Actualitate

Ședință la Ministerul Afacerilor Interne. Măsuri pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19


• Conducerea MAI a convocat o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat astăzi o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.

Trag un semnal de alarmă: prin lipsa de responsabilitate a celor care încalcă normele de protecție sanitară,riscăm să pierdem tot ceea ce am reușit printr-un efort titanic al nostru, al tuturor. Trebuie să fim foarte vigilenți în perioada următoare. Este extrem de important să luăm atitudine și să ne implicăm în protejarea sănătății românilor. Altfel, viața noastră socială și economică va fi bulversată. Vă cer să acționați cu profesionalism și rigurozitate, dar și cu atenție pentru a nu cădea în extreme fie de exces, fie de toleranță, a precizat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.


La rândul său, secretarul de stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, a transmis că principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni.
 
În cadrul ședinței s-a stabilit ca la nivelul fiecărui județ să fie organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară.
S-a dispus ca prima întâlnire a membrilor grupelor de coordonare operativă să aibă loc imediat după încheierea ședinței convocate de conducerea MAI.

Sub coordonarea acestor grupe, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.  O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor de la mare și de la munte, precum și traseelor de deplasare către acestea.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.

Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârșit de săptămână.

Pentru îndeplinirea misiunilor din următoarele două săptămâni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren.

Pentru zona litoralului unde se așteaptă un număr mare de turiști la sfârșit de săptămână, conducerea ministerului a dispus Poliției Naționale, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită ofițeri de la nivel central pentru a sprijini efectivele care acționează în municipiul Constanța.

Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00.00.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis „Criză sanitară creată cu cinism de un partid din România“ (video)

30 Jul 2020 496

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 321

Proces privind carantina instituționalizată, pe masa magistraților constănțeni. Ce a decis Judecătoria Constanța

23 Jul 2020 662

Modificarea Hotărârii Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă, publicată în Monitorul Oficial

21 Jul 2020 522

Situația financiară și raportul de activitate pentru anul 2019 a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI

18 Jul 2020 578

Veste bună pentru mai mulți polițiști care își desfășoară activitatea în Prefectura Constanţa. Ce s-a stabilit în instanță

18 Jul 2020 854

Amenzi de peste 380.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus

14 Jul 2020 565

Luptători de la zece structuri MAI fac descinderi în această dimineață. În total, sunt aproape 50 de percheziții (galerie foto)

13 Jul 2020 802

Anunțul ministrului Vela Body-cam-uri pentru polițiști!

10 Jul 2020 513

O constănțeancă a dat în judecată instituțiile statului, pentru a ieși din carantină

10 Jul 2020 825

Raed Arafat, despre epidemia de Coronavirus „Numărul cazurilor active ar putea crește în următoarele zile“

05 Jul 2020 941

Ministerul Afacerilor Interne anunță finalul unei acțiuni la Vama Veche. Tineri prinși cu Ecstasy, cannabis, ketamina și MDMA

05 Jul 2020 880

Peste 180 de polițiști din țară vor acționa, alături de colegii lor din Constanța, în zonele de interes de pe litoral

03 Jul 2020 896

MAI Serviciile publice comunitare funcționează la capacitate maximă pentru cei ale căror documente au expirat pe perioada stării de urgență

27 Jun 2020 532

Marcel Vela, discuție cu comisarul european pentru Afaceri Interne. Ce teme s-au dezbătut

23 Jun 2020 504