Tabăra „Cronicile AGLT“ s-a desfășurat la Vaslui. Ce au învățat copiii prezenți la eveniment (GALERIE FOTO)

Sursă foto: IPJ Vaslui
 
  • Potrivit IPJ Vaslui, s-a desfășurat Tabăra Națională „Cronicile AGLT“ în centrul de agrement Poiana Căprioarei.
  • Tabăra „Cronicile AGLT“ are ca scop întărirea capacității de acțiune în comunitate a tinerilor cu inițiativă în dezvoltare personală și activități socio-culturale.
 
Conform unui comunicat de presă transmis de Poliția Vaslui, la data de 8 august 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au participat la Tabăra Națională „Cronicile AGLT“, organizată în centrul de agrement Poiana Căprioarei, de către Asociația Grupurilor Locale de Tineret, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret.
 
Tabăra „Cronicile AGLT“ are ca scop întărirea capacității de acțiune în comunitate a tinerilor cu inițiativă în dezvoltare personală și activități socio-culturale.
 
Polițiștii din Vaslui au organizat activități de informare și educativ-preventive, în vederea prevenirii agresiunilor sexuale asupra minorilor, creșterii gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate consumului de droguri, alcool și substanțe psihoactive, precum și fenomenului de cyberbullying.
 
În cadrul acestor activități, polițiștii au purtat discuții cu tinerii participanți, referitor la traficul de persoane, precum și la agresiunile sexuale. Astfel, au fost transmise informații despre Telefonul Copilului – 119, precum și despre ce implică infracțiunea de agresiune sexuală și modul în care cetățenii pot fi de ajutor în identificarea și prinderea infractorilor.
 
Acțiunile polițiștilor vasluieni au avut ca obiectiv creșterea nivelului de informare a copiilor asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea acestor fapte, iar în situația nedorită în care asemenea fapte au avut loc deja, încurajarea victimelor de a cere ajutor.

De asemenea, polițiștii au atras atenția asupra fenomenului de cyberbullying și au informat tinerii participanți asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a se proteja de hărțuitorii din mediul online, îndemnându-i să-și protejeze datele personale pe rețelele de socializare, dar și să păstreze și prezinte unui adult dovezile agresiunilor online.
 
Tinerii prezenți la tabăra „Cronicile AGLT“ au primit informații și cu privire la riscurile asociate consumului de droguri, alcool și substanțe psihoactive, la consecințele care decurg în urma consumului acestor substanțe, efectele dăunătoare asupra sănătății sau adoptarea unor comportamente distructive, informează sursa citată.

Citește și:

IPJ Vaslui: Polițiștii, alături de cetățeni în minivacanța de Sfânta Maria

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ VasluiActivități pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului

23 Apr 2024 231

Grădiniță sancționată de polițiști după ce doi copii de 3 ani au plecat fără să fie observați de educatoare

14 Apr 2024 493

IPJ VasluiPoliția Orașului Murgeni a pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea

09 Apr 2024 261

IPJ VasluiTâlhărie în comuna Crețești

29 Mar 2024 332

IPJ VasluiPoliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut doi tineri

12 Mar 2024 449

IPJ VasluiPolițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat, în vârstă de 55 de ani,

12 Mar 2024 651

IPJ VasluiPolițist medaliat

08 Mar 2024 401

IPJ VasluiPolițiștii au reținut doi bărbați din comuna Cozmești

04 Mar 2024 362

IPJ VasluiPolițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane

04 Mar 2024 359

IPJ VasluiAcțiuni ale polițiștilor vasluieni

04 Mar 2024 305

IPJ VasluiServiciul de patrulare și supraveghere trafic rutier pe strada Colonel Simionescu Sava din municipiul Bârlad a depistat și oprit o autoutilitară

20 Feb 2024 516

IPJ VasluiAcțiuni ale polițiștilor vasluieni

20 Feb 2024 371

IPJ VasluiPoliţiştii Serviciului Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea

20 Feb 2024 379

IPJ VasluiPolițiștii au depistat două persoane urmărite internațional

02 Feb 2024 490

Verificări ale IPJ Vaslui și Spitalul Municipal Bîrlad, în urma apariției unor imagini cu un pacient agresat

26 Jan 2024 686