Sute de amenzi aplicate într-o săptămână pe autostrăzile din România. Zeci de șoferi au rămas fără permis

Razie pe AutostradăÎn perioada 27 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 882 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, au fost aplicate 195 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 108 celor care nu foloseau centura de siguranță.
 
De asemenea, au fost aplicate 73 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, una pentru depășire neregulamentară și 58 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Polițiștii au reținut 62 de permise de conducere, dintre care 29 pentru viteză, 9 pentru alcool, 1 pentru circulație pe sensul opus, 1 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru circulație pe banda de urgență și 4 pentru conducere agresivă.
 
Totodată, au fost retrase 62 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 6 infracțiuni.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razie pe autostrăzi. Zeci de șoferi prinși conducând cu viteză excesivă. Unde a fost înregistrată cea mai mare viteză

07 May 2018 3187

Razie pe Autostrada Soarelui

28 Jul 2013 1601