MAI Discursul ministrului Cătălin Predoiu cu ocazia evenimentului prilejuit de intrare în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație a primelor elicoptere Black Hawk (VIDEO)


Astăzi, 24 noiembrie 2023, a avut loc dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație a primelor elicoptere Black Hawk
 
Iată ce spune Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne despre acest evenment:
 
 

„Bună dimineața tuturor!
 
Domnule consilier prezidențial, doamna consilier de stat, domnilor secretari de stat, domnule subsecretar de stat, doamna ambasador, domnule ambasador, domnule general, distinși reprezentanți ai firmelor partenere Mielec și Sikorski, nu în ultimul rând, dragi colegi și reprezentanți mass-media,
 
Sunt cu adevărat onorat și mândru și mă simt privilegiat că sunt astăzi aici, alături de dumneavoastră, într-un moment foarte important pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Guvernul României și, dați-mi voie să spun, pentru cetățenii noștri, în general.
 
Prima mea datorie este să mulțumesc celor care au muncit pentru a fi astăzi împreună aici, la acest eveniment: echipelor care au desfășurat procedurile, cooperarea cu partenerii, derularea proiectului, absorbția fondurilor și, în fine, livrarea acestor splendide echipamente, tehnologie de vârf, aparatură de prim-nivel.
 
Le mulțumesc, nu în ultimul rând, și piloților care s-au antrenat, domnului general care i-a coordonat și, în același timp, îi încurajez și le solicit și lor, și celorlalți colegi din Ministerul Afacerilor Interne să se concentreze în continuare pe absorbția de fonduri europene, pe colaborarea cu partenerii noștri din Europa și nu numai, și din Statele Unite, pentru că, iată ce putem produce, iată ce se poate realiza valorificând aceste parteneriate. Deci, încă o dată, subliniez faptul că toate departamentele specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor continua să se concentreze pe programele de absorbție a fondurilor europene.
 
În al doilea rând, ne-am propus, și am afirmat acest lucru repetat, ca împreună să facem Ministerul Afacerilor Interne mai puternic și să facem acțiunea Ministerului Afacerilor Interne, prin forțele sale, prin structurile sale, mai puternică. Iar astăzi este o zi în care ministerul, forțele sale, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație devin mai puternice.


 
Avem în față elicopterele despre care s-a vorbit în termeni tehnici, în detaliu. Ieri, de asemenea, au fost recepționate alte trei elicoptere Eurocopter, care se alătură acestora pe care le vedeți, Sikorski. Urmează să mai primim încă un elicopter Sikorsky care va intra, de asemenea, în dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație și încă unul, tot Sikorsky, în dotarea Poliției Române.
 

În urmă cu mai multe luni de zile am participat la lansarea unor nave multirol, care astăzi sunt în teste și vor intra în serviciul Departamentului pentru Situații de Urgență prin IGSU, plus o serie de echipamente recepționate în ultima perioadă pentru intervenții terestre: posturi medicale avansate, mașini multirol pentru intervenție în situații de urgență și așa mai departe.
 
Continuăm să derulăm programul Helipol. Vom avea și alte achiziții și vom continua cum spuneam, dotarea logistică a Ministerului Afacerilor Interne. Toate aceste eforturi și toate aceste echipamente care au fost și vor continua să fie primite au un singur scop: să facă acțiunea Ministerului Afacerilor Interne mai eficientă în slujba cetățeanului.
 
Spuneam mai devreme că în fiecare zi ne propunem să fim mai puternici și să avem o acțiune mai puternică pentru protejarea cetățenilor, pentru aplicarea legii. Și aș vrea să subliniez faptul că, atât pe linia DSU, Departamentul pentru Situații de Urgență, cât și pe celelalte arme, se fac în fiecare zi eforturi în acest sens.
 
Și iată, numai ieri și azi am fost martorii unor acțiuni foarte puternice ale Poliției Române care și-a continuat investigații sofisticate timp de luni de zile și se înregistreze succese. Și împotriva combaterii traficului și consumului de droguri și împotriva combaterii crimei organizate și aș vrea să-i felicit și pe ei, ca și pe colegii din Inspectoratul General pentru Aviație, din IGSU în general și din celelalte arme. Aș vrea să-i felicit și să îi încurajez să continue aceste acțiuni energice pentru aplicare legii.
 
Sigur, nu îmi fac iluzii că am ajuns să eradicăm fenomenele negative din societate, infracționalitatea și așa mai departe. Dar să nu-și facă nici cei care sunt certați cu legea, cei care încalcă legea, cei care se organizează să o încalce iluzii că ne vom opri aici.
 
