Administratie locala

Repetabila povară a câinilor fără stăpân Făgădău - „Tare îmi e că actualul CLM nu va prinde înfiinţarea propriului serviciu de ecarisaj!“Anul trecut era agitaţie mare pe tema câinilor fără stăpân. Iubitorii de animale arătau acuzator spre firma care se ocupa de gestionarea Biobazei Constanţa, Puppy Vet. Contractul cu această firmă a încetat, iar municipalitatea se vede în ipostaza de a găsi o soluţie. Una agreată de toţi a fost, de la bun început, ca Primăria Constanţa să se ocupe nemijlocit de animalele fără stăpân.
 
Deşi proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării şi funcţionării serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanţa, prin gestiune directă, s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, iniţiatorul a decis retragerea acestuia. Înainte de începerea şedinţei, mai multe persoane au vrut să ia cuvântul şi să îşi expună punctul de vedere cu privire la acest aspect. Unii pro, alţii contra.
 
Sorin Belu, de la Club Civic Baricada Verde, a vrut să îi înştiinţeze pe aleşii locali că va nota nominal numele celor care votează împotriva acestui proiect. Nu a avut însă ce nota, în final. Mai mult, Belu şi-a atras şi antipatia lui Făgădău, care i-a cerut să spună şi partidul din care face parte atunci când vorbeşte, şi nu doar calitatea de ONG-ist.
 

„Făgădău: Am o rugăminte: spuneţi de la ce partid, nu de la ce ONG.
 
Belu: Da, sunt şi membru al Partidului România Mare, România Unită, mă scuzaţi, şi mă ocup şi de Baricada Verde. Am înţeles că proiectul 56 a fost scos de pe ordinea de zi, eu o să notez fiecare consilier local (!), am şi o mapă cu…
 
Făgădău: Puteaţi să o faceţi şi până acum! Nu era nevoie să fie presa. Puteţi să faceţi asta după ce veţi candida, veţi câştiga. Aţi avut şi rândul la fiecare dezbatere.
 
Belu: Dacă este să discutăm acest lucru…
 
Făgădău: Cred că am discutat chiar foarte mult. Vă mulţumim“, i-a replicat Făgădău.

 

„Războiul continuă, și nu din vina noastră. Cu 20 de minute înainte de ședința CLM de azi, 30 martie, am vorbit cu fiecare dintre cei 21 de consilieri locali prezenți şi le-am argumentat, cu documente, de ce proiectul cu nr. 56 de pe ordinea de zi (referitor la serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân) trebuie neapărat retras. Deşi eram înscris ca să iau cuvântul, am renunțat la acest lucru după ce am fost anunțat că proiectul nr. 56 a fost retras de pe ordinea de zi. Decizia este una înțeleaptă, pentru că există în textul ăla o grămadă de lucruri în neregulă“, a postat, apoi, Sorin Belu, pe pagina de Facebook a ONG-ului Baricada Verde.

 
Nici Decebal Făgădău nu a părut deloc încântat de faptul că a trebuit să retragă acest proiect de pe ordinea de zi.

„Este ultima oară când amân regulamentul câinilor fără stăpân. Cele mai numeroase luări de cuvânt înainte de începerea şedinţelor CLM au fost pe acest subiect. Două păreri pro, două contra. Or, administraţia, calitatea vieţii oamenilor, siguranţa, respectul, echilibrul nu trebuie să ţină cont de cine ţipă mai tare sau mai des. Tocmai de aceea voi tranşa această problemă în următoarea şedinţă de CLM. Până atunci, am dat dispoziţie colegilor mei de la Direcţia de Servicii Publice să identifice o soluţie temporară, pentru rezolvarea acestei probleme în condiţii legale şi transparente. Pentru că văd că se lungeşte prea mult discuţia despre regulament. Numai că întârzie tot procesul de angajare a personalului, de achiziţii; tare îmi e că actualul CLM nu va prinde înfiinţarea propriului serviciu de ecarisaj al Executivului!“, a declarat Făgădău la finalul întâlnirii de ieri.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

chivu andrei

31 Mar, 2016 18:07

a avut multi ani la dispozitie dl Fgadau sa rezole aceste probleme - au fost abuzuri grave demonstrate ani de zile la biobaza - eu am fost prima data in urma cu aproximativ un an si am gasit acolo un focar de infectie de nedescris - in plus erau incalcate norme elementare de amenajare - panatele de scurgere (catre exteriorul custilor) si numar de caini in cusca (maxim 4 caini in 6mp)

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Constănţenii susţin construirea unei biobaze moderne în municipiu şi strângerea câinilor din cartiere!

