Întâlnirea lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, cu șefii Poliției Române! Iată ce au discutat

Cătălin Predoiu. Sursă foto: Facebook/Cătălin Predoiu
  • Cătălin Predoiu, alături de Bogdan Despescu și Mihai Necula au avut o întâlnire cu reprezentanții conducerilor Poliției Române și Poliției de Frontieră.
 
Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, împreună cu secretarii de stat chestor general de poliție Bogdan Despescu și chestor principal de poliție Mihai Necula, s-au întâlnit, miercuri, 26 iulie 2023, cu reprezentanții conducerilor Poliției Române și Poliției de Frontieră.
 
Ministrul Afacerilor Interne a apreciat activitatea celor două instituții și a insistat pe intensificarea eforturilor pentru creșterea gradului de siguranță al românilor.
 
De asemenea, a atras atenția că integritatea polițiștilor este esențială pentru îndeplinirea obiectivelor instituționale, singura abordare posibilă fiind toleranță zero față de orice fel de derapaje.
 
Conducerea MAI a transmis principalele priorități de acțiune pentru perioada imediat următoare, respectiv combaterea traficului de droguri și de persoane, siguranța traficului rutier, precum și consolidarea măsurilor luate pentru securizarea frontierelor.
 
O atenție suplimentară trebuie acordată colaborării cu agențiile europene și cu statele vecine pentru sincronizarea măsurilor de combatere a migrației ilegale și de asigurare a fluenței traficului prin punctele de trecere a frontierei.
 
Ministrul Cătălin Predoiu a cerut consolidarea acțiunilor de combatere a criminalității organizate, accentuând nevoia unei riposte eficiente față de grupările infracționale. În plus, a solicitat acordarea unei atenții maxime prevenirii și combaterii faptelor cu violență, cu accent pe creșterea gradului de siguranță stradală.
 
Totodată, a atras atenția că polițiștii trebuie să dea dovadă de profesionalism și solicitudine, în relația cu cetățeanul, gradul de încredere pe care îl au oamenii în MAI fiind confirmarea modului în care angajații își îndeplinesc obligațiile de serviciu.
 
Demnitarii prezenți au reafirmat sprijinul pentru digitalizare și reformarea instituțională, atât în ceea ce privește legislația din domeniul de activitate, cât și în ceea ce privește reorganizarea structurală.

 
De asemenea, au fost discutate și proiectele majore aflate în implementare, precum sistemul digital de monitorizare a traficului, monitorizarea GPS a autospecialelor, pentru o intervenție eficientă, și reabilitarea sau reconstruirea sediilor de poliție.
 

În context, s-a discutat despre continuarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și despre demararea unor proiecte noi.
 
În plus, a fost subliniată necesitatea intensificării cooperării cu celelalte structuri din cadrul MAI, dar și cu alte instituții din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională.
 
Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a transmis că va susține toate activitățile derulate pentru protejarea și în interesul  comunității, subliniind necesitatea unei abordări transparente și corecte în relația cu cetățenii, a mai precizat sursa citată.
 
Citește și:
 
Mesajul lui Cătălin Predoiu de Ziua Aviației Române. „Avem datoria de a moderniza România“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 576

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 538

Cătălin Predoiu, despre Sea Schengen „Portul Constanța devine mult mai atractiv”

05 Jan 2024 798

Ministrul Cătălin Predoiu „2023 a fost și anul în care am văzut pacea devenind, în Europa, mai fragilă ca oricând“

31 Dec 2023 757

Ministrul Cătălin Predoiu „Asigur toţi cetăţenii că forţele MAI lucrează şi în aceste zile de sărbătoare“ (VIDEO)

23 Dec 2023 798

Cătălin Predoiu, detalii și perspective asupra discuțiilor despre aderarea la Spațiul Schengen

06 Dec 2023 843

Cătălin Predoiu Astăzi nu se votează procesul de extindere a Spațiului Schengen (VIDEO)

05 Dec 2023 891

Cătălin Predoiu, de Ziua Națională a României Ne reunește un mare eveniment, unul de cea mai înaltă semnificație și importanță în istoria neamului nostru

01 Dec 2023 675

Intervenția ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, în cadrul ședinței Comandamentului de iarnă (VIDEO)

26 Nov 2023 747

MAI „Traficul rutier este închis pe toate drumurile naționale și județene din județele Brăila, Călărași, Constanța și Tulcea“

26 Nov 2023 962

MAI Discursul ministrului Cătălin Predoiu cu ocazia evenimentului prilejuit de intrare în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație a primelor elicoptere Black Hawk (VIDEO)

24 Nov 2023 807

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire cu omologul sloven, Boštjan Poklukar. Iată despre ce au discutat

16 Nov 2023 788

Ministrul MAI, mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor „Cu siguranță, veteranii constituie exemple de curaj și responsabilitate în societate“

11 Nov 2023 711

Șefi noi la IPJ Constanța LIVE VIDEO. Cătălin Predoiu face declarații! Precizări importante despre reorganizarea IPJ Constanța

08 Nov 2023 2916

Ce mesaj a transmis Cătălin Predoiu cu ocazia Zilei Arhivelor Naționale

31 Oct 2023 775