MAI, precizări privind bugetul pentru plata pensiilor fostelor cadre

Ministerul Afacerilor Interne face precizări privind bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru plata pensiilor fostelor cadre, precum și cu privire la detașările și delegările personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne la alte instituții.

Chestor de poliție Georgian Drăgan, Inspectoratul General al Poliției Române:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru plata pensiilor fostelor cadre, precum și cu privire la detașările și delegările personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne la alte instituții, fac următoarele precizări:

În primul rând, Ministerul Afacerilor Interne nu a solicitat un buget suplimentar, ci a solicitat o majorare de limită din bugetul deja alocat ministerului. Concret, Ministerul Finanțelor Publice a alocat o limită de buget pentru luna ianuarie, limită care nu a avut însă în vedere numărul pensionărilor înregistrate la finalul lunii decembrie a anului trecut.

Având în vedere acest aspect, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat o majorare de limită din bugetul deja alocat Ministerul Afacerilor Interne, conform memorandumului, pentru a îndeplini obligațiile legale de asistență socială, inclusiv a pensiilor, dar, repet, din cadrul bugetului deja alocat pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Cu privire la delegările și detașările personalului din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la alte instituții, fac precizarea că, la acest moment, sunt aproximativ 500 de cadre în această situație, de detașare sau delegare.

Având în vedere deficitul de personal înregistrat la nivelul instituției noastre, la finalul anului trecut, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a subliniat în cadrul unei Ședințe de Guvern posibilitatea limitată de a mai da curs solicitărilor de detașare și delegare a personalului din cadrul MAI la alte instituții. Astfel, ministerul va acorda personal doar Justiției, în virtutea prevederilor constituționale, iar din punct de vedere funcțional, anumitor categorii de posturi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, detașările și delegările aflate în curs, respectiv cele 500 de cadre despre care aminteam anterior, care se află în această situație, vor fi analizate la finalul perioadei, la finalul mandatului, pentru fiecare caz în parte, detașare, respectiv delegare, și se va stabili dacă vor fi prelungite aceste mandate, sau dacă colegii care se află în această situație vor reveni pe funcțiile de bază din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.



Citește și:

Raport anual 2023Peste 3.000 de arme scoase din circulație de către Poliția Română (FOTO)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Administrator nou în cadrul Memoso Smart SRL

27 Apr 2024 154

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 193

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 205

Declarații de avere Constanța Ce avere are Reveicuța Gurgu, secretar general al comunei Crucea (DOCUMENTE)

27 Apr 2024 268

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 326

Fotoreportaj Costineștiul își deschide porțile pentru primii turiști (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 414

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 386

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 571

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 464

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 544

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 417

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 550

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 690

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 386

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 426