Chestor de poliție Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța- „Voi face toate demersurile pentru introducerea unei acțiuni în justiție, în scopul aflării adevărului“



Chestor de poliție Dumitru Bîltag, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, face precizări importante, în urma apariției în spațiul public a unor informații „vădit tendențioase și care nu au niciun fundament în realitate, în scopul protejării imaginii Poliției Române și a dreptului la propria imagine“.
 
Proaspătul șef al IPJ Constanța susține anumite „informații apărute în spațiul public sunt exclusiv de natură tendențioasă și calomnioasă“, sens în care, în perioada imediat următoare, va „face toate demersurile pentru introducerea unei acțiuni în justiție, în scopul aflării adevărului“.
 
În continuare, redăm precizările chestorului de poliție Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța:
 

„1. În ceea ce privește afirmația că sunt pe statul de plată al membrilor clanului Barcsa din Mureș, lucrurile sunt total false, aceste persoane făcând, în perioada 2015-2022, cât timp mă aflam la conducerea IPJ Mureș și a BOS Târgu Mureș, obiectul mai multor anchete penale, fiind arestați preventiv, în două dosare ale DIICOT, momente în care, în calitatea mea de șef de structuri de poliție, am sprijinit ancheta de fiecare dată.
 
Mai mult decât atât, în privința celui de-al doilea dosar, acesta a fost deschis de către Poliția Municipiului Reghin, în anul 2021, când eram la conducerea IPJ Mureș, iar în urma probatoriului administrat, acesta a fost declinat către DIICOT-ST Târgu Mureș, pentru instrumentare potrivit competențelor.
 
  În acest din urmă dosar, structura BOS Târgu Mureș, pe care o conduceam în momentul în care dosarul se afla în lucru la DIICOT, a desfășurat toată gama de activități specifice, potrivit competențelor, iar după efectuarea perchezițiilor dimiciliare, la locuințele suspectilor, aceștia au fost reținuți și ulterior arestați preventiv, în prezent fiind toți condamnați definitiv, în dosarul din 2016, la pedeapsa închisorii, iar în al doilea dosar sunt în faza de judecată, eu plecând din județul Mureș cu serviciul la București, la data de 2 noiembrie 2022 și nemaifiind competența mea pe această linie.
 
În concluzie, se poate înțelege foarte clar că acești suspecți au fost trași de fiecare dată la răspundere penală, potrivit faptelor comise, iar afirmația că eu aș fi protejat o asemenea grupare infracțională sau oricare altă grupare este lipsită de orice temei, organele de aplicare a legii fiind oricând în măsură să clarifice astfel de aspecte, iar eu sunt în măsură în orice moment să aduc clarificări cu privire la orice situație.
 
Toate aceste aspecte pot fi verificate și va rezulta cu certitudine situația pe care eu am precizat-o.


 
2. Cu privire la accidentul rutier în care și-a pierdut viața Dj-ul Cosmin Voidezan, transmit sincere condoleanțe familiei acestuia și fac precizarea că instrumentarea cauzei a fost efectuată de către organul de poliție judiciară rutieră, sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală, inspectorul șef neavând nicio atribuție în asemenea cauze, potrivit art 8 alin 3 din Legea 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare:” Organele ierarhic superioare ale polițiștilor din poliția judiciară nu pot să dea îndrumări sau dispoziții privind cercetarea penală, procurorul fiind singurul competent în acest sens “.
 

De asemenea, în privința afirmațiilor precum că “a fost nevoie de o crimă pentru a fi dat jos de la IPJ Mureș “, precizez că, după 14.09.2021, cu acordul meu și fără să mi se poată imputa ceva în activitatea mea profesională, în decursul carierei mele de ofițer de poliție, am ocupat mai multe funcții de șef de unitate de poliție, fiind foarte onorat că am fost identificat în acele situații soluția pentru momentele de criză în care se aflau conducerile acelor unități, de fiecare dată fiind luată în analiză vasta mea experiență în plan profesional.
 
Menționez explicit faptul că nu „am fost dat jos de la conducerea IPJ  Mureș “, ci am plecat eu, după 7 ani de conducere la acel nivel în același loc, chiar și în prezent fiind titularul funcției de șef IPJ Mureș, putând să revin în orice moment pe baza unui simplu raport personal, prin care aș solicita acest lucru.
 
 4. În privința împuternicirii mele în funcția de șef IPJ Constanța, “pentru a ajuta MAFIA“ fac precizarea că, de asemenea, toate aceste afirmații apărute în spațiul public sunt cu caracter total tendențios și fără suport în realitate, fiind făcute de persoane deranjate că proiectul de la Constanța prinde contur și poate fi o mare reușită.
 
Mă bucur să văd astfel de oameni “ îngrijorați pe această linie”. Asta îmi dă puterea să continui cu aceeași implicare și verticalitate, urmărind cele 3 condiții trasate permanent de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne și ale Poliției Române: integritate, profesionalism și legalitate!
 
Așadar, aceste informații apărute în spațiul public sunt exclusiv de natură tendențioasă și calomnioasă, sens în care, în perioada imediat următoare, voi face toate demersurile pentru introducerea unei acțiuni în justiție, în scopul aflării adevărului. Vă doresc tuturor Crăciun binecuvântat și Un An Nou 2024 cu multe împliniri! Cu deosebită considerație, chestor de poliție Dumitru Bîltag“.

 
 Dumitru Bîltag a fost împuternicit inspector-șef al IPJ Constanța începând cu data de 8 noiembrie 2023, de către ministrul Cătălin Predoiu.
 
Cms. șef Dumitru Bîltag, comandantul IPJ Constanța, a primit gradul de chestor!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 929

IPJ Constanța consolidează sediul Poliției din Medgidia

08 Apr 2024 397

IPJ Constanța, o nouă achiziție pentru poligon! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 585

IPJ Constanța cumpără kituri de prelevare salivă! Iată de la cine și care este valoarea contractului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 539

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 591

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 649

Cumpărări directe IPJ Constanța cumpără peste 160.000 de cartușe și repară poligonul de tragere!

06 Mar 2024 947

Chestorul Bîltag Dumitru, împuternicit șef al IPJ Constanța! Nepotul lui Florin Piersic, propus șef în Poliția Constanța

16 Jan 2024 3309

Cms. șef Dumitru Bîltag, comandantul IPJ Constanța, a primit gradul de chestor!

29 Nov 2023 1139

Bîltag Dumitru, Nicolae Simion și Cătană Daniel Ovidiu Cum arată echipa managerială a IPJ Constanța. Cine sunt cei trei comandanți și când au audiențe

10 Nov 2023 2621

LIVE Ministrul Predoiu prezintă noua conducere a Poliției Constanța - Dumitru Bîltag - „Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție de CV-ul meu“

09 Nov 2023 2499

Dumitru Bîltag, inspector șef, Catană Daniel Ovidiu, adjunct Poliția Constanța are șefi noi! Iată cine sunt și ce averi au (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 3802

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 4026

Șefi noi la IPJ Constanța LIVE VIDEO. Cătălin Predoiu face declarații! Precizări importante despre reorganizarea IPJ Constanța

08 Nov 2023 2916