Republica Moldova vrea să aibă un sistem asemănător cu RO-Alert! Discuția dintre ministrul Cătălin Predoiu și ministrul Adrian Efros

Adrian Efros. Sursă foto: noi.md
  • Astăzi, pe 27 iulie 2023, a avut loc o întrevedere în sistem videoconferință între miniștrii Afacerilor Interne din România și Republica Moldova privind cooperarea bilaterală.
 
Joi, la data de 27 iulie 2023, a avut loc o întrevedere în sistem videoconferință între Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Interne din România, și Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova.
 
Cu acest prilej, cei doi miniștri au discutat despre prioritățile din domeniul afacerilor interne, cu accent pe continuarea proiectelor aflate în desfășurare și identificarea unor noi modalități de dinamizare a cooperării.
 
Unul dintre subiectele abordate a fost acela al fluidizării traficului, interlocutorii fiind de acord că este necesară o analiză riguroasă a măsurilor adoptate până în prezent pentru a avea în vedere toate opțiunile, fiind necesare investiții eficiente și țintite în măsuri pe termen mediu și lung.
 
De asemenea, ministrul Efros a solicitat sprijinul României pentru implementarea unor sisteme publice de avertizare (de tipul RO-ALERT) a populației în cazul situațiilor de urgență, partea română dând asigurări că va sprijini acest demers.
 
Ministrul Predoiu a subliniat importanța consolidării securității Republicii Moldova și a reconfirmat angajamentul ferm al Ministerului Afacerilor Interne pentru a sprijini parcursul european al Republicii Moldova.
 
În încheiere, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova a mulțumit părții române pentru sprijinul constant pe toate palierele activității Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova și a exprimat convingerea că în următoarea perioadă se va dinamiza cooperarea în domeniul sectorial al afacerilor interne.
 
Citește și:
 
Întâlnirea lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, cu șefii Poliției Române! Iată ce au discutat

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă pe Marea Neagră. O navă sub pavilion Republica Moldova, lovită de un obuz

25 Feb 2022 3023

Alertă la înălțime. Un bărbat a încercat să deschidă uşa unui avion de pasageri. Aeronava zbura între Moscova și Chișinău

23 Nov 2018 1731