Roadpol - Safety Days Amenzi în urma acțiunii polițiștilor constănțeni. Nici celebrul constănțean Laurențiu Duță nu a scăpat nesancționat!

Imagine de la acțiune În contextul proiectului ROADPOL - SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Biroului Rutier Constanța, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul și-a propus ca ziua de ieri, 21 septembrie a.c., să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Astfel, polițiștii rutieri constănțeni au desfășurat acțiuni de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice., transmite IPJ Constanța. 


Prin activitățile derulate, s-a urmărit combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, purtarea centurii de siguranță, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 62 pentru depășirea limitei de viteză, 34 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 30 pentru folosirea telefonului mobil la volan. 

Din totalul sancțiunilor, 58 au fost aplicate pe linia verificării legalității transportului de persoane. 

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare., mai precizează sursa citată. 

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!
– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Nici Laurențiu Duță, celebrul cântăreț, nu a scăpat de amendă! 

Detalii aici Laurențiu Duță, sancționat de polițiști în timpul unei acțiuni rutiere la Constanța. Motivele pentru care s-a ales cu amendă (VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Erau năpădite de gunoaie și vegetație. Termele Romane au fost ecologizate

29 Nov 2022 584

Un colet cu jumătate de kg de cocaină depistat într-o mașină în trafic. Suspecții, reținuți de polițiștii BCCOC Constanța (GALERIE FOTO)

19 Nov 2022 1271

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment de Ziua Dobrogei la Constanța- Membrii din minoritățile reprezentantive ale regiunii împărtășesc din experiențele lor în Dobrogea (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 1027

Amenzi aplicate în urma unor acțiuni ale polițiștilor constănțeni

12 Nov 2022 716

Acordarea priorității de trecere a pietonilor și autovehiculelor, în atenția polițiștilor. Amenzi la Constanța

10 Nov 2022 618

Polițiștii români, eroi pe micul ecran. Un serial ce scoate în evidență munca oamenilor legii va fiu difuzat de un post TV(VIDEO)

09 Nov 2022 762

Inconștiență în trafic la Constanța! Șoferi beți sau sub influența substanțelor interzise, depistați la volan

07 Nov 2022 671

Polițiștii, prezenți la Liceul Teoretic „Traian” din municipiul Constanța

04 Nov 2022 1499

Șoferii beți și drogați, în atenția Poliției. Amenzi în județul Constanța!

04 Nov 2022 664

ITM Constanța Acțiune privind riscurile legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă. Obiectivele acțiunii

04 Nov 2022 514

Percheziții la Constanța la persoane suspectate de trafic cu substanțe interzise. Patru suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

03 Nov 2022 1633

Acțiune a Poliției în județul Constanța!

02 Nov 2022 709

Poliția a vorbit cu mai mulți elevi din Techirghiol

02 Nov 2022 549

Acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni! Au aplicat și amenzi

29 Oct 2022 663

Acțiuni ale polițiștilor, în domeniul silvic. Peste 11.000 de amenzi aplicate! (VIDEO)

29 Oct 2022 486