Răspuns negativ de la Primăria Constanța Datatur SRL nu poate modifica imobilul de pe strada Arhiepiscopiei

  • Datatur SRL nu poate să modifice imobilul de pe strada Arhiepiscopiei. Firma este controlată de Radu-Florin și
Victor Georgescu.


SC Datatur SRL care intenționase să modifice imobilul de pe strada Arhiepiscopiei nr. 11 din Constanţa, a primit răspuns de la Primăria Constanța.


Pe data de 9 februarie, Municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr. 381 din 9 februarie 2024. Actul constă în următoarele: „Nu poate fi utilizat pentru consolidare, modificare, extindere, supraetajare imobil existent D+P în D+P+3e, cu schimbarea destinației din locuință în locuințe colective cu spații comerciale și birouri pentru agentii de turism la demisol, împrejmuire teren, integrare și conservare vestigii existente, organizare de șantier Întrucât regimul maxim de niveluri supraterane este P+3E (maxim 4 niveluri supraterane)“. Certificatul de urbanism este valabil 12 luni.


Reamintim că firma a mai obținut certificatul de urbanism nr. 1792 din data de 3 august 2022. Actul presupunea consolidarea, modificarea, extinderea și supraetajarea imobilului de pe strada Arhiepiscopiei nr. 11, din centrul istoric al municipiului Constanța.


Investitorul intenționa să transforme clădirea D+P în S+P+3E, prin schimbarea destinației din locuințe în locuințe colective cu spații comerciale și birouri pentru agenții de turism, împrejmuire teren, integrare și conservare vestigii existente, organizare de șantier.


Despre Datatur SRL


Înființată în anul 2003, firma are sediul social pe strada Babadag nr. 140 din Tulcea și desfășoară activități de închiriere și leasing cu autoturisme și autovehicule rutiere ușoare. Asociații firmei sunt
Georgescu Radu-Florin, cu 95,00% din capitalul social, și

Georgescu Victor, cu 5,00% din capitalul social. De adminsitarea societății se ocupă Georgescu Radu-Florin.


Radu Florin Georgescu este fiul afaceristului Constantin - Cornel Georgescu și nu este la primul astfel de document de urbanism.
În anul 2021, pentru aceeași adresă, a primit un certificate de urbanism pentru consolidarea, modificarea, extinderea și supraetajarea imobilului existent, din D+P în D+P+2E.

În anul 2004, imobilul de pe strada Arhiepiscopiei, numărul 11 a fost vândut de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța către Coral SRL din Tulcea, firmă controlată de către Constantin Cornel Georgescu. Cornel Georgescu este cel mai bogat om de afaceri din judeţul Tulcea, fiind prezent mereu în topurile românești ale milionarilor.


În anul fiscal 2022, societatea Datatur SRL, cu un singur salariat, a declarat o cifră de afaceri de 308.964 lei și un profit net de 132.733 lei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.


Citește și:

Document de la Primăria Constanța: Fiul celui mai bogat tulcean modifică o clădire din Piața Ovidiu și o transformă în imobil de trei etaje

Un imobil de pe strada Dezrobirii din Constanța, proprietatea KIBO Delice SRL, va fi modificat



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Document de la Primăria Constanța Fiul celui mai bogat tulcean modifică o clădire din Piața Ovidiu și o transformă în imobil de trei etaje

04 Aug 2022 25226