26 Sep 2016 1894

Sondaj de opinie Consideraţi că este necesară construirea unei biobaze moderne în municipiul Constanţa, care să rezolve problema câinilor ce s-au „întors” în cartiere?

19 Sep 2016 2676

Adio, Puppy Vet, bun găsit, Green Life Recycling! Câinii fără stăpân, daţi de Primăria Constanţa pe mâinile unei foste angajate (documente)

01 Jun 2016 9675

Sondaj de opinie 68% dintre respondenţi, de acord ca cea de-a doua biobază din Constanţa să fie amplasată pe strada Caraiman

22 Feb 2016 1904

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca cea de a doua biobază din Constanţa să fie amplasată pe strada Caraiman?

15 Feb 2016 4693

Scandal la Biobaza Constanţa! Voluntarii vizitează adăposturile pentru câini, aduc mâncare, dar nu trec la treabă (galerie foto)

10 Feb 2016 4037

Voluntarii de la Baricada Verde ajută câinii din Biobaza Constanța (galerie foto + video)

09 Feb 2016 1105

Sondaj de opinie Respondenţii nu cred că situaţia de la Biobaza Constanţa se va îmbunătăţi după încetarea contractului cu Puppy Vet

08 Feb 2016 2191

Sondaj de opinie Credeţi că situaţia câinilor fără stăpân din Constanţa se va îmbunătăţi după expirarea contractului cu Puppy Vet?

01 Feb 2016 2002

Protest pentru condiţiile execrabile în care sunt ţinuţi câinii de la controversata Biobază (galerie foto)

05 Aug 2015 1236

Edilii din Constanța „apleacă urechea” către câinii fără stăpân

31 Jul 2015 1445

Oamenii, revoltaţi de felul în care erau transportaţi câinii Protestul iubitorilor de animale s-a mutat la Biobaza Constanţa

09 Jul 2015 1653

UPDATE 2 - Protestul s-a mutat la Biobaza Constanţa. Iubitorii de animale au discutat cu Decebal Făgădău în fața primăriei

09 Jul 2015 1878

Baricada Verde cere înapoi monumentele abandonate ale Constanţei

17 Jun 2015 1431

Baricada Verde acuză de obstrucţie angajaţii Biobazei din Constanţa (video)

17 Jun 2015 1465

Iubitorii de animale continuă protestele la Constanţa Asociaţia „Baricada verde“ cere demisia şefului Serviciului de Ecarisaj (galerie foto)

11 Jun 2015 2169

De la Biobaza Constanţa Totul despre firma implicată în drama căţelului Bursuc, ajunsă în presa internaţională (galerie foto)

09 Jun 2015 3559

Sondaj de opinie Credeţi că ar trebui verificată firma care se ocupă de ecarisaj în Constanţa, după cazul căţelului Bursuc?

09 Jun 2015 3659

Povestea lui Bursuc, câinele eutanasiat, va fi spusă din nou! Constănțenii sunt așteptați mâine dimineață, la Biobază!

01 Jun 2015 2648

Primăria Năvodari a luat măsuri Cei trei salariaţi de la Ecarisaj care au maltratat câinii comunitari, mutaţi disciplinar la Spaţii verzi

14 Feb 2015 1346

„Nu vor mai lucra la acest serviciu. Vor fi aspru pedepsiţi“ Primăria Năvodari condamnă acţiunile angajaţilor de la Serviciul ecarisaj

10 Feb 2015 1232

Un angajat de la Biobaza, surprins în timp ce chinuia un câineAnchetă în Năvodari, în urma unei filmări de pe Facebook (video)

09 Feb 2015 1437

Primăria Năvodari „Aceşti oameni NU vor mai lucra la acest serviciu de ecarisaj”

09 Feb 2015 937

Mangalia dă undă verde sterilizării câinilor şi pisicilor

07 Aug 2012 2117

Cuget Liber Un ONG acuză că maidanezii sunt ucişi în mod ilegal Eutanasierea - un mijloc de a ţine Biobaza aproape goală

17 Sep 2010 777

Greva foamei de dragul animalelor

18 Sep 2008 615