RATC deschide sezonul la amenzi

# Conducerea Regiei Autonome de Transport in Comun Constanta declara "razboi" fraudulosilor * Directorul general al regiei, Dumitru Coiciu, sustine ca autobuzele sunt pline, dar incasarile au scazut * Pentru combaterea "blatistilor", angajatii RATC vor colabora cu jandarmii * Actiunea de control cu efective sporite va incepe la 1 iunie

Directorul general al Regiei Autonome de Transport in Comun Constanta, Dumitru Coiciu, sustine ca de la inceputul anului si pana in prezent s-a constatat o scadere a numarului de platitori transportati cu mijloacele de transport in comun, fapt reflectat in incasari. In opinia sa, pe mijloacele de transport in comun exista patru categorii de calatori: cei cu bilete, cei cu abonamente, cei cu gratuitati si fraudulosii, care reprezinta o pondere de 20%. Scaderea incasarilor duce implicit la imposibilitatea ca activitatea regiei sa fie periclitata, cu precadere in domeniul salarial si al pieselor de schimb. Dumitru Coiciu sustine ca RATC nu poate interveni asupra fraudulosilor asa cum procedeaza alte regii care presteaza servicii catre populatie, iar in consecinta, controlul pe mijloacele de transport in comun va fi mult mai aspru. De la 1 iunie, angajatii RATC vor fi sprijiniti in activitatea lor si de jandarmii Brigazii Mobile, care vor face controale 24 de ore din 24, pe toate mijloacele de transport in comun. Motivele pentru care jandarmii vor sprijini actiunea de control sunt furturile din buzunare si posete si agresarea controlorilor de catre persoanele fara bilete. Pe traseu vor fi la control 100 de persoane, impartite in cate 20 de brigazi, atat dimineata cat si dupa amiaza. Fiecare brigada va avea in componenta cate trei controlori si un jandarm. Campania intitulata "Atentie calatori fraudulosi - RATC impreuna cu Jandarmeria deschide sezonul la amenzi" va fi mediatizata in presa, iar timp de o luna, la un interval de trei zile, sloganul va fi schimbat. Dumitru Coiciu mai spune ca, in cazul in care dupa o luna de zile incasarile nu vor creste, cauzele pierderilor inseamna ca sunt de alta natura, printre acestea nefiind exclusa nici existenta unei retele de falsificatori de bilete.Un nou sistem de taxare in sezonul estivalIn acest an, sezonul estival la RATC va incepe la 20 iunie, data de la care vor fi introduse in circulatie autobuzele de pe linia 41. Linia 23 Estival nu va mai functiona pentru ca, din experienta anilor trecuti, aceasta nu a fost benefica pentru calatori. Desi nu au fost majorate de la 1 iunie 2005, tarifele la bilete si abonamente nu vor fi modificate insa pe linia 41 vor fi permanent taxatoare. La sfarsitul lunii iulie, pe liniile 40 si 41 va fi implementat noul sistem de ticketing, in autobuze urmand a fi montate compostoare electronice. Odata setat si calibrat, sistemul va functiona la capacitate maxima incepand cu luna august. Prin noul sistem, vor fi imprimate pe bilet data, ora si ruta autobuzului, iar in maxim doi ani, toate mijloacele de transport in comun ale RATC vor fi dotate cu asemenea compostoare. Sistemul de ticketing care va fi implementat la Constanta functioneaza deja foarte bine la Oradea iar, prin intermediul acestuia, soferul va avea posibilitatea sa blocheze compostoarele in momentul in care in autobuz se urca organele de control.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 90

Constanța Emoționant! Prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal), întâlnirea de 50 de ani de la absolvire. Cunoscuți oameni de sport în acea generație (GALERIE FOTO)

17 May 2024 1332

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 505

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 6248

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 639

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 536

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 661

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 610

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 607

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 923

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 575

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 948

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1597

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 446

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 491