Şase ortopezi reputaţi merg mai departe Unde au ajuns medicii de la SOTRM, lăsaţi pe drumuri după decizia CJC

La începutul lui noiembrie 2013, şase medici ortopezi de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud (SOTRM) primeau preavize. Asta pentru că pe unitatea medicală se punea lacătul, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), care decidea că SOTRM devine secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La momentul respectiv, medicii reputaţi de la SOTRM atrăgeau atenţia asupra faptului că, la mijloc, ar fi, de fapt, interese imobiliare. Reamintim în sensul acesta excelenta poziţionare a spitalului pe faleza din Eforie Sud, pe un teren împădurit în suprafaţă de 17 hectare.
Revenind, în pragul sărbătorilor de iarnă, şase doctori rămân fără loc de muncă. Unii dintre ei, printre care şi medicul Toma Cucu, l-au criticat dur pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, pentru această decizie. În opinia lor, social democratul ar fi responsabilul pentru trimiterea lor în preaviz. Asta şi pentru că Hotărârea de Guvern nr. 428 privind desfiinţarea SOTRM, publicată în Monitorul Oficial pe 5 iulie 2013, prevede, la art. 1 alin (1) că „personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul SOTRM se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa”.

Ce s-a întâmplat cu cei şase ortopezi, victimele unei hotărâri CJC? Toţi şi-au găsit locuri de muncă. Şi încă într-un interval de timp foarte scurt. Doctorul Toma Cucu şi Eugen Rubeli lucrează acum la cel mai nou spital din judeţ, anume Ovidius Clinical Hospital. Doctorul Cucu a avut deja o serie de intervenţii.
Liliana Mihaela Sandu activează în prezent la Spitalul de Ortopedie Agigea (o secţie exterioară a CJC), în vreme ce Mugur Silviu Marinescu şi Aurel Niculescu muncesc la Spitalul Municipal Medgidia. Nu în ultimul rând, se pare că doctorul Elena Magdalena Lupu ar activa în prezent într-un spital din Bucureşti. Acesta din urmă făcea în ultima vreme specializări în chirurgia coloanei.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

silvius

18 Sep, 2016 11:48

Ultima data cand am fost la spitalul de ortopedie din Eforie si era inca functional, am vazut intr-un salon peste 10 pacienti care asteptau sa intre in operatii de refacere a interventiile gresite ale medicilor de la spitalul din Constanta. Deci, medicii amatori au avut in final castig de cauza, inlaturandu-i pe profesionisti. Pana cand nu se vor schimba legile care-i protejeaza, probabil ca vom mai vedea multe astfel de fenomene.

loredana culea

11 Apr, 2014 14:12

Draga Oana te anunt daca nu te-ai documentat pana acum ca Spitalul din AGIGEA exista eu lucrez pe ortopedie si intradevar este o sectie exterioara a SCJU cta dar nu iti imagina ca are 3 saloane si 2 angajati este ditamai spitalul care trateaza o multime de oamenii asa ca te astept la mare si iti fac un tur sa te convingi

Oana

17 Mar, 2014 16:33

Spitalul de Ortopedie din Agigea nu exista. Si daca este sectie exterioare, nu are cum sa fie spital. Si daca este sectie exterioara, nu are cum sa apartina CJC (Consiliul Judetean Constanta), deoarece CJC NU este o unitate medicala.

Articole asemanatoare

Știri Constanța Premieră medicală la SCJU Constanţa! (FOTO)

26 Sep 2023 1843

Spitalul Clinic CF Constanța angajează medic specialist (DOCUMENT)

25 Sep 2023 498

În atenția medicilor! Spitalul Orășenesc Hârșova angajează medici specialiști! Toate posturile sunt cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată (DOCUMENT)

25 Sep 2023 716

Percheziţii DGA la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti! Mai mulţi medici, suspectaţi că ar fi luat mită de la pacienţi

20 Sep 2023 605

IGSU România participă la exercițiul european de protecție civilă ”Eu ModEx 2023 – Çanakkale, Turcia” (FOTO)

20 Sep 2023 394

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca

25 Aug 2023 553

Tulcea. Două comune din județ nu au medici de familie

24 Aug 2023 672

Protestul medicilor și asistenților veterinari la Buzău în fața DSVSA! Angajații riscă micșorarea salariilor

17 Aug 2023 562

Bilanț SCJU Constanţa Mii de oameni au apelat la medici în minivacanța de Sfânta Maria

16 Aug 2023 522

Medici condamnați într-un dosar DNA! Apelul, amânat pentru luna septembrie

13 Aug 2023 2229

Moștenitorii lui Mihail Cârciog solicită falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jul 2023 1484

Doi medici din Constanta deschid o firmă

16 Jul 2023 2034

Șoc la București! Doi medici de la o clinică oftalmologică făceau trafic de organe! Au adus ilegal în țară peste 300 de cornee

13 Jul 2023 931

Primăria Constanța, învinsă la CNSC. Procedura de atribuire a contractului de servicii veterinare, contestată de Euromed Life Diagnostic SRL

07 Jul 2023 1024

Imagini de la Constanța Federația „Solidaritatea Sanitară” pichetează din nou unitățile sanitare din țară (FOTO)

06 Jul 2023 736