Ședință la Ministerul Afacerilor Interne. Măsuri pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19


• Conducerea MAI a convocat o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat astăzi o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.

Trag un semnal de alarmă: prin lipsa de responsabilitate a celor care încalcă normele de protecție sanitară,riscăm să pierdem tot ceea ce am reușit printr-un efort titanic al nostru, al tuturor. Trebuie să fim foarte vigilenți în perioada următoare. Este extrem de important să luăm atitudine și să ne implicăm în protejarea sănătății românilor. Altfel, viața noastră socială și economică va fi bulversată. Vă cer să acționați cu profesionalism și rigurozitate, dar și cu atenție pentru a nu cădea în extreme fie de exces, fie de toleranță, a precizat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.


La rândul său, secretarul de stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, a transmis că principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni.
 
În cadrul ședinței s-a stabilit ca la nivelul fiecărui județ să fie organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară.
S-a dispus ca prima întâlnire a membrilor grupelor de coordonare operativă să aibă loc imediat după încheierea ședinței convocate de conducerea MAI.

Sub coordonarea acestor grupe, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.  O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor de la mare și de la munte, precum și traseelor de deplasare către acestea.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.

Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârșit de săptămână.


Pentru îndeplinirea misiunilor din următoarele două săptămâni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren.

Pentru zona litoralului unde se așteaptă un număr mare de turiști la sfârșit de săptămână, conducerea ministerului a dispus Poliției Naționale, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită ofițeri de la nivel central pentru a sprijini efectivele care acționează în municipiul Constanța.

Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00.00.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua de 9 mai, celebrată de marinarii militari la Constanța

09 May 2021 536

Marinarii din cadrul Forțelor Navale Române vor marca ziua de 9 Mai printr-o serie de ceremonii militare

07 May 2021 381

Unde mai poți să îți înmatriculezi mașina, în afara sediului principal de la Constanța?

06 May 2021 711

România expulzează un diplomat rus. Ce spune MAE despre motivul acestei decizii

26 Apr 2021 416

Dotări noi pentru Instituțiile Prefectului. Ce funcționari vor avea pistoale noi

20 Apr 2021 584

Proiect Pietonii care se uită în telefon atunci când traversează strada ar putea fi amendați!

15 Apr 2021 699

Spitalul Victor Babeş Trei pacienți au murit la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. Alți cinci au fost transferați către alte spitale

12 Apr 2021 613

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată de juristul ISU Constanța

01 Apr 2021 8215

Ordinul de carantinare, pentru comuna Saraiu-județul Constanța, a fost publicat în Monitorul Oficial

30 Mar 2021 1038

„Respectați legea salarizării!“ Polițiștii, protest de ziua lor în fața Ministerului Afacerilor Interne

25 Mar 2021 633

La Casa de Pensii Sectorială a MAI, s-au constatat deficiențe la actualizarea pensiilor militare de stat! Drepturi de pensie acordate nelegal

04 Mar 2021 2576

Ce deficiențe au fost constatate în timpul verificărilor Curții de Conturi la MAI

03 Mar 2021 2194

Numiri și eliberări din funcții la Ministerul Afacerilor Interne, Justiției, Educației și Cercetării și cel al Muncii și Protecției Sociale

26 Feb 2021 1288

În transparență decizională MAI propune modificări în domeniul stării civile, în contextul COVID-19. Mai multe documente, depuse în format electronic

26 Feb 2021 564

Se modifică organigrama MAI. Se va înființa un nou post de secretar de stat. Ce atribuții va avea

24 Feb 2021 955