Șefi noi la IPJ Constanța LIVE VIDEO. Cătălin Predoiu face declarații! Precizări importante despre reorganizarea IPJ Constanța


Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, va susține, astăzi, 8 noiembrie, începând cu ora 17.00, o declarație de presă referitoare la Proiectul-pilot de reorganizare a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Predoiu a anunțat șefi noi la IPJ Constanța!

Pentru început, am decis să împuternicesc la IPJ Constanța nou șef inspector Bîltag Dumitru și șef adjunct Cătană Daniel Ovidiu. 


Iată principalele declarații făcute de Predoiu:

La acest moment, în județul Constanța operează mai multe structuri polițienești în afara Inspectoratului de Poliție Județeană, cele mai importante fiind BCCO, BOS – Biroul de Operațiuni Speciale, Regionala de Poliție Transporturi, Poliția Porturi Maritime, ANA, precum și altele care sunt în coordonare directă a Bucureștiului. 

În acest moment, în Constanța operează nu mai puțin de opt șefi de poliție inclusiv șeful IPJ, subordonați toți ministerului prin IGPR conducând structuri între care unele au atribuțiuni care se suprapun.

 În urma reorganizării, în Constanța vor opera 3 șefi mari de poliție: Șeful IPJ, șeful BCCO (Biroul de Combatere a Crimei Organizate Constanța) și șeful Biroul Operațiuni Speciale Constanța. 

Prin reorganizare au fost eliminate suprapuneri de competențe. În același timp, vom impune prin reglementări secundare, un cadru consolidat de cooperare interinstituțională, interstructuri, prin forme flexibile de cooperare, ședințe de evaluare a infracționalității, partajare de informații, transfer de expertiză, echipe mixte, echipe multidisciplinare dedicate operațional, sisteme de alertare timpurie.

Noul IPJ Constanța va fi responsabil de exercitarea tuturor atribuțiilor Poliției pe întreg arealul județului și pe toate liniile de acțiune profesională polițienească, cu excepția domeniului de combatere a criminalității organizate și a operațiunilor speciale care rămân în sarcina structurilor teritoriale specializate, respectiv Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.

În plan teritorial, polițiile municipale și orășenești preiau în directă responsabilitate mediul rural arondat. Astfel, se echilibrează raportul calitativ și serviciul polițienesc asigurat în mediul urban și rural către cetățean.

Este proiectată uniformizarea programului de lucru pentru a reduce riscul erorilor cauzate de starea de oboseală. Regula este 8 ore, excepție, maxim 12 ore, la structurile de dispecerat, structuri de acțiuni speciale, centrul de reținere și arestare preventivă, cercetare la fața locului și așa mai departe.

IPJ Constanța va funcționa pe 3 mari piloni instituționali care vor defini nu numai organizarea activității, ci și baza unui ghid de carieră.


Declarațiile integrale pot fi urmăriate aici 

  


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 955

IPJ Constanța consolidează sediul Poliției din Medgidia

08 Apr 2024 398

IPJ Constanța, o nouă achiziție pentru poligon! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 592

IPJ Constanța cumpără kituri de prelevare salivă! Iată de la cine și care este valoarea contractului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 541

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 593

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 653

Cumpărări directe IPJ Constanța cumpără peste 160.000 de cartușe și repară poligonul de tragere!

06 Mar 2024 948

Chestorul Bîltag Dumitru, împuternicit șef al IPJ Constanța! Nepotul lui Florin Piersic, propus șef în Poliția Constanța

16 Jan 2024 3314

Chestor de poliție Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța- „Voi face toate demersurile pentru introducerea unei acțiuni în justiție, în scopul aflării adevărului“

22 Dec 2023 1875

Cms. șef Dumitru Bîltag, comandantul IPJ Constanța, a primit gradul de chestor!

29 Nov 2023 1141

Bîltag Dumitru, Nicolae Simion și Cătană Daniel Ovidiu Cum arată echipa managerială a IPJ Constanța. Cine sunt cei trei comandanți și când au audiențe

10 Nov 2023 2625

LIVE Ministrul Predoiu prezintă noua conducere a Poliției Constanța - Dumitru Bîltag - „Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție de CV-ul meu“

09 Nov 2023 2503

Dumitru Bîltag, inspector șef, Catană Daniel Ovidiu, adjunct Poliția Constanța are șefi noi! Iată cine sunt și ce averi au (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 3805

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 4029