Cătălin Predoiu, de Ziua Națională a României Ne reunește un mare eveniment, unul de cea mai înaltă semnificație și importanță în istoria neamului nostru

 Ministrul Cătălin Predoiu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

Apelul meu din aceste clipe, către cei prezenți, către românii din întreaga țară și din diaspora, este un apel solemn pentru a face – și nu a lăsa în grija altora – tot ce e cu putință pentru ca fundamentele nobile pe care e clădită această națiune să pătrundă în inimile și în conștiința copiilor și adolescenților de azi, cu eleganță și discreție – temelie a culturii noastre, garanție a supraviețuirii noastre, încărcătură și fundament moral indispensabile pentru viitorul lor și al țării, se arată în conținutul mesajului. 

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Naționale a României este următorul: 
 

Dragi compatrioți,

Ne reunește, de 1 Decembrie, un mare eveniment, unul de cea mai înaltă semnificație și importanță în istoria neamului nostru: Ziua Marii Uniri din 1918.

Iar în timpurile pe care le trăim este absolut vital pentru fiecare dintre noi și pentru toți românii laolaltă să știm cine suntem, de unde venim și încotro ne îndreptăm.

Un trecut de mii de ani, cu o uriașă încărcătură sufletească ne leagă, o umanitate extraordinară, dăruirea în muncă și în credință.

Ele au fondat națiunea română care, prin curaj, prin eroism, prin unitatea de sânge, de limbă și de spirit a reușit să supraviețuiască încercărilor dure ale istoriei.

Provinciile noastre – divizate de puteri cotropitoare, de imperii cu ambiții și puteri nețărmurite – au știut să-și mențină în adâncul inimii muzica absolut unică a cântecului de dor.

S-au prăbușit imperii: otoman, rusesc, austro-ungar și noi ne-am putut în sfârșit împlini destinul de țară ce-și înfăptuia Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, sărbătoare sacră a neamului românesc.

Nu voi insista asupra cărturarilor, a bisericii, a oamenilor politici cărora le datorăm deșteptarea și activarea tuturor românilor cărora trebuie să le rămânem pe veci recunoscători.



Dar insist asupra faptului că azi monumentul pe care ar trebui să-l reprezinte în conștiința noilor generații strămoșii noștri – cărora le datorăm ceea ce suntem – devine progresiv inexistent.

Iar apelul meu din aceste clipe, către cei prezenți, către românii din întreaga țară și din diaspora, este un apel solemn pentru a face – și nu a lăsa în grija altora – tot ce e cu putință pentru ca fundamentele nobile pe care e clădită această națiune să pătrundă în inimile și în conștiința copiilor și adolescenților de azi, cu eleganță și discreție – temelie a culturii noastre, garanție a supraviețuirii noastre, încărcătură și fundament moral indispensabile pentru viitorul lor și al țării.


Trăiască România!

La mulți ani!




Citește și:
 Știri Constanța aziLIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Predoiu „ Decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, dar sunt convins că procesul este ireversibil”

31 Mar 2024 391

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 576

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 539

Consiliul JAI Declarația ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu privind combaterea migrației ilegale la nivel național și european

28 Jan 2024 677

Ministrul Cătălin Predoiu „Lupta cu traficanții de droguri și crima organizată va rămâne o prioritate a Poliției Române în mandatul meu.

26 Jan 2024 703

Ministrul Cătălin Predoiu - „Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale“ (VIDEO)

24 Jan 2024 6284

Cătălin Predoiu La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale

24 Jan 2024 582

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 858

Zeci de mijloace tehnice necesare misiunilor de salvare în dotarea IGSU, IGJR și Salvamont. Predoiu, prezent la eveniment (DOCUMENT)

12 Jan 2024 713

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu despre protestul transportatorilor „Forțele de ordine nu fac altceva decât să respecte legea”

11 Jan 2024 1003

Cătălin Predoiu, despre Sea Schengen „Portul Constanța devine mult mai atractiv”

05 Jan 2024 799

Ministrul Cătălin Predoiu „2023 a fost și anul în care am văzut pacea devenind, în Europa, mai fragilă ca oricând“

31 Dec 2023 757

Ministrul Cătălin Predoiu „Asigur toţi cetăţenii că forţele MAI lucrează şi în aceste zile de sărbătoare“ (VIDEO)

23 Dec 2023 798

Cătălin Predoiu, declarații la evenimentul de recepționare a 15 autospeciale de stingere intrate în dotarea ISU (VIDEO)

18 Dec 2023 885

Cătălin Predoiu, la inaugurarea noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov

08 Dec 2023 973