Scutiri de la plata impozitului pe venit

Regimul de declarare derogatoriu va putea fi solicitat de toti platitorii de impozite si taxe

Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a decis ca pe viitor toti agentii economici care isi desfasoara activitatea pe raza judetului nostru pentru mai mult de 12 luni, dar nu mai mult de trei ani, precum si cei care au obligatia de declarare a unor venituri care, potrivit legii, sunt scutite la plata impozitului pe venit, sa poata depune declaratiile fiscale conform unui regim de declarare derogatoriu. Astfel, a declarat directorul executiv adjunct al DGFP, Adriana Damian, regimul de declarare derogatoriu va putea fi solicitat de toti platitorii de impozite si taxe, la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al acestora, insa pentru a beneficia de acest regim, contribuabilii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Asadar, patronii nu trebuie sa figureze cu obligatii fiscale restante catre buget, sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare sau venituri exceptionale, sa nu aiba o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor si sa nu aiba in acest moment vreun control fiscal. In perioada urmatoare, organul fiscal trebuie sa solutioneze cererea in termen de 30 de zile de la data depunerii si sa comunice platitorului, in scris, perioada pentru care regimul de declarare derogatoriu a fost aprobat. Referitor la noile decizii, Adriana Damian a precizat urmatoarele: "Regimul de declarare derogatoriu aprobat isi inceteaza valabilitatea la data aprobata pentru incetarea acestuia sau incepand cu luna in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare". De precizat ca declaratiile fiscale supuse regimului de declarare derogatoriu sunt formularul 100, adica Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, formularul 300, Decont de TVA, formularul 101, Declaratia privind impozitul pe profit etc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 378

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 406

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 357

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 354

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 347

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 644

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 689

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 518

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 588

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 412

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 393

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 561

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 522

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 516

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 591