Știri Constanța Căutările marinarului de origine georgiană căzut în mare în apropiere de Olimp, suspendate

Foto: ANRCăutările în cazul marinarului de origine georgiană căzut în apă în data de 12.12.2023 au fost suspendate până la primirea de noi informații referitoare la caz, anunță Autoritatea Navală Română.

„Rămâne în vigoare avizul către navigatori emis în data de 13.12.2023 prin care se solicită navelor care tranzitează zona să păstreze o atenție sporită și să raporteze către MRCC orice detaliu referitor la acest incident“ - au transmis reprezentanții ANR


Vă reamintim că echipajul navei la bordul căreia se afla  bărbatul a transmis marți o alertă către Serviciului MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române.

„Nava, sub pavilion Vanuatu, se afla la 60 de mile marine de Olimp şi a reuşit să contacteze şi nava GSP CENTAURUS, aflată în apropierea sa pentru a anunţa despre incidentul de om la apă.
Inspectorii MRCC au coordonat nava GSP pentru a începe imediat căutarea marinarului dispărut, iar operațiunea a fost oprită la lăsarea întunericului.
În dimineața zilei de 13.12.2023 căutările au fost reluate cu ajutorul navei de interventie Brizo ce apartine ARSVOM, alături de nava AIPP GOLD, cea pe care lucra marinarul dispărut. Persoana dispărută nu a fost încă găsită.
Barbatul avea în jur de 23 de ani şi ocupa funcţia de timonier“ - au mai precizat reprezentanții ANR

Citește și: 

ConstanțaAlertă pe Marea Neagră! Un marinar a căzut de la bordul navei aflate în apropiere de Olimp

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Alertă pe Marea Neagră! Un marinar a căzut de la bordul navei aflate în apropiere de Olimp

12 Dec 2023 1350