Ce s-a întâmplat ieri și ce se întâmplă astăzi în lupta cu crima organizată va continua. Și ne pregătim în fiecare zi să organizăm mai bine efortul nostru de combatere a drogurilor.
 
Deci, în alte cuvinte, dorim să avem o acțiune performantă la vârf, nu numai pe linia intervenției în situații de urgență, ci și pe linia combaterii criminalității, pe linia protecției frontierelor, a combaterii migrației ilegale, pe linia ordinii publice desfășurată prin Jandarmerie și așa mai departe.
 
O atenție egală pentru toate armele și structurile Ministerului Afacerilor Interne. Dar aceste eforturi se cer, evident, și susținute. Și dotările logistice, consolidarea statutului personalului din toate armele Ministerului Afacerilor Interne trebuie să fie abordate din perspectiva importanței misiunii acestor structuri.
 
Viața cetățenilor noștri, sănătatea lor, siguranța lor nu au preț. Ordinea și siguranța publică nu au preț, pentru că, în final, înseamnă tot viață și sănătate pentru cetățeni. De aceea eu sunt convins că și Ministerul de Finanțe și primul ministru și Guvernul României în general, vor îmbrățișa corect aceste valori și aceste priorități și împreună vom reuși să asigurăm și în 2024 o finanțare corespunzătoare a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, pentru că această finanțare merge direct în beneficiul cetățenilor, într-un domeniu extrem de sensibil: siguranță publică, la modul cel mai general.
 
În sfârșit, am să închei subliniind și un alt aspect, care a mai fost atins aici în discursul antevorbitorilor, respectiv faptul că astăzi avem o dovadă concretă a ceea ce înseamnă combinarea parteneriatelor strategice și apartenența noastră la Uniunea Europeană, parteneriat strategic cu Statele Unite, cu Polonia, fonduri europene, muncă românească, expertiză românească, administrație românească, voință politică românească. Rezultă beneficiu pentru cetățeni, pentru România!
 
Cred că este o zi mare și se cuvine să ne întipărim în memorie și în suflet această zi și să ne propunem să mai trăim astfel de momente și să muncim pentru ele, pentru că nimic nu vine de-a gata, nimic nu vine doar din inerție, din întâmplare. Absolut totul trebuie planificat și muncit în cooperare, între structuri, între arme, cu partenerii noștri.
 
Sunt încrezător că vom fi și mai puternici și în felul în care ne dotăm și în felul în care acționăm în beneficiul cetățenilor noștri.
 
Cer senin piloților, misiuni ușoare și mult succes tuturor în activitatea dumneavoastră!
Vă mulțumesc foarte mult!”, a declarat acesta.
Citește și:
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire cu omologul sloven, Boštjan Poklukar. Iată despre ce au discutat

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța încheie pe primul loc sezonul regular al Ligii Naționale, cu 13 victorii în 14 meciuri (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 656

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 502

Unii dintre cei mai ascultați artiști din România urcă pe scena festivalului Massif 2024

29 Feb 2024 437

#DobrogeaDigitală Starea sanitară a Dobrogei din anul 1879 - „Reputația de insalubritate ce o are Dobrogea este foarte exagerată“ (I)

29 Feb 2024 502

Justiție Constanța Ce au decis magistrații în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva Stely Metal SRL

29 Feb 2024 387

Academia Hagi 2015, câștigătoare la „Brașov Indoor Cup 2024“. Grupa 2012, argint la „Enjoy Sport's Winter Cup 2024“ (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 660

Farul Constanța Hagi, după meciul cu Universitatea Cluj. „E comedie, deja o dați în comedie!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Feb 2024 1141

Știri Constanța Ședința de lucru cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Factorii care fac vârstnicii mult mai vulnerabili la abuz

29 Feb 2024 373

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe „Mai mulți edili de la alte partide au anunțat că la următoarele alegeri locale vor candida din partea PSD“

29 Feb 2024 584

Aproximativ 200 de arbori plantați zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 417

Fănel Rusu, delegat adjunct al Parchetului Tribunalului Tulcea

29 Feb 2024 317

IGSUMisiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

29 Feb 2024 236

Rețele Electrice Dobrogea Mai multe zone din stațiunea Mamaia și Pietreni, fără curent electric joi

29 Feb 2024 349

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 29 februarie 2024?

29 Feb 2024 6097

Avanpremieră și la Constanța a filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 623