențiat sprijinul consistent al SUA pentru avansarea proiectului Centrului de Pregătire F-16 din România, o resursă importantă în instruirea de înaltă calitate a piloților români, precum și a celor din state aliate și partenere, inclusiv Ucraina.
 
„Apreciez sprijinul Statelor Unite în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României și al NATO.  Continuăm să acționăm asumându-ne rolul în mod responsabil în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră, unde suntem un pilon de stabilitate”,  a arătat ministrul apărării naționale.
 
Ambasadoarea Kavalec a subliniat angajamentul SUA de a continua să furnizeze asistență României pentru consolidarea capacităților sale de apărare și de a contribui substanțial la întărirea apărării și descurajării aliate pe flancul estic.
 
„Runda de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii desfășurată săptămâna trecută la Washington a reprezentat un moment oportun și un indicator semnificativ al cooperării noastre strânse în domeniul apărării. Condamnăm cu fermitate escaladarea neprovocată a acestui război de către Rusia și rămânem strâns angajați pe viitor în dialogul și cooperarea cu România”, a declarat Kathleen Kavalec.Citește și:
Oficial de la MApN despre mesajul Ro-Alert transmis locuitorilor din județul Tulcea. Forțele ruse au continuat atacurile în Ucraina, lângă granița cu România

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării „Suntem permanent preocupați să asigurăm armatei noastre cele mai moderne tehnologii“

30 Sep 2023 445

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, în vizită oficială în SUA

30 Sep 2023 492

Alertă în Tulcea și Galați, în urma detectării unor grupuri de drone! Anunțul MApN

30 Sep 2023 528

MapN Vizită de informare la sediul DRASS România

29 Sep 2023 429

Ministrul apărării, întâlnire cu tineri timișoreni candidați pentru posturi de soldați profesioniști

29 Sep 2023 451

Eveniment la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța Ceremonii de deschidere a anului universitar 2023-2024 în instituţiile militare de învăţământ superior

29 Sep 2023 367

MApN Ceremonii de deschidere a anului universitar 2023-2024 în instituţiile militare de învăţământ superior

29 Sep 2023 279

MApN Intrarea în serviciul Forțelor Aeriene Române a unei aeronave C-130H2 Hercules

29 Sep 2023 237

MApN Ministrul Tilvăr a conferit „Emblema de merit în Slujba Păcii” și distincții sportivilor de la Invictus Games, Düsseldorf

28 Sep 2023 438

MApN Optimizarea coordonării interinstituționale în zona Dobrogei

27 Sep 2023 274

MApN Aproximativ 3.600 de persoane au ieșit din sistem în primele 8 luni din 2023

25 Sep 2023 595

MApN ia măsuri pentru a-și menține recruții! Care sunt acestea?

25 Sep 2023 530

MApN Cei mai mulți militari au plecat din armată prin demisie

25 Sep 2023 671

Media Day în unitățile militare din Constanța Probele sportive pentru încadrarea pe post a soldaților se face cu participarea media

25 Sep 2023 480

MApN Media day, în unități militare care desfășoară selecția candidaților pentru locurile de soldați/gradați profesioniști

25 Sep 2023 399