Stelian Ion despre locuitorii din Palazu Mare, care cer suspendarea PUZ-ului din cartier "Oamenii se văd goniți din propriul cartier și viața le devine un calvar" (VIDEO)

foto: USR Constanța Vineri, 7 iulie de la ora 19.00, locuitorii din Palazu Mare s-a organizat o întâlnire de lucru chiar lângă blocurile aflate în construcție pe strada Corneliu Baba, între Str.Lucian Blaga și Str. Eugen Lovinescu.

Locuitorii susțin că le-au adresat invitații de participare și primarului Vergil Chițac, viceprimarului, Ionuț Rusu care locuiește în cartier dar și consilierilor locali.

Locuitorii din Palazu Mare au strâns 400 de semnături și au depus la Primăria Constanța o petiție încă din 22.06.2023 prin care cer suspendarea PUZ-ului Palazu Mare și oprirea construcțiilor de blocuri între case. 

Oamenii subliniază că sunt nemultumiți de construcțiile ilegale ridicate în ultimii ani în acest cartier al orașului.

La eveniment a fost prezent Stelian Ion. Acesta a precizat că oamneii din acest cartier se văd goniți și viața le devine un calvar. 

E un cartier care ar trebui să arate foarte bine. Din păcate, administrația Chițac îi ignoră pe acești oameni.

Se dau pe bandă rulantă autorizații de construire. Oamenii sunt disperați. Se văd goniți din propriul cartier și viața le devine un calvar. Lipsa primarului de aici este o lipsă de respect la adresa acestor oameni.

Consilierii ar trebui să vină și ei aici și să respecte doleanțele oamenilor. Este foarte important ca acest cartier, Palazu Mare să nu fie distrus., a precizat ieri, Stelian Ion . 


Citește și: Constănțeanul supărat. Între case au răsărit blocuri. Locuitorii din Palazu Mare cer suspendarea PUZ-ului din cartier și îi cheamă pe edilii orașului la discuții!


 

Reamintim, recent, consilierii locali USR Constanța au depus un proiect de hotărâre pentru suspendarea PUZ-ului din Palazu Mare.


Acest demers vine după ce locuitorii din cartier au strâns, până în acest moment, aproximativ 400 de semnături pentru suspendarea PUZ-ului.
 
După ani de zile de abuzuri urbanistice, răbdarea oamenilor a ajuns la final. Locuitorii din zonă au fost și încă sunt martorii unor abuzuri urbanistice fără precedent și văd cum, periodic, între casele lor răsar noi blocuri, fără drumuri de acces potrivite sau trotuare.
 
„Până la urmă, modalitatea de reglementare a unei zone locuite este aleasă ținând cont, în primul rând, de doleanțele riveranilor, iar în cazul de față oamenii s-au pronunțat foarte clar: nu mai vrem blocuri între case!
 
PUZ-ul actual are o vechime de 12 ani, nu mai este de actualitate și necesită modificări urgente. Până atunci, pentru a se evita transformarea zonei de case în cartier de blocuri, singura soluție legală și normală este suspendarea”, susțin consilierii locali ai USR.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În luna martie, zidul de sprijin s-a prăbușit Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți de lucrările făcute de mântuaială lângă blocul lor (GALERIE FOTO+VIDEO

19 Apr 2024 954

În municipiul Constanța Cum s-a celebrat Ziua Internațională a Romilor la Școala 14 din Palazu Mare (Galerie FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 1397

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2588

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 937

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 629

Primăria Constanța O nouă creșă va fi construită în municipiu

14 Feb 2024 803

Constănțeanul Supărat! Incredibil ce măsuri au fost aplicate în cazul copacilor legați cu lanțuri pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 1171

Imagini surprinse pe o cameră de bord. Impact între patru mașini la intersecția dintre Palazu Mare și Tomis Plus (FOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 2088

RAJA Constanța Nu curge apa la robinete în cartierul Palazu Mare!

05 Dec 2023 748

RAJA Constanța Nu se mai oprește apa în Palazu Mare. Iată de ce

27 Nov 2023 840

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Palazu Mare!

25 Nov 2023 779

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Palazu Mare!

24 Nov 2023 867

PUZ-urile pentru Palazu Mare, atacate la Tribunal!

19 Nov 2023 1003

Constanța Avarie RAJA în cartierul Palazu Mare! A fost întreruptă furnizarea apei

19 Nov 2023 1192

Știri din Constanța Ce spun Poliția locală și administratorul tramei stradale? Noi detalii în cazul copacilor legați cu lanțuri pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare!

15 Nov 2023 3592